Zajímavosti na prodej

pokec jen ohledně 7er
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Raisidlo77

Re: Zajímavosti na prodej

Příspěvek od Raisidlo77 »

Tak tak.

Snejk to popsal z hlediska řidiče. Z hlediska toho co se má vézt vzadu... Otec za víc jak 20let u státu pamatuje jak ty červený E32 co vozily Havla, tak auta co jezdí dnes.. už v jiným topicu jsem psal který z těch červenejch E32 dostala zásahovka a její osud byl rozstřílený vrak na cvičišti, se kterým zase jezdila PČR a stažená o víc jak 800tkm byla v autobazaru asi 2-3roky zpět za snad 30tis. Zkrátka tam to chodí tak, že kolona jede plynule kilem, s rozestupama 5m za sebou, městem. S minimálníma rozestupama po dálnici... místa kde se má dojet jsou na minuty přesný, neexistuje přijet dříve nebo pozdeji. Neexistuje přijet před vchod do budovy dveřma u kterých nesedí převážený. Neexistuje s tím řazením cukat nebo tak něco... a už kdysi jsem tu četl od někoho názor, že jde řadit i plynule. Pánové, na to se Vám každej vysere, automat je podmínkou.
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
fivajs

Příspěvek od fivajs »

Několikrát vyměníš olej v automatu a máš novou spojkovou sadu ;)
Snejk stíhá za volantem všechno - přečte si noviny položené na volantu, v levé ruce má kafíčko, v pravé rtěnku a řasenku, mezi ramenem a hlavou telefon - tam automat zcela chápu :D :D :D
Je fakt, že bychom tu spustili opět bouřlivou debatu o automatu a manuálu, taky je fakt, že do silného luxusního vozu se automat rozhodně hodí víc, ale jak říkám věc vkusu a hádejte se, ekomoničtější je rozhodně manuál. Ve starém autě se starým matem ale prostě hrozí problémy (teď mluvím o E32, no vlastně E38 je už taky stará kraksna)-málokdo si ho tady kupoval nový za 2 mega a výš a málokterý majitel před Vámi dodržel servisní intervaly výměn oleje, leckdo si to pškně vytáčel na neutrál, aby ukázal, co má. proto půlka lidí, co znám mají problémy s převodovkou...
Audi A8 L W12 450hp + Liaz 151 290hp
Rostik

Příspěvek od Rostik »

To auto co říkáte že je po buzkový koupil týpek taky z Ovy, za ty prachy to není zas taková sračka.., Ta co je tady to není ona..

Jinak kdo píše že má automat v e38 nižší spotřebu zřejmě manuál v e38 nikdy neměl, manuál je spotřeba dolů minimálně litr...
Raisidlo77

Rostiku, manuál jsem opravdu nevlastnil, ale nechci tady rozpoutávat debatu o tom za kolik se dá s M62 jezdit :lol: .. rekordně mám 6,7L/100km na 500km cestě kombinovaně. Jinak 9-11L se dalo běžně v automatu... mě by manuál nedalo potrápit, ale tam je ta spotřeba pak už o spolupráci hlavy, nohy a o tom jak se chci projet :)
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
JaraX

Příspěvek od JaraX »

manual žere mín ve městě, protože automat si bere trochu kroutáku pří rozjedu. S tím prostě souhlasím, naopak v E38 je automat zpřevodovanej víc do rychla a na dalnici je mnohem nižší spotřeba, cca o 2 litry proti manualu.
1.
Automat je bezpečnější, dělali jsme srovnání, jela vedle sebe M62 4,4i v automatu i manualu, obě auta jeli kilem okresku, oba řidiči měli v ruce PETku s pitím, ja jel za nima v E65, ve chvili kdy jsem zatroubil, museli oba dát plnej a zrychlit na 150, (simulace toho že ti někdo vjíždí do křižovatky a ty vidíš že ti nedává přednost), než ten s manualem zahodil Petku, našel řadičku, dal si nohu z odkládací podložky na spojku a podřadil (správně, protože většina lidi z 6ky řadí automaticky 5, ale tady je potřeba řadit aspon na 4), tak ten s automatem co dal jen kickdown už byl dávno v prdeli. rozdíl v prvních sekundách byl několik desítek metrů.
Pokud v autě s manualem telefonuju nebo jim nebo cokoliv, vždycky si připadám strašně nebezpečně a někdy mam trošku krizovky

2. automat je komfortnější
neznám člověka co se schopen jet s manualem tak aby ten kdo se v autě veze (at už je vážená osoba nebo jen kamarád) nevěděl že řadí a nenarušoval si komfort jizdy v luxusním autě. Další výhoda je nižší otáčky při jízde na dalnici (menší hluk, vyšší komfort). Další výhoda je ta že mam možnost se v tom autě v klidu najíst, zavolat si apod, v autě žeru celkem běžně, nemám celkem kdy jindy.

3.
náklady na PHM
ty sou prostě nižší pokud nejezdíš ve meště, na okresce i na dalnici to auto žere min, jel jsem spoustama těhdle aut a vždycky to bylo znát.
(vyjímkou je kamaradova E34 530i V8 kde má kvalty z neznámých důvodů zpřevodovaný stejně dorychla jak ja 740i)
pokud si někdo kupuje sedmu do města, tam je prostě rozdíl 2 litry na spotřebě znát, ale ten komfort při popojžídění městem je někde jinde

4.
náklady na udržbu
z praxe vím že spojka v E38 vydrží kolem 200 000km, cena spojky a práce je kolem 15 000- 20 000kč,
výměna oleje se dělá nejčasteji za 150 000km a stojí 5000kč.
dvouhmota v E38 vydrží max 400 000km(stejně jako automat při hrubším zacházení) a stojí 25k plus cca 5k práce a nová spojka.
celá skřín jetá na automat stojí max 10k plus 6k nověj měnič a vím že mi to bude krásně řadit, plus cca 5k práce.

a ted si to spočítejte. smysl by to mělo možná u diesla kterej si vibracema a debilně rozpoloženym kroutakem zkurví automat sám, ale v manualu dieselu je to ještě horší, tam spojky mizí jak na běžicím páse.

proč asi taková E65 nemá manual v nabidce? kdo by si to bral, to je jako by si někdo schválně připlatit švihadla, že si muže volit jak rychle s oknem jede dolů, kdežto u elektrickych oken jedou furt stejně rychle.

ovšem chápu honění si ega rozpálením zadních gum u E38 s manualem a pocitem dobře pojeté nějaké oktávky.

jinak co se týče třeba E32 tak ji mam v manuale protože jsem se bal automatu a tak nesutečně mě to sere, ta spojka je furt nějaká divna, už jsem ju celou udělal a stejně jaksi divne jde, mam novou kulisu a ted je to jakysi "tvrdy" to řazení a je s tím samej problém a když mi T613 řekl za kolik prodava automat na E32 a ja si vzpoměl kolik jsem dal do spojky, tak se mi udělalo zle.
BMW service expert - http://www.jarax.net
Raisidlo77

Jaraxi, amen. Jsem prostě línej to takhle krásně vypsat.
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
Fišta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fišta »

Děkuji za vyčerpávající prezentaci pro a proti automatu :)
A doplním ješte jeden dotaz k tomu autu..Sice to asi nejni po Buzkový,ale od MV ČR to nejspíš bude,že?
Zajímají mě pro a proti těchto aut..proti bude asi větší nájezd a nadruhou stranu ty auta asi neservisoval žadnej Pepa od vedle,takže ani ten by nemusel vadit..díky za odpovědi na mé debilní dotazy :D
Sháním e38 facelift 740i s nejlépe tmavým lakem, plnou el.výbavou a digi klimou..LPG a iL výhodou =) prosím SZ =D

www.czmoto.cz
Raisidlo77

No, tak vládní auta servis poctivej mají... resp. peníze tam nikdo tolik neřeší. Na druhou stranu ty auta jsou v provozu skoro denně, a ve chvíli kdy se řekne "jedem" tak se jede a nebere se ohled na studené/teplé... jenže zase když si to ráno řidiči ohřejí, ten motor přes den nevychladne, když se furt popojíždí.

Já bych to posuzoval kus od kusu.
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

s tim poctivym servisem to taky tak zhavy neni... ano dokud bylo v zaruce tak se do bmw jezdi... ale pak uz je tam nikdy nikdo nevidel :D
a pak uz to jen lepi lepi lepi a sidi a papirove mlzi a rozkrada... protoze rozpocet na servis toho auta je naprosto nulovej...
jo to na slovensku tam to funguje jinak... tam se servisuje i to co neni treba i klidne za hodnotu toho auta :)
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
Raisidlo77

Jasně, dokud je to přímo ve vládě, tak to servis poctivej má. Tam je to právě po dobu záruky.. třeba auta po Havlovi chodil tím způsobem - že Havel 100-150tkm, pak ochranka 300-400tkm (to už poznáte podle sedaček), pak náměstci nebo PČR.. a pak šrot nebo odprodej soukromníkům. Poctivej servis končil s prezidiem a u ochranky už bežný servis... pak už se to lepí a skládá, jak říkáš.
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
Odpovědět