740i LPG

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
DDT

Re: 740i LPG

Příspěvek od DDT »

E38......zase
DDT

Příspěvek od DDT »

Ahoj,

takže po STK na mně vypadlo několik věcí:
- svítí mi airbag - myslel jsem že čidlo v dečce spolujezdce, klasika, ale je to prý čidlo napínače pásů u řidiče, řešil to někdo? Jak to opravit?
- přední světla - jsou tam xenony, ale mají tam být obyč. Asi nemá smysl dodělávat vše co je potřeba k tomu aby tam xenony byly že. Nemá někdo na prodej obyč světla? Jak moc je to velký downgrade?
- nesvítí světla zpátečky - je k tomu někde pojistka? nikde jsem to nenašel a tady na foru je po pojistkách a zkratu na kostru druhá alternativa v prdeli licht modul. Světla mi poslední dobou blbnou, problikávaly a svítilo mi neustále ať kontroluji kdejaké žárovky, ale všechno svítilo a blikalo.

Tak jen kdyby měl nějakou radu nebo postřeh, dík.

Jinak k mému autu jako update, abych si oživil topic:
- dodělány nějaké ramena vepředu, výměna ložisek vzadu, komplet ruční brzda včetně lanka, nové svíčky, olej filtry, filtry oba na LPG, seřízení LPG, nějaké čidlo na LPG.
E38......zase
oxik

Příspěvek od oxik »

k tem xenonum by teoreticky melo stacit cidlo naklonu a dodelat fake ostriky..zeptej se caknakise, co vsechno je treba :)
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Tak si kup / vypujc nejaky levny obyc svetla a nasad po dobu trvani STK :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
DDT

Příspěvek od DDT »

Mechanik proměřil světla zpátečky a prostě do těch žárovek nejde žádný proud. Je k nim někde pojistka? Nebo je to prostě licht modul?
E38......zase
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

DDT píše:Ahoj,

takže po STK na mně vypadlo několik věcí:
- svítí mi airbag - myslel jsem že čidlo v dečce spolujezdce, klasika, ale je to prý čidlo napínače pásů u řidiče, řešil to někdo? Jak to opravit? - Zajdi si na diagnostiku tam ti vymažou chybu a bude to zase ok.

- přední světla - jsou tam xenony, ale mají tam být obyč. Asi nemá smysl dodělávat vše co je potřeba k tomu aby tam xenony byly že. Nemá někdo na prodej obyč světla? Jak moc je to velký downgrade? - Normální žárovky svítěj pekně blbě hlavně když tam máš ještě okopané skla. Určitě dodělěj xenony.

- nesvítí světla zpátečky - je k tomu někde pojistka? nikde jsem to nenašel a tady na foru je po pojistkách a zkratu na kostru druhá alternativa v prdeli licht modul. Světla mi poslední dobou blbnou, problikávaly a svítilo mi neustále ať kontroluji kdejaké žárovky, ale všechno svítilo a blikalo. - Určitě to bude lichtmodul
DDT

Příspěvek od DDT »

- svítí mi airbag - chyba diagnostikou opakovaně vymazávána a vyskočí znovu, a podle servisáka to není ta dečka, ale čidlo navíječe pásů

A diskutuje se o tom tady:
There is another cause of the airbag light coming on that I have not seen mentioned here. If you remove the passenger seat for any reason (say to access fuses 107-113 iirc which are hidden under the carpet below the passenger seat), you will have to remove a very fine stainless steel wire that is hooked to the seat frame itself. At the other end of this wire is a linear position sensor with a recoiler that keeps that wire tight. As the seat is moved forward, the wire unwraps or is pulled out of the linear position transducer. As the seat is moved toward the back seat, the wire is coiled back up much like a seat belt retractor. This position transducer tells the air bag system exactly where the passenger seat is relative to the air bag itself which somehow modifies which bags go off or how they go off if say the passenger is way up forward close to the glovebox. If this wire is removed at any time while power is still hooked up (battery not disconnected) you will set the airbag light and only hooking the wire back up properly to the seat frame and then doing an error reset to the airbag system will clear the light. I learned this the hard way.
E38......zase
DDT

Příspěvek od DDT »

Co musím dodržet při výměně LCM? Musí být 100% identický model?
E38......zase
DDT

Příspěvek od DDT »

Tak nová LPG bomba a zas na 10 let klid.
Plus koupil jsem obyč světla vzhledově v perfektním stavu, rozebral vyčistil, přehodil angel eyes a výsledek je pecka. Neomlácené skla a nezažloutlé a čiré vnitřky to je prostě paráda.

Teď to ABS čidlo, LCM, nalakovat blatníky co jsem sehnal a prohodit, počkat na budíky a zas se to trochu posune :)
E38......zase
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

DDT píše:Co musím dodržet při výměně LCM? Musí být 100% identický model?
Nemusi. Dej si tam jakej chces. Doporucuju lcm3 kdyz uz ses u ty vymeny. Umi spoustu dalsich vychytavek ktere se daji nakodovat.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Odpovědět