E38 - vysoký odběr proudu

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Filozof

Re: E38 - vysoký odběr proudu

Příspěvek od Filozof »

Přijde mi to jak když detektiv hledá vraha po 20letech od případu. Asi tak to je jednoduché. :mrgreen:

Zjistil jsem že mi nefungují lampičky v zrcátkách ve předu jak u řidiče tak u spolujezdce.

Přeci musí bejt někde společný bod který vyřadí všechny tyto jednotky.

Včera jsem rozdělal budíky a nic jsem nenašel. Vše se zdálo v pořádku. Asi by to chtělo tu podlahu a podívat se co je pod ní.

jak se rozdělá podlaha u spolujezdce je to složité ?
Čekám zradu nějakého modulu jen nevím kterej by to mohl být. Jelikož mi odešlo v jeden moment několik zařízení v autě.

Tempomat zároveň se zadní roletkou.
Navigace kupodivu ten den taky behem jízdy. a Volant taky přestal zároven s navigací fungovat tlačítka i klakson.

musí tam bejt nějakej modul kterej kiksnul a odpojil xx zařízení. nejde mi do hlavy že by odešlo jen díky jednomu drátu několik na sobě jdoucích zařízení. Přeci jsou paralelně a ne seriově zapojeny.

¨Dneska vymontuji navigaci a zkusím propojky mezi spolujezdcem.

Kdyby jste mi dali tip zda general modul nebo něco podobného klidně zajedu za někým kdo rozebírá auto a vyměním to zkušebně. :)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mika_hakkinen »

Aby jsi ses dostal na pojitky v podlaze musis vyhodit predni sedadlo spolujezdce. Tam jsou paskove pojistky 100-150A. Zadna jednotka v podlaze neni. Je pravda, ze kdyz jsem mel dole tapec, tak hnus vlkost bordel.
Přílohy
resize_20140129_161739.jpg
bmw 740 3/1995 DG60693
herman17

Příspěvek od herman17 »

Ja sem to rozebiral a je tam kupa dratu, hlavne ten svazek co vede uplne ze zadu ke kastliku, ten je silnej jak ruka :o . Jinak ten koberec sel blbe, tak sem ho kuchnul :D
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
Hugo

Příspěvek od Hugo »

opravovat elektriku v tak zlozitom aute bez schemat je ako v sportke uhadnut aspon 4 cisla - da sa to, len niekedy to dlho trva :-D
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mika_hakkinen »

WDS schemata.
Dnes rozjet WDS schemata je problem. Ale muzu ti poslat virtualbox image s windows XP, kde jsou WDS schemata rozjete.
Ty si pouze do pocitace nainstalujes Virtualbox, ktery je zadax a tem image s windows xp mu vlozis do adresare a jedes.
bmw 740 3/1995 DG60693
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Kluci díky moc vážím si vašich rad a pomoci. :)
Dneska mi to nedalo a hledal jsem na netu a vím že mě občas zlobila spínačka klíč se otočil ale auto nestartovalo, tak jsem několikrát vytáhnul klíč zamčel odemčel auto a po několikáté auto nastartovalo ...to bylo asi měsíc zpátky ...
'No a ted jsem našel toto vlákno na SK klubu kde popisují stejnej problém co mám já...

http://www.bmwklub.sk/bmw7/e38-740i-kop ... 53851.html

co si o tom myslíte ? Je to možné že by to bylo stejné ? popis že nefunguje ovládání na volantu mfl plus navigace jen svítí ale nejde ovládat plus klakson a zároven to vše odešlo si tedy myslím že to bude nějaká jednotka kolem volantu a navigace případně nějakej spoj. (navíc odešel tempomat se zadní roletkou ale to považuji za jinou chybu asi)

Dle toho co jsem poslal za odkaz by to mohlo bejt ono... více bude asi v tom WDS které mi tak chybí :-)

Mika_hakkinen: můžeš mi to poslat ? Zítra si to během dne zkusím rozjet. Virtual box není problém a nainstaluji, pak se to pokusím rozchodit.
Můžeš dát odkaz na uloz.to nebo poslat přes nějakej web. Případně mail ti pošlu do SZ. pokud bys chtěl posílat přes uschovnu. To by mi moc pomohlo.
Díky moc.

Doplněno: tak mám vánoce :mrgreen:
podívejte co jsem našel za video. :shock:
https://www.youtube.com/watch?v=SIHjLvi04Mw

tento problém bude asi společnej a počítám na 95-99procent to bude ono. :shock: :P

Obrázek
Filozof

Příspěvek od Filozof »

takže super je že vím co potřebuji ovšem jsem udělal chybu že jsem se nepodíval zda je nějakej rozdíl facelift a předfacelift....samozřejmě je.

Takže spínačku - kostku sice mám ale špatnou která tam nepasuje, takže sháním předface asi 94-98rok. Pak už je zase jiná.

Nevíte zda na 725tds z 96roku je stejná spínačka jako na benzín ?
Nebo je to jedno zds nafta či benzín ?

a případně e39 benzín podobné ročníky 96-97 by to mohlo bejt ? Někde jsem na webu četl že e39 má stejnou jako e38.

https://www.youtube.com/watch?v=SIHjLvi04Mw

už jsem si zjistil že čísla komplet sedí na verzi i benzínovou. Takže pro ostatní je to tak a sedí předface i nafta.

Dám vědět až to vyměním zda zase vše pojede nebo ne... :? :D

Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

takze ti nakonec nesedela? :/ to je skoda no, vyzoousej tyto stranky, zda je to stejny benzin/nafta.
Ja tam vzdycky hledam ;)
http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E3 ... 000/browse

akorat si nastav jinay auto, mam to ulozeny na svoje :D
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

aha ted sem to docetl do konca, ze uz si to zjistil :D
Obrázek
Filozof

Příspěvek od Filozof »

V pohodě nic se neděje ...moje blbost že jsem si to nezjistil.
Ale už jsem domluvenej s borcem dneska budu mít a čísla sedí na kostce takže by to mohlo bejt ok.
Dam pak vedet jak dopadnu.

Dáme pak někdy sraz za týden a vezmeš mi to sklo do Pravého zrcátka pokud máš lomené jak jsme spolu řešili ... snad bude pěkně tak bychom udělali určitě 4auta 7er sraz 728i 740i a 750i .... :-)

Obrázek
Odpovědět