Co mně ještě napadá, je děravá nádrž, vadná lambda?!, špatné svíčky (může to být tím?).
No a čeká mně nyní výměna oleje a všech filtrů, ale to by přece nemělo mít zásadní vliv na spotřebu, nějaký ano ale zásadní snad ne.
Dále se mi začala objevovat hlášky po nastartování:
- check zadní brzdová světla - nevím proč, vše svítí a funguje
- brake fluid - asi je potřeba dolít brzdovou kapalinu, nějaký tip na to kde to najdu a zda to jde udělat v domácích podmínkách nebo servis?
- a ještě něco mi bliká s brzdama ale nedokážu to přečíst protože je to extra rozpixelovné, ale hádám že nějaké čidlo opotřebení či co?!
E38 728i LPG
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
DDT
Re: E38 728i LPG
Jsem rád že vedeš diskusi ve věcné rovině a máš ji podloženu.JaraX píše:bože ty jsi fakt vůlDDT píše:***
Tvoje chování arogantního vševěda kterému se nesmí šáhnout na E38 se opakuje.
Naposledy upravil(a) DDT dne úte čer 14, 2011 9:06 am, celkem upraveno 1 x.
E38......zase
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
sedmicka taky neni pro nekoho koho sere spotreba 4kc/km a pokud ano tak nema na to, aby ten problem resil a vyresil. vsechno se da resit, je to jen auto. klidne prijed do prahy ja ti to opravim, ale chapu, to stoji penize... to je ale pak zacarovanej kruh. je to blby ale kdyz auto je potreba opravit tak se proste opravit musi, nejde to proste omrdat a ojebat ani se to samo neopravi a to jestli to je AXo nebo ochcavka nebo sedmicka na tom vubec nic nemeni...DDT píše:Nekupoval jsem si sedmičku abych vytahoval pojistku po každém nastartování a zpět, to je tak řešení pro nějakou š120.

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
-
JaraX
mě docela mrzi že spravuju bmw, většinou ti lidi nejsou ochotni do toho auta moc investovat, kamoš děla škodovky, a když mu přijede borec s TDičkem na vyměnu setrvaku, auto ktery ma najety 90 000km od vyroby, řekne mu že to bude stat 30, tak borec neřekne pul slova a tady sou lidi lini vytahnout pojistku aby zkusili jeslti nemaj špatně nastavenej plyn, nebo dojet do olomouce na pořadnou diagnostiku jak auta tak LPG. asi se budu orientovat na E39ky, tam ti lidi radši platí, většinou sou zvykli do toho auta celkem investovat, ale u těch sedmičkářů mi přijde že ti lidi prostě nechcou na to auto ani chytnout,
BMW service expert - http://www.jarax.net
-
DDT
Počkej ale já tady nemluvím o tom že to nechci opravit, já tady mluvím o tom že auto prošlo servisem, prošlo diagnostikou, vyměnili se nějaké díly a nic se nezměnilo, spíše bych řekl že se to zhoršilo. Já to rád opravím, ale určitě né tím že budu vytahovat po nastartování pojistku, to se na mně nezlob ale to je řešení hodné jiného vozu.
Škoda že informace o tom že 4kč/km je považováno za rozumný náklad se kterou by majitel neměl mít problém nezazní v žádné diskusi o tomhle autě. Protože každý má jinak spotřebu kolem 11 max. Ještě bych doplnil že 4kč/km je náklad při pohonu na LPG, na benzín by částka měla být ještě vyšší že......
Škoda že informace o tom že 4kč/km je považováno za rozumný náklad se kterou by majitel neměl mít problém nezazní v žádné diskusi o tomhle autě. Protože každý má jinak spotřebu kolem 11 max. Ještě bych doplnil že 4kč/km je náklad při pohonu na LPG, na benzín by částka měla být ještě vyšší že......
Naposledy upravil(a) DDT dne úte čer 14, 2011 9:24 am, celkem upraveno 1 x.
E38......zase
-
DDT
Ale já tady Jardo mluvím o tom že řešení s vytahováním pojistky není řešení. A už vůbec né na úrovni. Vyzkoušet to vyzkouším. Nicméně já nemám pocit že se mi při jízdě spotřebovává benzín. Spíše když to jede na benál tak mi přijde že si to bere moc a stejně tak na plyn. Před tím než jsem s tím byl v servise na revizi tak jsem dojel 450 km na nádrž, teď dojedu tak tak 420-430. Tohle je to co mi přijde divné.
Jak říkám zajdu do LPG servisu a nechám je to prověřit. Nicméně nechci je podezírat dopředu, ale jim jako prodejci LPG by moje vyšší spotřeba vyhovovala.
Jak říkám zajdu do LPG servisu a nechám je to prověřit. Nicméně nechci je podezírat dopředu, ale jim jako prodejci LPG by moje vyšší spotřeba vyhovovala.
E38......zase
-
JaraX
tak ok,
řekněme že natankuješ plnou LPG a za 500 benzín, vyjedeš to současně a najedeš 500km, z těch 500km ujedeš 50km na benzín, když to přeženu, start do přepnutí cca 5km, x 10 startů studených,
500kč je cca 15 litrů benzínu, takže spotřeba vychází 30 litrů na 100km, a to prostě není 2,8ma schopná, když je něco na autě špatně a začně extrémně žrát tak ten benzín letí hned vyfukem ven a poznáš to tak že z výfuku jde kapalnej benzín,
řekněme že natankuješ plnou LPG a za 500 benzín, vyjedeš to současně a najedeš 500km, z těch 500km ujedeš 50km na benzín, když to přeženu, start do přepnutí cca 5km, x 10 startů studených,
500kč je cca 15 litrů benzínu, takže spotřeba vychází 30 litrů na 100km, a to prostě není 2,8ma schopná, když je něco na autě špatně a začně extrémně žrát tak ten benzín letí hned vyfukem ven a poznáš to tak že z výfuku jde kapalnej benzín,
BMW service expert - http://www.jarax.net
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
me vychazi tvoje spotreba na plyn na cca 2,4kč / km takže jake 4kč. ty mas evidentne nejakej problem s tim bezninem kterej nechapu jak na 430km dokazes vyjet 15l benzninu. to nechapu.
ja jezdim denne a jezdim cca 1000km/tejdne... a beru vzdy 20l benzninu a ten mi vystaci celej mesic... a to jeste tak, ze si ho vyjezdim protoze na nej obcas prepnu nebo mi dojde plyn a musim dojet na lpg co mam u baraku ktera mi dava bonus
... takze nechapu jak ty, leda bys teda tech 430km jezdil celej mesic... to je pak tezky. ale pokud bych najel jen 430km za mesic tak bych neresil ani kdybych mel ameriku co zere 35/100... nikdo te nenuti to auto nepouzivat, ta spotreba ti neublizuje, cim vic najezdis tim vic usetris.. v tom je ten trik...
ti rikam ja mel 750 a jezdil sem tejden jen pres kopec... tzn sem najel za ten tejden 30km a vypalil sem 20l benzinu... tzn spotreba nejakejch 60/100 ale rozhodne to neni vona toho auta.. a opet kdyz to vemu v globalu jezdil sem celej tejden za 600, to ze sem jezdil jen pres kopec neni relevantni... kdybych jezdil dal, spotreba je normalni... kdyz sem jezdil jen 1km sem pica... ale porad nemuzu rict ze 750 zere 60/100 to prece nejde
to jsou dvaruzne modely proste... ja ujedu 1000km tejdne na cca 10 startu na benzin, ty ujedes 100km na 10 startu na benzin, tam ti vznika ta strata, tam mame proste oba stejne... to je tezky
ja jezdim denne a jezdim cca 1000km/tejdne... a beru vzdy 20l benzninu a ten mi vystaci celej mesic... a to jeste tak, ze si ho vyjezdim protoze na nej obcas prepnu nebo mi dojde plyn a musim dojet na lpg co mam u baraku ktera mi dava bonus
ti rikam ja mel 750 a jezdil sem tejden jen pres kopec... tzn sem najel za ten tejden 30km a vypalil sem 20l benzinu... tzn spotreba nejakejch 60/100 ale rozhodne to neni vona toho auta.. a opet kdyz to vemu v globalu jezdil sem celej tejden za 600, to ze sem jezdil jen pres kopec neni relevantni... kdybych jezdil dal, spotreba je normalni... kdyz sem jezdil jen 1km sem pica... ale porad nemuzu rict ze 750 zere 60/100 to prece nejde
to jsou dvaruzne modely proste... ja ujedu 1000km tejdne na cca 10 startu na benzin, ty ujedes 100km na 10 startu na benzin, tam ti vznika ta strata, tam mame proste oba stejne... to je tezky

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
- dunnst
- Kontaktovat uživatele:
Asi jsem z toho nějakej moc zmatenej, ale měl jsem pocit, že se tu řešil problém "PROČ V AUTĚ MIZÍ BENZÍN". Nikoliv proč auto moc žere. Spotřebu plynu bych začal řešit v momentě, kdy vím, proč se mi ztráci z nádrže 20 litrů benzínu na každých 65 litrů LPG, nebo na kolik to máš nádrž. Ale měl bych pro tebe lepší radu - prodej to auto. Zbav se ho za pár šupů, následný majitel si vyndá pojistku na benzínové čerpadlo, zjistí, že si auto přisává benzín, nechá si tam za čento nainstalovat vypínač čerpadla, nebo si nechá od nějakého plynaře zařídit (pokud to lze) aby se čerpadlo odpojovalo vždy po přepnutí na LPG a všichni budeme spokojení. Jinak jsem měl zato, že auta se opravují pokud možno co nejlépe za pokud možno co nejmenší náklady při zachování kvality a ne podle toho, jak moc jsou nóbl. To jsou mi novinky .-)
-
evlo
Ja myslim, ze si lehce plates tohoto typa s tim co mu to jelo na plyn a benzin zaroven.JaraX píše:bože ty jsi fakt vůl
DDT: uz jsem ti kua asi 10* psal jak mas zkusist vynutit to prepnuti. To je takovy zaklad. Pak bys mohl treba hacknout teplotni cidlo pred reduktorem at to prepina driv, jakkoliv tu nekdo napise, ze to je prasarna.