Převodovka v režimu S

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Big Mára

Re: Převodovka v režimu S

Příspěvek od Big Mára »

Spooner píše:
Big Mára píše:...
Jak to tak čtu, tak přemýšlím, jestli máš všechno mechanicky v pořádku. Protože se mi ještě nestalo, že bych někde nemohl na "D" vystřelit z křižovatky nebo z vedlejší na hlavní. Mám sice 750, ale nevěřím, že 740 nedokáže vystřelit skoro stejně. Ještě jsem neměl potřebu kvůli hustotě provozu přeřazovat na "S".

A s tím neutrálem souhlasím s Pepínem. Když pustím plyn, tak je dojezd fakt dlouhý a myslím, že je srovnatelný s jízdou na neutrál.
V pořádku to nemám, mám to ještě pěkně rozesraný, to jsem i psal, a tak to dávám do hromady podle časových a finančních dispozicí.

Jinak bych řekl, že do neutrálu se to nehodí, ale spíš bude na 5°rychlo bežka, jako byla u Warburku. :roll:
BMW e34 525TDS, ex BMW e38 740iL :(
Lopo

Příspěvek od Lopo »

PRAHAV8 píše:Na N se neřadí nebot se to níčí :roll:
ja nehovorim aby to niekto radil ;) to snad vie kazdy sam, ze sa to nema radit za jazdy aj ked to ta prevodovka zvladne a ja som si to iba odskusal... ja len vravim ze sa to zda, ale ten dojazd je rozdielny
Naposledy upravil(a) Lopo dne pát bře 14, 2014 10:40 am, celkem upraveno 1 x.
e38 '00 740d
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Big Mára píše: Jinak bych řekl, že do neutrálu se to nehodí, ale spíš bude na 5°rychlo bežka, jako byla u Warburku. :roll:
Myslíš volnoběžku u Wartburgu? :)
Jasně, že se to ten automat sám nepřeřadí do neutrálu. Já myslím, že tam zůstane zařazená pětka, ale tím, že ten převodový stupeň zvládá hodně vysoké rychlosti, tak je dojezd delší. Když chce člověk brzdit motorem, tak musí samozřejmě podřadit a zvýšit otáčky. Nevím jak je na tom 740, ale 750 točí dost nízké otáčky, takže tam snad ani nemůže být o velkém brzdění motorem řeč.
Třeba při 130km/h točí na "pětku" moje 750iL nižší otáčky než Superb II, 3,6FSI na 6. převodový stupeň :)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Lopo píše:
PRAHAV8 píše:Na N se neřadí nebot se to níčí :roll:
ja nehovorim aby to niekto radil ;) to snad vie kazdy sam, ze sa to nema radit za jazdy aj ked to ta prevodovka zvladne a ja som si to iba odskusal... ja len vravim ze sa to zda, ale ten dojazd je rozdielny
Převodovka to zvládne ale jen urcitou dobu. Když tam je N tak přestavá mazat.
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

Spooner píše:
Big Mára píše: Jinak bych řekl, že do neutrálu se to nehodí, ale spíš bude na 5°rychlo bežka, jako byla u Warburku. :roll:
Myslíš volnoběžku u Wartburgu? :)
Jasně, že se to ten automat sám nepřeřadí do neutrálu. Já myslím, že tam zůstane zařazená pětka, ale tím, že ten převodový stupeň zvládá hodně vysoké rychlosti, tak je dojezd delší. Když chce člověk brzdit motorem, tak musí samozřejmě podřadit a zvýšit otáčky. Nevím jak je na tom 740, ale 750 točí dost nízké otáčky, takže tam snad ani nemůže být o velkém brzdění motorem řeč.
Třeba při 130km/h točí na "pětku" moje 750iL nižší otáčky než Superb II, 3,6FSI na 6. převodový stupeň :)
Mno a to je kolik? :-) Mě točí E32 něco malinko pod 2500 ve 130
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Pokud si to dobře pamatuju, tak Superb 2500 a 750iL 2300 ot/min.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Našel jsem graf a podle něj je to dokonce ještě něco víc než jsem napsal...
http://www.railweb.sk/Skoda/Mot_Sup2b.jpg
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
Filozof

Příspěvek od Filozof »

LOPO: Neblázni nesmíš přece dávat "N" - přečti si manuál k automatu.
"N" se používá jen v servisu když potřebuje auto potlačit pár metrů nebo při tažení auta na laně kdy nesmíš jet mám pocit více jak 80km/h a max 150km daleko.
A to je jednou dvakrát za život.

Jinak se to oddělá ten automat a můžeš jít brzy na repas, :shock: :?
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
Lopo

Příspěvek od Lopo »

Filozof píše:LOPO: Neblázni nesmíš přece dávat "N" - přečti si manuál k automatu.
ok, skusim to este raz a naposledy :) ja nevravim aby ho tam niekto daval, alebo aby ste tak jazdili... ja som len vravel ze ked je zaradene Dcko a pusti sa plyn tak sa zda ze vyradi a nebrzdi to, ale nie je to tak, to je vse :) to neznamena, ze tak jazdim stale, ja tak nejazdim vobec, len to mam odskusane, tot vse ;)
e38 '00 740d
dziarson

Příspěvek od dziarson »

Převodovka to zvládne ale jen urcitou dobu. Když tam je N tak přestavá mazat.
CHa cha bobre , gdo z vasmniel tu prevodovku rozebranou ?
Jak na neutral muże prestat mazat skoro motor toci spojkou ktera toci cerpadlem olejovim , na "N" nic neposkodis ale v manualu je to zakazane moznosti spusobeni nechody proto że jak ti chcipne na N motor to nebudes mit brzdy atd atd je to z niemecki autoskoly , pri zapnutem N jsou otevrene vsechny ventyly a olej volnie jse toula po prevodovce , neni tam tlak a tocej se vsechny lamely na volno .
Le je to mój nazor a ja jse ty prevodovky mniel 4 rozebrane do poslednicho śroubku.
Jsem Polak aproto psu jak vopilec :D

BMW E38 740I 95r
Odpovědět