důležité je že víte že to je na větvi kde je 55ka pojistka a nemusíte řešit zbytek auta . Dál jste zjistili že to není na těch koncových x zařízeních.
Zbývá tedy holej drát a propojky plus GM.
Myslím si že to je docela blízko. Zní to blbě ale co rozdělat GM a zkusit zjistit jak jsou na tom součástky elektroniky po 22letech provozu auta ?
Pokud něco odchází jako první mění se kondenzátory a případně se podívat a prohřát desku a proměřit jednotlivé součástky GM.
1. Zaměřil bych se na tři věci GM a generálka modulu ta neuškodí jen pomuže.
2. Jednotlivé dráty zda nejsou někde poškozené či přelomené nejen od pojistky k GM - změřit začátek a konec každého drátu ( v případě většího odporu je to jasné a bude tam problém s větším odběrem )
3. Propojky kam vedou dráty příchozí a odchozí. Zase napadá mě špatnej kontakt a zvýšený odpor...
Dál mě nic nenapadá snad jsme na nic nezapoměli co ještě by to mohlo být.
Myslím si že šikovní autoelektrikáři s měřáky na to musí dojít během jednoho dne max dvou. Případná repase GM kterému by to mohlo pomoci i jen pro dobrej pocit protože nevěřím že bude na něm vše ok. Kondenzátory by chtěli vyměnit v celém autě. Těch 22let musí bejt opravdu na hranici funkčnosti.
PS: Když se dívám na fotku GM modulu tak bych udělal první věc vyměnil kondíky protože budou na 100procent KO.. koukám se na foto a zrovny tyto jsme měnili na několika deskách protože to zlobilo.
Nebyl to sice GM ale starší desky od PC kde jsou taky použité a polovina jich je KO už na pohled.
https://www.bmwgm5.com/GM3_Info.htm
Vybíjanie baterie
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- Filozof
Re: Vybíjanie baterie
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

-
karlos0071
Filozof píše:důležité je že víte že to je na větvi kde je 55ka pojistka a nemusíte řešit zbytek auta . Dál jste zjistili že to není na těch koncových x zařízeních.
Zbývá tedy holej drát a propojky plus GM.
Myslím si že to je docela blízko. Zní to blbě ale co rozdělat GM a zkusit zjistit jak jsou na tom součástky elektroniky po 22letech provozu auta ?
Pokud něco odchází jako první mění se kondenzátory a případně se podívat a prohřát desku a proměřit jednotlivé součástky GM.
1. Zaměřil bych se na tři věci GM a generálka modulu ta neuškodí jen pomuže.
2. Jednotlivé dráty zda nejsou někde poškozené či přelomené nejen od pojistky k GM - změřit začátek a konec každého drátu ( v případě většího odporu je to jasné a bude tam problém s větším odběrem )
3. Propojky kam vedou dráty příchozí a odchozí. Zase napadá mě špatnej kontakt a zvýšený odpor...
Dál mě nic nenapadá snad jsme na nic nezapoměli co ještě by to mohlo být.
Myslím si že šikovní autoelektrikáři s měřáky na to musí dojít během jednoho dne max dvou. Případná repase GM kterému by to mohlo pomoci i jen pro dobrej pocit protože nevěřím že bude na něm vše ok. Kondenzátory by chtěli vyměnit v celém autě. Těch 22let musí bejt opravdu na hranici funkčnosti.
PS: Když se dívám na fotku GM modulu tak bych udělal první věc vyměnil kondíky protože budou na 100procent KO.. koukám se na foto a zrovny tyto jsme měnili na několika deskách protože to zlobilo.
Nebyl to sice GM ale starší desky od PC kde jsou taky použité a polovina jich je KO už na pohled.
https://www.bmwgm5.com/GM3_Info.htm
Moc děkuji za reakci,ale General moduly mám tři a u všech jsem jako první věc vyměnil všechny elektrolytické kondenzátory,takže GM mám škrtlý.
Vidím to opravdu na kabely,ale myslím,že nebudou v kabině,když to tak rychle reaguje na zimu a vlhko.V létě stačí projet myčkou a závada je tam,nicméně v kabině ani kapka,včetně podlah,které jsem měl také komplet venku.
Musí to být někde nejspíš kolem motoru,kam se rychle dostane atmosferická vlhkost.
Dokonce i v zimě,kdy je závada přítomna nepřetržitě,tak stačí delší dobu jet a pořádně ohřát motor a závada je dočasně pryč.
Také mi nedá spát ten cvakající HVAC ventil v minutových intervalech po 16-ti minutách,kdy má vůz přejít do sleep modu a nepřejde.
Samozřejmě,že když závada není přítomna,tak necvaká.Zajímavé také je,že necvaká ani těch prvních 16 minut,ale až poté.
Také je celkem teplé relay od blower motoru,ale ani odpojení relay ani odpojení samotného motoru v palubce parazitický odběr neukončí,samozřejmě jsem jako jednu z prvních věcí zkoušel vyměnit i FSU.
BMW E38 740i-05/95 VIN DG42763

-
ricrd1
Zkus sundat podběh pravého předního kola a tam vede svazek kabelů, který bývá často poškozený a způsobuje různé el. závady. Zamel s ním a hledej známky oxidace.
BMW 750i E38
-
karlos0071
ricrd1 píše:Zkus sundat podběh pravého předního kola a tam vede svazek kabelů, který bývá často poškozený a způsobuje různé el. závady. Zamel s ním a hledej známky oxidace.
Děkuji za reakci,ale už jsem psal,že toto bylo již zkontrolováno.

-
karlos0071
Ahoj všem,
po téměř 1,5 roce byla závada nalezena!!!
Takže v mém případě byl problém............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ zde:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/part?id ... 1348168122
Jedná se o otřesový snímač alarmu,který je součástí malého zadního okna,do kterého se dostávala vlhkost.
https://www.google.cz/search?q=51348168 ... _zvwRJM%3A
Stačilo odpojit
Mějte se a přeji Vám,aby to bylo také pouze toto!!!
Karel
Karlovy Vary
po téměř 1,5 roce byla závada nalezena!!!
Takže v mém případě byl problém............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ zde:
http://www.realoem.com/bmw/enUS/part?id ... 1348168122
Jedná se o otřesový snímač alarmu,který je součástí malého zadního okna,do kterého se dostávala vlhkost.
https://www.google.cz/search?q=51348168 ... _zvwRJM%3A
Stačilo odpojit
Mějte se a přeji Vám,aby to bylo také pouze toto!!!
Karel
Karlovy Vary

- NORMANN
já zatím u svého případu stále podezírám ten telefon a možná i obrazovku, takže videomodul.
páč když zapojím odpojený akumulátor, tak mi hned svítí displej na telefonu, aniž bych měl klíčky v zapalování, taky se lehce podsvítí obrazovka temným světlem.
to dřív nebylo.
tyhle otřesové snímače jsem v zadních trojúhelnících - oknech neměl, v těch původních, když jsem si vyměnil obyč skla za dvojitá, tak na těch dvojitých trojúhelnících tyto senzory byly, ještě jsem se vyptával, na co to je, nebylo ale do nich co zapojit, přitom alarm mám taky. ale asi jinej typ, nebo jsou ty senzory u mého auta jinde. nebo je prostě vůbec nemám.
páč když zapojím odpojený akumulátor, tak mi hned svítí displej na telefonu, aniž bych měl klíčky v zapalování, taky se lehce podsvítí obrazovka temným světlem.
to dřív nebylo.
tyhle otřesové snímače jsem v zadních trojúhelnících - oknech neměl, v těch původních, když jsem si vyměnil obyč skla za dvojitá, tak na těch dvojitých trojúhelnících tyto senzory byly, ještě jsem se vyptával, na co to je, nebylo ale do nich co zapojit, přitom alarm mám taky. ale asi jinej typ, nebo jsou ty senzory u mého auta jinde. nebo je prostě vůbec nemám.
Naposledy upravil(a) NORMANN dne ned lis 06, 2016 1:08 pm, celkem upraveno 1 x.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
-
karlos0071
NORMANN píše:já zatím u svého případu stále podezírám ten telefon a možná i obrazovku, takže videomodul.
to dřív nebylo.
Mně to ale dělá to samé.Podle mně je to v pořádku,protože vůz přeci není dělaný na to,aby se neustále odpojovala AKU.
Po připojení to potom už nikdy neudělá.
Zkuste odpojit ten senzor v tom oknu,je to 5 minut práce.V mém případě to byla pravá strana

- NORMANN
já jsem ještě do svého příspěvku dopsal jak to s tím otřesovým senzorem mám, jinak je potřeba sundat dolů tapce obou zadních dveří a já to sundat a nandat za 5 minut nestíhám ani u jedněch dveří, natož u druhých, páč si myslím, že to je na obou stranách, ne?
navíc v poslední době se v autech v tomhle období moc rád nevrtám, venku mně to nebaví, v garáži je tma a zima, už mi tam nejde dík kovkopům el.
navíc v poslední době se v autech v tomhle období moc rád nevrtám, venku mně to nebaví, v garáži je tma a zima, už mi tam nejde dík kovkopům el.
-
karlos0071
NORMANN píše:já jsem ještě do svého příspěvku dopsal jak to s tím otřesovým senzorem mám, jinak je potřeba sundat dolů tapce obou zadních dveří a já to sundat a nandat za 5 minut nestíhám ani u jedněch dveří, natož u druhých, páč si myslím, že to je na obou stranách, ne?
Jasné,už jsem si všiml úpravy příspěvku.
Je to opravdu na obou stranách a mrzí mě,že to není Váš případ

- NORMANN
děkuji za sdílení mého poloneštěstí s vybíjením mého akumulátoru,
jinak my si tady tykáme, staří - mladí, bohatí - chudí, chytří - hloupí to je jedno
já to zatím řeším odpojením aku a přemýšlím, že si do auta zabuduju přímo odpojovač aku.
v garáži už xx roků jeden mám, ale asi bude lepší si sehnat nějakej novej kvalitní, tenhle je z nějaký starý tatry nebo vejdy, aniuž nevím, kde jsem tu věcičku sebral, je sice nepoužitý, ale hodně starý.
já to zatím řeším odpojením aku a přemýšlím, že si do auta zabuduju přímo odpojovač aku.
v garáži už xx roků jeden mám, ale asi bude lepší si sehnat nějakej novej kvalitní, tenhle je z nějaký starý tatry nebo vejdy, aniuž nevím, kde jsem tu věcičku sebral, je sice nepoužitý, ale hodně starý.