Tema automatu a zkusenosti VAS uzivateli 7ER Automat

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
PRAHAV8

Re: Tema automatu a zkusenosti VAS uzivateli 7ER Automat

Příspěvek od PRAHAV8 »

Aha zajímavý :D Kdo to dělal? Já bejt tebou tak otevřu šroub a kouknu jestli ti tam nechybí třeba litr oleje ;)
Naposledy upravil(a) PRAHAV8 dne čtv dub 09, 2015 10:19 pm, celkem upraveno 1 x.
herman17

Příspěvek od herman17 »

NORMANN píše:na rovině se rozjede každá převodovka, ty prudký kopce to prověří.
joo rozjede, ale zalezi jak ;)
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
herman17

Příspěvek od herman17 »

no asi s tim zajedu k Jaraxovy, stejne potrebuju na diag a nejaky dily jeste. Ja sem mu rikal, ze je tam kontrolni srou a onze to je blbost, ze se to poxle toho nedela, ze tam da tolik litru, kolik je predepsany. Uz tyhle auta delal a vim ze je dobrej, tak sem mu veril no ... on na me prej: "to si cetl nekde na foru co? "
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

:D Asi častý diskutér na fórech. Podle mě tam nemáš dost oleje.
herman17

Příspěvek od herman17 »

tak je pravda, ze to skubnuti pri dojizdeni a naslednym lehounkym slapnutim na plyn muze byt zpusobeno nedostatkem oleje :)
Obrázek
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Uvidíš až zkontroluješ
Filozof

Příspěvek od Filozof »

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/527361

krásně popsaná výměna oleje a menší údržba automatu e38 - ZF Dortmund :-)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Libi se mi ta nalepka "no oilchange" :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

herman17 píše:tak je pravda, ze to skubnuti pri dojizdeni a naslednym lehounkym slapnutim na plyn muze byt zpusobeno nedostatkem oleje :)
Tak co? Bylo tam málo oleje?
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mika_hakkinen »

Ahoj
ted jsem menil olej v prevodovce na 740 5hp30. Je mozny ze by to bylo jeste v puvodnim stavu. Koukal jsem to jak :), ze sroubky co drzi vanu, kazdy je natren zelenou barvou, proti povolovani, po rozdelani a vydani filtru. Na filtru je datum vyroby unor 1995. Auto ma cca tech 400tis najeto. Olej vypadal celkem dobre. Zadnej smrad ci tak. Zadne cucky prote v pohode.
Na magnetech byl zelezny prach, ale celkove stav prevodovky je vyborny. Dovod vymeny oleje byl takovy, ze mi praskl olejovych chladic prevodovky. Tak kdyz se to menilo udelala se i tato udrzba.

K tomu doplneni.
1. auto ve vodorovne poloze, pres pumpu, nalito na kontrolni sroub. Jsem to zasrouboval. Nastartoval, nechal chvilku vrcet, aby se to zahralo na tech 40 stupnu.
2. opet jsem doplnil olej na kontrolni sroub, cca dalsi 1L ojele.
3. Nastartovani, postupne vsechny rychlosti, dopredu/dozadu. Provadel jsem toto takhle 10minut. Ted teplota oleje uz byla na 65stupnich.
4. Nechal jsem to schladnout na 50 a opet jsem dolil cca 0,5L oleje. Opet hladina na kontrolni sroub.

Z prevodovky jsem vypustil skoro 5litru oleje, a nalil jsem tam skoro 6. Ten litr asi mi mohl ujit, tim prasklym chladicem. V nejakem prospektu jsem cetl, za tam ma byt 14litru oleje. V hydromenici 7 + 7 prevodova skrin. V tom pripade mi tam 1litr jeste chybi.
Mam panikarit a jeste tam ten litr dostat, nebo to fakt staci na kontrolni sroub.
Jeste se ujistim je kontrolni sroub je ten ze spodu vany uprostred tak 5 cm utopen. Totiz nic z boku prevodovky nebylo videt.

5. pres diagnostiku jsem vymazal adaptivni hodnoty.

Prvni doje z jizdy a novym olejem je dobry. Razeni rychlosti je takove jemnejsi.
bmw 740 3/1995 DG60693
Odpovědět