Zkušenost u před FL mám takovou, že při každém sundání skla ze světla, ať už je to čištění nebo výměna skla,
je nutné namazat těsnění regumem a pak ho opatrně vložit do drážky kde je vložené.
Dále pak ve svěráku přivřít všechny ocelové sponky, aby pak vydatně přitlačily sklo k těsnění. Není třeba mít u toho obavy,
sponky se mohou ve svěráku přivřít na okamžik až na půl centimetrové sevření. Po povolení zůstanou více napružené a při
zpětné montáži více přitlačí sklo. Světlo se již nebude rosit. Při té příležitosti bych vyčistil i plexi sklíčka, čtyři šroubky v rámečku.
BMW e38 Oprava nebo výměna Ballastu xenonu
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- rajnhold
- fredy
- Kontaktovat uživatele:
Re: BMW e38 Oprava nebo výměna Ballastu xenonu
Já jsem to vždy řešil akvarijnim silikonem a super .....
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
E38 750iL, 1994 - prodej nd....
...
-
caknakis
super....nejlepší je, když pak taková šmakuláda dorazí na servis světel.... Kdo chce šáhnout na těsnění světel silikonem by si měl okamžitě polámat preventivně ruce
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
- Spooner
To mi připomíná tohle...

Ještě k tomu přidat silikon a opravíš všechno
Ještě k tomu přidat silikon a opravíš všechno
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
- fredy
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevim, nesmis tam toho moc narvat, ale nedavno jsem je rozdelaval kvuli krouzkum a slo to rozdelat uplne v pohode a tesneni take v pohode. Svetla se nerosi. Nevim no ......
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
...
- Filozof
Tak teď nevím co mám tedy dělat ? ? ?
Koupit origo těsnění na předface světla a raději preventivně přetěsnit obě ?
S tím těsněním na blinkr mi neporadíte ? Bud nové blinkry nebo prostě sehnat někde to těsnění pokud se dá taky sehnat.
Koupit origo těsnění na předface světla a raději preventivně přetěsnit obě ?
S tím těsněním na blinkr mi neporadíte ? Bud nové blinkry nebo prostě sehnat někde to těsnění pokud se dá taky sehnat.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

-
caknakis
koupit těsnění, přetěsnit světla. Pokud by jsi chtěl, tak mi i nové kryty, bixenony....cokoliv.
Blink vyhodit a koupit nový. To těsnění co pod ním je nemá na jeho těsnost vliv
Blink vyhodit a koupit nový. To těsnění co pod ním je nemá na jeho těsnost vliv
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
- Filozof
Tak mám zajímavou příhodu doufejme s dobrým koncem.
Řeším problém s xenonem co mi zhasíná a zkusil jsem snad vše. Prohodil výbojky xenonu , nepomohlo, prohodil černou krabici taky stejný problém a pak koupil novou krabici BOSCH BALLAST a ksakru stejně to nepomohlo a chyba je stále.
Tak mi to nedalo spát a druhej den jsem šel k autu a rozsvítil světla a začal hejbat kabeláží postupně a furt nic tak jsem lehce poklepával prsty kolem xenonu a na patici a zhaslo. Tak říkám už jsem snad blízko ....vytáhnu patici podívám se dovnitř a tam tři plíšky co obepínají trn xenonu nějak podezřele hodně od sebe.
Tak jsem je trochu přihnul k sobě a nasadil patici a poklepu a nic xenon stále svítí ... udělal jsem jízdu 10minut a zpátky do garáže a světlo stále svítí....
Takže další jízda o víkendu má bejt krásně 14C pojedu na moravu a zpět a pokud je vše ok bude to tímto.
Pokud to bude tato kravina tak alespoň poučení pro ostatní až jim začne zhasínat xenon že to může bejt takováto kravina která by mě hned nenapadla.
Nedokázal ji zatím vyřešit ani minulý majitel kterej si stím nějakej měsíc lámal hlavu.
Je toto možný ? Taková blbost ?
Nechci ještě vyskakovat kdyby se chyba projevila na co se mám koukat ? Někde dál po kabelech nebo ještě jinde ?
Řeším problém s xenonem co mi zhasíná a zkusil jsem snad vše. Prohodil výbojky xenonu , nepomohlo, prohodil černou krabici taky stejný problém a pak koupil novou krabici BOSCH BALLAST a ksakru stejně to nepomohlo a chyba je stále.
Tak mi to nedalo spát a druhej den jsem šel k autu a rozsvítil světla a začal hejbat kabeláží postupně a furt nic tak jsem lehce poklepával prsty kolem xenonu a na patici a zhaslo. Tak říkám už jsem snad blízko ....vytáhnu patici podívám se dovnitř a tam tři plíšky co obepínají trn xenonu nějak podezřele hodně od sebe.
Tak jsem je trochu přihnul k sobě a nasadil patici a poklepu a nic xenon stále svítí ... udělal jsem jízdu 10minut a zpátky do garáže a světlo stále svítí....
Takže další jízda o víkendu má bejt krásně 14C pojedu na moravu a zpět a pokud je vše ok bude to tímto.
Pokud to bude tato kravina tak alespoň poučení pro ostatní až jim začne zhasínat xenon že to může bejt takováto kravina která by mě hned nenapadla.
Nedokázal ji zatím vyřešit ani minulý majitel kterej si stím nějakej měsíc lámal hlavu.
Je toto možný ? Taková blbost ?
Nechci ještě vyskakovat kdyby se chyba projevila na co se mám koukat ? Někde dál po kabelech nebo ještě jinde ?

- Filozof
Tak mě asi z těch světel jebne.
Po nějaké době xenon zase zhasínal. Prohodil jsem výbojky a zhasínal na druhé straně. Řekl jsem si je to jasný musím vyměnit výbojky.
Objednal jsem ORIGINAL Philips 4300k 2 kusy a dneska vyměnil.
Zapnu světla a asi 5-10sekund svítí krásně modro ostře bíle krásně a najednou pravej začne pomalu žloutnout a žloutnout, jak kdyby tam byl potenciometr a někdo ubíral proud. A za chvilku je uplně žlutej oproti druhému.
A zkoušel jsem dvakrát a stejně znovu. Uplně nové xenon výbojky.
Klidně vám to tady nahraji na video a hodím na youtube.
Teď už fakt netuším co by to mohlo být ?

Je tam řídící jednotka na xenony případně jde to někde nějak proměřit měřákem ? Zda tam nejde menší proud a proto to svítí postupně do žluta ?
Po nějaké době xenon zase zhasínal. Prohodil jsem výbojky a zhasínal na druhé straně. Řekl jsem si je to jasný musím vyměnit výbojky.
Objednal jsem ORIGINAL Philips 4300k 2 kusy a dneska vyměnil.
Zapnu světla a asi 5-10sekund svítí krásně modro ostře bíle krásně a najednou pravej začne pomalu žloutnout a žloutnout, jak kdyby tam byl potenciometr a někdo ubíral proud. A za chvilku je uplně žlutej oproti druhému.
A zkoušel jsem dvakrát a stejně znovu. Uplně nové xenon výbojky.
Klidně vám to tady nahraji na video a hodím na youtube.
Teď už fakt netuším co by to mohlo být ?
Je tam řídící jednotka na xenony případně jde to někde nějak proměřit měřákem ? Zda tam nejde menší proud a proto to svítí postupně do žluta ?