Ne, tady nejde o JaraXe, tady jde o to, že si tady každý honí byka, každý je tady tvrdohlavě zastánce něčeho a nikdo z toho nechce ustoupit!!!A pak to tak dopadá, každý si tvrdě stojí za svým a pak dochází na ostří nože, kdyby to nikdo tolik neřešil, jen si třeba bez řečí vyslechl radu, či názor a třeba si pak dál myslel své, ale už to dál nerozváděl, byl by všude klid. Ale tak je to všude, na všech fórech, ve všech rozhovorech mezi lidmi! Prostě jsme jenom lidi, ale pokud po sobě budeme šlapat, tak to s náma nedopadne dobře. LIDI VZBUĎTE SE TROCHU! Motto: NIKOHO NEODSUZUJ, NEPONIŽUJ A NAD NIKÝM SE NEPOVYŠUJ!AnthonyWave píše: tady spíš jde o to, že JaraX poukazuje na to, jak to opravdu s naftou v E38 je, myslí to dobře, radí... bouhžel jeho stylem komunikace aka "jdi do prdele, buzno"
jaraxovo nesmyslný boj proti majitelům dízlových aut
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- m740i
Re: jaraxovo nesmyslný boj proti majitelům dízlových aut
BMW E38, 740i, r.v.06/1998, 6r manuál ,vin: DK55490. Kosmicky-černá metalíza,šedá kůže... Dlouhodobá pům. spotřeba 11l/100km(N95), nyní LPG s prům. spotřebou 12.5 až 15l/100km
Ex: BMW 730i, r.v. 1991
Renault Laguna,Peugeot 405,Škoda 105,Škoda 120
Ex: BMW 730i, r.v. 1991
Renault Laguna,Peugeot 405,Škoda 105,Škoda 120
- NORMANN
a babičku jsem taky nečetl....
už jsi viděl, že by tu nějaký příznivec nafty nadával majitelům lpg že jsou idioti????
za sebe můžu říct, že ač to možná nevypadá, zas tak velkým příznivcem nafty nejsem, když jsme se tu hádali o palivu před lety, šlo fakt o srandu, šak si to najdi, ale ted to bylo fakt už za hranicí slušnosti a já nevidím, důvod, proč na to nepoukázat.
hlavně: napsal jsem to sem, aby jsme se nedohadovali o tom v tématech, kam to nepatří, tady si o tom můžem psát celý romány.
a vidíš, ten, o kterým se tu píše nejvíc tu svými příspěvky dokazuje, že je hodný, že rád pomůže komukoliv, šak i já rád pomůžu, když to budu moct, že?
už jsi viděl, že by tu nějaký příznivec nafty nadával majitelům lpg že jsou idioti????
za sebe můžu říct, že ač to možná nevypadá, zas tak velkým příznivcem nafty nejsem, když jsme se tu hádali o palivu před lety, šlo fakt o srandu, šak si to najdi, ale ted to bylo fakt už za hranicí slušnosti a já nevidím, důvod, proč na to nepoukázat.
hlavně: napsal jsem to sem, aby jsme se nedohadovali o tom v tématech, kam to nepatří, tady si o tom můžem psát celý romány.
a vidíš, ten, o kterým se tu píše nejvíc tu svými příspěvky dokazuje, že je hodný, že rád pomůže komukoliv, šak i já rád pomůžu, když to budu moct, že?
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
-
JaraX
no jako sorry normanne, ale zatím každej kdo mě prosil o pomoc tak jsem mu vyhověl a nejsou to jen nějaky plany kecy, hackerovi jsem taky sháněl odtahovku když se mu ten skvělej diesel posral. a nevím o člověku kterymu bych řekl, ty máš naftu, na tebe seru.
BMW service expert - http://www.jarax.net
- NORMANN
jarax: no jo! já to ted fakt myslím, tak jak to píšu, žádnou ironii v tom nehledej, nenapsals to v tomhle vlákně kdesi skoro ze začátku? že bys pomohl krom jiných i normanovi?
nebud hned vztahovačnej.
nebud hned vztahovačnej.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw
- hacker
Sorry, nejak jsem si nevšiml, že se tady o mně mluví.
Nevybíral jsem mezi 740i a 730d ... vybíral jsem E38 s hezkou výbavou a hezkým interiérem, protože to je podle mě na autě to nejdůležitější. Celou dobu jsem hledal 740i, ale dlouho jsem nenašel žádnou co by splňovala moje představy, tak když potom přišel Snejk s tím, že je na prodej tahle, u které známe majitele, auto už rok servisuje on a je krásná a vybavená, jenom je to bohužel diesel, tak jsem ji vzal. A počítal jsem s tím, že to bude dražší na provoz než benzín a na to si taky nestěžuju. S čím jsem uplně nepočítal bylo, jak moc mě bude srát to chrochtání, ale to musí asi každý zjistit sám.JaraX píše:pokud vím tak hacker vybiral mezi 740i a 730d, ja sam sem mu pomahal a zajištoval odtah 730d plus další věci a co mi říkal snejk co se mu na 730d vše vysralo, tak se fakt směju, protože už by ho vyšel i 740i na benzín bez LPG líp. ale tak si tady hajte svoje smrady
Myslím, že kamarádi by to spíš formulovali tak, že mam s tim autem smůlu, než že jsem kokot. Nicméně do očí mi to říkat nemusí, protože když se bavíme o autech, tak řeknu že ten diesel je napiču nejpozději ve třetí větě sám od sebe.JaraX píše:žbožnuju lidi co mi řeknou, ty vole, ten hacker, to je kokot, jak se mu furt mrdá ten diesel, ale ve skutečnosti sou s nim velci kamaradi a nikdy by mu to neřekli. ja se nebojím si hubu otevřit a říct svuj nazor, svoji zkušenost.
To je škoda, doufal jsem, že tam budeš psát dál, ale něco konstruktivního a ne se se mnou snažit hádat o věci na kterou máme stejný názor.JaraX píše:hackerovi jsem řekl že už mu do topicu psat nebudu, zrušil jsem si sledovani topicu jeho auta a svuj slib jsem dodržel
A proto si taky nemyslím že jseš debil, jenom že máš trochu problém komunikovat tak abys ostatní nesral. Každej máme něco.JaraX píše:hackerovi jsem taky sháněl odtahovku když se mu ten skvělej diesel posral. a nevím o člověku kterymu bych řekl, ty máš naftu, na tebe seru.
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha"orientblau on pearl beige
BMW E36 318is tmavě modré kupé
- hacker
Jo a všechna ta čerpadla, vstřiky a převodovka (což jsou drahé, ale jasné závady) mě neserou tak jako těch milion drobností, které musím furt řešit abych tam tu výbavu neměl jen na okrasu a které s motorem nijak nesouvisí. (jako ventily topení, vyhřívání sedaček, sklápění zrcátek, hydrokufr, pdc, vrzající sedačky, budíky, obrazovku, rádio, podvozek atd atd).
Proto mě taky vždycky pobaví "nevadí že to má najeto 300tisíc, hlavně aby to byla pravda a předchozí majitelé se k tomu chovali slušně". Já už vím, že při 300k je to úplně jedno a těch milion drobností se prostě na autě které má najeto víc jak 150k srát bude. U BMW to podle toho co vidím kolem sebe začíná kolem 100k a jen se postupně zvyšuje frekvence.
Proto mě taky vždycky pobaví "nevadí že to má najeto 300tisíc, hlavně aby to byla pravda a předchozí majitelé se k tomu chovali slušně". Já už vím, že při 300k je to úplně jedno a těch milion drobností se prostě na autě které má najeto víc jak 150k srát bude. U BMW to podle toho co vidím kolem sebe začíná kolem 100k a jen se postupně zvyšuje frekvence.
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
- hacker
A k nákladům na servis benzínu vs dieselu - já si vedu přesnou evidenci nákladů, takže to vim uplně přesně (jakej jsem kokot že s těma penězma nedělám raději něco jiného... i když si pořád nemyslím, že bych sehnal za stejné celkové náklady lepší auto krom e38 v benzínu. Ne, e65 by nebyla za stejné náklady a nová i40 ani jetá e90 by nebylo lepší auto)
122.000 za palivo
152.500 za opravy včetně práce
- z toho 95.000 za opravy dieselu včetně převodovky, práce a odtahů
62.000 za pojištění, přihlášení, stk, pneu, oleje, filtry, stěrače a baterku
(gumy které jsem kupoval podruhé protože mi je skurvil špatný podvozek počítam do oprav)
8.500 za dodělávání výbavy (fakt ji moc nechybělo
)
Takže... kdybych jezdil benzínem a na motoru se neposralo vůbec nic, co diesel nemá, včetně převodovky, dal bych o 70.000 víc za palivo a o 95.000 míň za servis, takže rozdíl v celkových nákladech by byl 25.000 ve prospěch benzínu, což je nějakých 7%. A je to nereálné, protože údržba benzínového V8 s převodovkou taky něco stojí, když má natočeno 300k.
Takže muj závěr je, že diesel je cca stejně drahý jako benzín bez plynu, hůř jede, víc chrochtá a spíš mě nechá někde viset. A nejde dát do plynu. Což jsou věci se kterými jsem tak nějak počítal už při koupi a ono opravdu. Příště až nebudu moct najít benzínové auto podle svých představ, budu hledat dál, ne kvůli prachům, ale kvůli tomu, že mi diesel nevyhovuje projevem a spolehlivostí.
122.000 za palivo
152.500 za opravy včetně práce
- z toho 95.000 za opravy dieselu včetně převodovky, práce a odtahů
62.000 za pojištění, přihlášení, stk, pneu, oleje, filtry, stěrače a baterku
(gumy které jsem kupoval podruhé protože mi je skurvil špatný podvozek počítam do oprav)
8.500 za dodělávání výbavy (fakt ji moc nechybělo
Takže... kdybych jezdil benzínem a na motoru se neposralo vůbec nic, co diesel nemá, včetně převodovky, dal bych o 70.000 víc za palivo a o 95.000 míň za servis, takže rozdíl v celkových nákladech by byl 25.000 ve prospěch benzínu, což je nějakých 7%. A je to nereálné, protože údržba benzínového V8 s převodovkou taky něco stojí, když má natočeno 300k.
Takže muj závěr je, že diesel je cca stejně drahý jako benzín bez plynu, hůř jede, víc chrochtá a spíš mě nechá někde viset. A nejde dát do plynu. Což jsou věci se kterými jsem tak nějak počítal už při koupi a ono opravdu. Příště až nebudu moct najít benzínové auto podle svých představ, budu hledat dál, ne kvůli prachům, ale kvůli tomu, že mi diesel nevyhovuje projevem a spolehlivostí.
-
JaraX
a ted to spočítej v LPG 
BMW service expert - http://www.jarax.net
- hacker
S LPG bych ušetřil asi 100k mínus údržba toho benzínovo/plynového motoru, mínus rozdíl který udělá to, že to přecejen nějaký benzín žere. Jen s LPG jsem při koupi vůbec nepočítal, protože skoro kamkoliv jedu, tak parkuju v podzemní garáži. Já vím, že ostatní tam jezdí i s LPG, ale já se raději nechovám proti pravidlům, když nemusím.
- 100RM
- Kontaktovat uživatele:
okruhle cervene kolecko s napisom LPG neni ziadna platna dopravna znacka
okrem toho sa fakt nebojim, ze by to zacalo unikat a podpalilo OC smichov 
BMW 7 - The true definition of luxury. Yours.
e38 740iA poooomaly prerod (porod)
e38 740iA poooomaly prerod (porod)