Moje tds

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Poldy

Re: Moje tds

Příspěvek od Poldy »

Malej dotaz prosim.Dneska jsem si četl starší články na fóru týkající se otevírání el.kufru a pochopil jsem správně,že každá sedma to má?Když totiž na klíčku zmáčknu otevření kufru tak mi odskočí,zůstane přivřenej,ale nevyjede úplně nahoru a musim ho zvednout rukou.Je to tak dobře nebo mám taky v prdeli písty nebo něco jiného?Píšete tu něco o nějaké nádobce s olejem atd.Můžete mi prosim poradit bejci?Byl bych rád kdybych to nemusel tahat ručně a samo se to pěkně celé otevřelo.
JaraX

Příspěvek od JaraX »

sou dva typy otvírání,
"poloautomatickej" (softclose)
zmáčkneš klíček, odskočí víko a tím to končí, pokud máš nové pistnice, tak do něj stačí jen lehce žduchnout a otevře se až nahoru,
tendle system je v serii a má ho každá E38

"plně automatickej" (hydrokufr), zmáčkneš tlačítko, kufr odskočí, a hned potom se začně zvedat až se uplně otevře a pak zmáčkneš tlačítko a ono se to uplně zavře, tendle system je za příplatek, je tam navíc pumpa, nádoba s olejem, jednotka, apod. levá pístnice na kufru není obyčejná ale hydro a vedou do ní dvě hadice.
BMW service expert - http://www.jarax.net
Poldy

Příspěvek od Poldy »

Aha,aha tak to mám tu první variantu,ale bohužel tim pádem písty ve prdeli:-).Opět díky moc!!
Poldy

Re:Moje Tds

Příspěvek od Poldy »

Tech.jpg
Už jste někdy někdo viděl ofiko Tds vyrobený v roce 2000???!!!A pak,že to nejde.:shock: :D
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Podle ETK se TDS vyráběly ještě v lednu a únoru roku 2000. Takže máš jednu z posledních :)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
Raisidlo77

Příspěvek od Raisidlo77 »

To co jsi vyfotil je datum první registrace, nikoliv rok výroby. Ten může být klidně 1995.. chápeš ? :)

Rok výroby najdeš z druhé strany v technických parametrech, nebo bude v poznámkách "přesných rok výroby nezjištěn, viz. datum první registrace".
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

Raisidlo77 píše:To co jsi vyfotil je datum první registrace, nikoliv rok výroby. Ten může být klidně 1995.. chápeš ? :)

Rok výroby najdeš z druhé strany v technických parametrech, nebo bude v poznámkách "přesných rok výroby nezjištěn, viz. datum první registrace".
Jak vlastně tenhle velký rozdíl mezi datem výroby a registrace vzniká? To se jim auto pět let válí na skladě, nebo ho týpek koupí a pak ho jako pět let suší doma v garáží a až pak se rozhodne, že v něm začne jezdit a přihlásí ho? :-))
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
Raisidlo77

Příspěvek od Raisidlo77 »

Tak nějak. Datum výroby je, kdy ve fabrice začalo to auto fyzicky existovat jako celek a ne hromada součástí. Datum první registrace je, kdy k němu byl přidělen první TP. Tedy v autosalonu nebo až novému majiteli.. u dovozů se často píše jen datum první registrace, nebo u hodně mladých aut z dovozu se rovnou do čistopisu psalo datum dovozu (ale to už dnes neprobíhá).

U čsl. motorek se třeba vracely zásilky exportních Jaw z důvodu, že se poškodil kontejner, motorky zalila voda nebo tak něco. Takže to leželo ve fabrice, pak se to všechno dalo do stavu nového a místo exportu to šlo o pár let později na domácí čsl. trh.. viz. Jawy a ČZ s anglickými, německými, maďarskými, ruskými apod. štítky.

Dej sem VIN toho TDS a řekneme Ti i den "výroby", to přece není problém.

BTW: Já mám v TP od 750i zapsanou váhu 740ky, délku větší než má long, výkon nižší než má 740i při obrátkách který nevím kde vzali, apod. Na druhou stranu když stavím motoveterána na papíry z jiné motorky (stejný typ) tak po mě chtějí vyjádření bývalého výrobce ve znění "rám typu 123 je možno zaměnit za rám typu 123. Pořádová čísla nemohou být logicky shoná, nebot se jendá o čísla pořadová" - tohle mi opravdu přišlo a bez toho bych to na ty papíry nepostavil. Ted přihlašuju stařičkýho Pionýra v origo stavu (6004km najeto) na sebe z té původní malé kartičky.. už mě to stálo 2dny volna, 4x přejíždění mezi 2ma úřady a 1STK.. a ještě mě čeká TK+EK toho stroje a 2y na každej úřad. Takže v tomhle státě už radši nic neřeším, ale vybírám si to jinak :lol:
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
Poldy

Příspěvek od Poldy »

To mám jedno z posledních Tds,ale vyrobených možná tak v roce 1996 podle toho automatu a hlavně všude na lištách a kabelech je 7.96:D.A dole v techničáku mám přesně jak píšeš(Přesný rok výroby nezjištěn). Zkus mi prosim Tě teda kouknout podle vinu(WBAGE01010DH83028),ale určitě to bude jak říkám.Díky
JaraX

Příspěvek od JaraX »

to auto je normální 96ka

Druh Hodnota
Číslo podvozku WBAGE01010DH83028
Kód typu GE01
Typ 725TDS (EUR)
Série E E38 ()
Série 7
Konstrukce LIM
Řízení LL
Dveře 4
Motor M51
Obsah válců 2.50
Výkon 105
Pohon HECK
Převodovka AUT
Barva COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)
Čalounění STANDARDLEDER/LAVENDELGRAU (N6MK)
Výrobní datum 1996-08-26

Zvláštní vybavení

Kód Název (rozhraní) Název (ETK)
S278A LT/ALY WHEELS WITH MIXED TYRES BMW kolo z leh. sl. BMW provedení
S302A ALARM SYSTEM Zabezpečovací systém
S339A SATIN CHROME Shadow-Line
S438A WOOD TRIM Provedení z ušlechtilého dřeva
S441A SMOKERS PACKAGE Kuřácký paket
S464A SKIBAG Vak na lyže
S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Ostřikovač světlometů/intenzivní čištění
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulace sklonu světlometů
S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Automatická klimatizace
S629A CAR TELEPHONE (GSM) W CARD READER FRONT Autotelefon D-síť se čtečkou karet před.
S694A PREPARATION FOR CD CHANGER Příprava BMW 6 CD měnič
L811A BELGIUM VERSION Provedení Belgie
S854A LANGUAGE VERSION FRENCH Jazyková verze francouzsky
S877A DELETION CROSS-OVER OPERATION Odpadnutí křížové ovládání

Sériové vybavení

Kód Název (rozhraní) Název (ETK)
S214A AUTOMATIC STABILITY CONTROL+TRACTION Automatická kontrola stability (ASC+T)
S473A ARMREST, FRONT Loketní opěrka přední
S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Kilometrový tachometr
S555A ON-BOARD COMPUTER Palubní počítač V s dálkovým ovládáním
S806A 3RD STOP LIGHT Třetí brzdové světlo
BMW service expert - http://www.jarax.net
Odpovědět