věřím že jo, protože plyn je ovládán podtlakem když je špatná membrána(resp odlučovač oleje) tak to prostě dělá bordel všecko.DDT píše:membrána sání je takový ten mýtický díl č. 2 který kupuje každý když mu po nastartování houpou otáčky nebo to rovnou po nastartování zdechne?
Pokud ano tak ten mám v BMW již zakoupen a zítra jej jedu vyzvednout, protože přesně to mi auto po nastartování dělá. To má vliv na spotřebu?
E38 728i LPG
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
JaraX
Re: E38 728i LPG
BMW service expert - http://www.jarax.net
- scorpion
že je podtlak dobrý to slyšim prvně =DD vyrvat to a vyhodit... je to ke vzteku... kámoš má sekvenci a úplná bomba... jiný kámoš co měl manuál a podtlak tak pohoda a ten tomu mohl dávat i kouř... ten kluk co má ted tu sekvenci měl taky podtlak tak týden.. přibližně nebo jak dlouho... snejk ví víc =D mam protišlehovou klapku nebo tedy spíš jen kroužek... a stejně je to k hovnu... ten tlak jí ohne tu váhu (tu klapku uvnitř) nemluvě o tom že dostane sodu celkově ta váha... už jí mam díky tomu v háji a několikrát jsem to už probrušoval aby mi nezůstávala vyset... nikdy to člověk neseřídí tak aby mu už nikdy nešlehlo... vždy tam je ta možnost... a dobré váhy vzduchu na M30 je poklad =DDJaraX píše:do M30 bych se vysral dávat sekvenc, ten motor si tak krásně rozumí s tím podtlakem a je s tím mín starostí,
DDT, mužeš tam mít systém co přistříkne i benzín ve vyšších otáčkách, ale to spíš ne, bud to bylo hodně na hraně a přelil se ti někde litr benzínu z jedné pulky do druhé někde máš třeba trošku horší plovák a už se rožlo hladový oko a ono hlavně hladový oko v E38 se počítá podle stylu jízdu, resp spotřeby, takže pokud jsi jezdil jak prase a zvyšil sis spotřebu a měl jsi dojezd třeba 110km a pak jsi z toho udělal 90km při stejnym stavu paliva tak už se to rožne no.
-
JaraX
já mám ve své 735i taky podtlak a je to ok, střelilo mi to jen jednou když jsem to turoval na neutralscorpion píše:že je podtlak dobrý to slyšim prvně =DD vyrvat to a vyhodit... je to ke vzteku... kámoš má sekvenci a úplná bomba... jiný kámoš co měl manuál a podtlak tak pohoda a ten tomu mohl dávat i kouř... ten kluk co má ted tu sekvenci měl taky podtlak tak týden.. přibližně nebo jak dlouho... snejk ví víc =D mam protišlehovou klapku nebo tedy spíš jen kroužek... a stejně je to k hovnu... ten tlak jí ohne tu váhu (tu klapku uvnitř) nemluvě o tom že dostane sodu celkově ta váha... už jí mam díky tomu v háji a několikrát jsem to už probrušoval aby mi nezůstávala vyset... nikdy to člověk neseřídí tak aby mu už nikdy nešlehlo... vždy tam je ta možnost... a dobré váhy vzduchu na M30 je poklad =DDJaraX píše:do M30 bych se vysral dávat sekvenc, ten motor si tak krásně rozumí s tím podtlakem a je s tím mín starostí,
DDT, mužeš tam mít systém co přistříkne i benzín ve vyšších otáčkách, ale to spíš ne, bud to bylo hodně na hraně a přelil se ti někde litr benzínu z jedné pulky do druhé někde máš třeba trošku horší plovák a už se rožlo hladový oko a ono hlavně hladový oko v E38 se počítá podle stylu jízdu, resp spotřeby, takže pokud jsi jezdil jak prase a zvyšil sis spotřebu a měl jsi dojezd třeba 110km a pak jsi z toho udělal 90km při stejnym stavu paliva tak už se to rožne no.
BMW service expert - http://www.jarax.net
- scorpion
a máš taky automat jo?? =)) možná máš ten reduktor co se mi zminoval snejk... nevím... každopádně mě to práská skoro pořád (tedy už jsem se s tím naučil když s tím jedu jak posraný tak je větší pravděpodobnost že to nepráskne)... a to i když to bylo seřízené... a když už mam tuhle zkušenost tak prostě si jí z hlavy jen tak nedostanu ten pocit že když na to šlápnu víc než mam tak ten známej pocit výbuchu mě dost vadí... uznávám že to třeba neni TOP ten plyn už ale nechci investovat do něčeho u čeho může být stejný výsledek jako jsem měl už předtím... a váhu mam v píči a je to v háji jelikož mi to díky tomu nedrží volnoběh a běží to jak nejvíc vysrané auto... když jsem tam dal zdravou váhu nevěřil jsem vlastním uším jak si to krásně šepotá...
-
DDT
No možné to je, protože někdy to jede prokazatelně za cca 13l na 100km, pak zas vypadne takovýhle číslo.
Jinak tedy jsem laik ale mám za to že ve voze mám sekvenci, nikoilv podtlak.
Jinak tedy jsem laik ale mám za to že ve voze mám sekvenci, nikoilv podtlak.
E38......zase
- scorpion
to máš jednoduché... sekvence má vlastní řídící jednotku a údaje bere z jednotky auta... množství benzínu převádí ma množství plynu a podle toho to dávkuje do každého válce zvlášt nebo tedy do sání před každý válec zvlášt... kdežto když máš podtlak auto si myslí že jezdí na benál ale neotvírají se ti vstřiky takže benzín tam neteče a co hlavně podtlak má někde na sání prostě mezikroužek po obvodě vnitřku vrtaný a směšuje se to prostě celkově se vzduchem bo jak to říct... né každý válec zvlášt... je to řečeho hodně lajcky a nevím zda to je plně pochopitelné... viz foto.. tohle je mezi kus mezi airboxem a váhou...
- scorpion
-
DDT
- scorpion
-
DDT
Aha, tak to jo, sekvenci tam mám. Jedu pro ten díl zítra do BMW, zvládnu to vyměnit normálně v garáži za pomocí běžných nástrojů nebo je potřeba nějaké speciality? Neleze se do toho doufám zespod? Nemá někdo někde nějaký laický návod? Nebo jinak, je to složité nebo jen něco vymontuji a nový díl namontuji.
Mám takový pocit že někdo říkal že je potřeba sundat sání, ale to bylo u 740i já mám 728 tak jestli tam není rozdíl v konstrukci motoru.
Mám takový pocit že někdo říkal že je potřeba sundat sání, ale to bylo u 740i já mám 728 tak jestli tam není rozdíl v konstrukci motoru.
E38......zase