LPG v 7er – zkusenosti po roce

pokec jen ohledně 7er
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
zzeli

Re: LPG v 7er – zkusenosti po roce

Příspěvek od zzeli »

V cem si pomuzes kratsim difem? Ze misto na ctyrku budes jezdit na petku? Prevodem vykon nenazanes, proste mas takovej jakej mas a je lepsi se s tim smirit nebo koupit silnejsi auto. Vyhazovat penize za pseudozvysovani vykonu o par procent je k nicemu.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
herman17

Příspěvek od herman17 »

presne tak ;)
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Nestacim se divit :?
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Pokud chceš zvyšit výkon a snížit spotřebu, tak v základě tady o tom proběhly asi 3 celkem obsáhlé diskuze. První byla o HHO, druhá o magnetizéru a třetí o speciálních tabletách do nádrže :)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
herman17

Příspěvek od herman17 »

SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
oxik

Příspěvek od oxik »

něco jako HHO má bratr ve Volvu s D5, spotřeba reálně klesla o 2l a už s tim jezdí asi 2 roky bez problémů.. já tomu moc nevěřím, ale vyzpovídám ho až s ním budu :D
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Filozof

Příspěvek od Filozof »

no jo legrácky... mě by stačilo aby LPG ted momentálně táhnul jako benzín to je vše. NEbo aby auto jelo stejně jako když je vlhko a studený vzduch....jsem skromnej.

Motor M52B28 se dá ladit docela dost akorát v 7er je to takové nanic. 7er je prostě tichá limuzína. A jediné co mi chybí je síla v nižších otáčkách kterou na benzín mám mnohem větší. Takže zrada bude bud ve svíčkách nebo naladění systému. Spíše vyměním svíčky a uvidíme. Připadně nechám pak odladit at to jede jak má.

Jedinou výhodu spatřuji opravdu v ekonomickém provozu pohybuji se mezi 10,3 - 11,8l spotřeby. To je tak vše. A když jsem sám občas protáhnu na benzín a to se mi zdá jakobych měl 20koní navíc :mrgreen:

diff kratší o 300otáček se dával tuším do 740i sport verze. Měla o něco málo lepší zrychlení a pružnost motoru jako klasická 740i.

Maximálku nevyužiji a těch 230km/h jsem jel asi jednou. Více jak 2kila nejedu stejně ikdyž to chci protáhnout.

Jinak úprava řídící jednotky u 2,8i těch 10kw a 30nm navíc je reálných. Jde o to kolik koní auto má ted. To by se muselo vidět na válcích.
No zatím o tom jen vážně přemýšlím protože mám za 3,5k možnost nechat auto odladit a i LPG upravit aby to táhlo jako benzín. Předtím bych si nechal auto změřit přesně abych viděl zda se to někam posunulo. Nejlepší je dělat tedy komplet motor jako třeba PERFEKT ale to by byl docela ranec a pak to nemá smysl. To jedině skočit do V8.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

Jeste me napadlo, ze to muzou delat adaptace.
Vyzkousej projet nadrz benzinu ((nebo alespon pulku)) a pak teprve zacni zas na LPG. Ja jsem tak vyresil cuknuti pri prepinani z benzinu na lpg ;)
Obrázek
Filozof

Příspěvek od Filozof »

no je pravda že jízda na benzín je živá a celkem svižná oproti lpg.
Takže první věc projedu cca 200km na benzín takže kolem 20litrů.
Podle mě adaptace automatu na to nemají vliv. jedině svíčky vyměnit po 20tisicich by to chtělo.
4xbodové BOSCH nejsou vhodné na LPG.
Dám NGK s jednou elektrodou měla by mít odtrh 0,7mm mi bylo řečeno pro zapálení směsi je to nejlepší.

Tak tím asi začnu. :-) a hlavně změřím ten výkon (zrychlení 0-100 a 0-160km) nějakou aplikací na mobilu ...jen jak to seženu at vidím rozdíl mezi beznínem a LPG jak moc je markantní. :oops:
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

to nejsou adaptace automatu ale
Obrázek
Odpovědět