KN je dobrý, pro nás semičkáře asi zbytečnost ... proč je nevhodný pratelný vzduchový filtr již bylo řečeno mnohokrát, ale o olejáči - tam bohatě stačí Mann, s tím KN už si nikam víc nepomůžeš. Ale k těm odkazům co jsi sem dal - to na první foto je normálka, ještě jsem neviděl motor po stovkách tisíc km (starší motor, nebavím se o zánovních autech) aby nebyl "žlutej" .. na druhé fotce je UMYTÁ vana, stačí se podívat na dosedací plochu, kde to je krásně očištěný po těsnění.
Karbon vypadá takhle, a není to scifi:
Moje Felda je v tomhle stádiu a nehodlám to řešit :
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
Skodovky vypadaj takhle uplně normalne a to treba i Octavie II Jinak motor z E38 co jsem sem daval tak takhle vypadat nema ma bejt mnohem cistejsi. Druha fotka te vany je obrazek pro predstavu jak by to melo vypadat ale asi to nikdy takhle vypadat nebude nebot vzdy tam bude trochu zluteho ale pokud pouzivas dobrej olej tak ti bude stacit hadr a bez problému ten zlutej sajrajt setres Pokud vsak pouzivas nekvalitni olej tak tu zlutou sracku budes muset poradne drbat.
Tak to je masakr. No jak zjistím že moje auto je v pohodě ? Asi to nijak nepoznám aniž bych musel rozdělat motor že ?
Proč KN vzduchový filtr je pro 7er zbytečný ? Jako že to ničemu nepomůže ? Přece více vzduchu je vždy lepší než udušený motor seriovým filtrem.
MAN nebo HENGST fitry jsou tedy nejkvalitnější do 7er ? Pokud jo budu je brát.
Chci koupit ted při výměně nějakej dobrej kvalitní olej. Taky přemýšlím nad Millers 10W40 pro moji 728i.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba
Mám tu jeden nový olejový filtr Bosch kdyby někdo chtěl. Ale netuším jestli jsou pro všechny motory stejné nebo jen pro V12. Kdyby někdo chtěl písněte.
Alfa Romeo 166 3,0
BMW E38 750i V12
Škoda 110R
Mercedes Benz W124
K&N filtry jsem nikdy nemel ale slisel jsem o nich asi to: 1. spis se hodi do motoru ktere vic toci, pak se tomu motoru lepe dejcha (nevim jak vy ale ja V8 az tak netocim) 2 . udrzba filtru, cely filtracny proces je zalozen natom, ze ta pomerne tenka bavlnena vypln sa naimpregnuje olejem, na ktery sa lepi prach. Kdyz se da malo oleje tak je omezena filtracny vlastnost (vice bordelu se dostane do motoru), kdyz se to naopak s olejem prezene tak se spini olejem vaha vzduchu.
Filozof píše:Tak to je masakr. No jak zjistím že moje auto je v pohodě ? Asi to nijak nepoznám aniž bych musel rozdělat motor že ?
Proč KN vzduchový filtr je pro 7er zbytečný ? Jako že to ničemu nepomůže ? Přece více vzduchu je vždy lepší než udušený motor seriovým filtrem.
MAN nebo HENGST fitry jsou tedy nejkvalitnější do 7er ? Pokud jo budu je brát.
Chci koupit ted při výměně nějakej dobrej kvalitní olej. Taky přemýšlím nad Millers 10W40 pro moji 728i.
Otevři si víko ventilů a mrkni jak to tam vypada a nebo koukni do díry kam leješ olej a poradne si to tam baterkou prohlédni. To že to máš špinavé uvnitř poznáš tak že když v chladu nastartuješ tak motor delá bordel. Je fakt že každej motor při chladu je hlučnejší ale pokud se mrdáš v autech tak poznáš podle sluchu jestli je vše ok. Já když třeba nastartuji v zimě Opel Astra nebo Vectra (ted nevim ) z roku 2007 tak to je šílenej bordel ale tam se zase leje olej jen premiove značky Starline
k filtru KN asi tak: Používám ho už asi 3roky na e34 525i a zdá se mi to sním mnohem lepší jak s klasickým protože pokud vyměním za papírák cítím hned změnu pokud je KN je to mnohem pružnější a lépe jde do otáček.
Váha se dá vyčistit prvních 100-200km se to projede párkrát svižněji po dálnici a není problém.
Nevýhoda je že motor či zvuk co se line z auta je trochu dravější a sportovnější a to není asi pro 7er ideální ...ale není to nijak extra hlučné takže bych se toho nebál.
Stačí dodržet čištění filtru při každé výměně oleje a je to.
No a k tomu motoru to se schválně podívám jak to vypadá. Případně dá se použít nějaký čistič ? Průplach třeba na pár tisíc km a pak vyměnit za kvalitní olej ? Chci ten nano millers vyzkoušet.
Motor chci mít čistej aby šlapal jak švýcarské hodinky, tak jak na to ? ... (on tedy šlape zatím ale chci mít jistotu)
Co se filtru K&N týče povím jen toto. Auto jsem měl na brzdě 2x poprvé když bylo po snížení hlav. Nabržděno bylo 318PS a po druhé když přibyl čip motoru, vložka filtru od K&N a otevřený výfuk na konci. Naměřeno bylo 330ps. Je to dva roky zpátky. Nyní se chystám po kompletní výměně rozvodů po dvou letech znovu na brzdu. Tak uvidíme co z toho vypadne.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
P3RF3KT: Tvoje 740i je zajimavá tím jak jsi ji upravil se dostáváš na výkon cca 750i a věřím že by ses ji držel určitě, dělal jsi nějaké srovnání ?
Kolik stojí změření na brzdě s grafem ? Případně doladění mapy probíhá ?
u 728i hodně dělá sání někde píší z M50 předělat a někde zase komplet koupit KIT co na to patří a je tam 15-18koní prostě rezerva. Já teď testuji KN filtr a uvidím jak pojede ..podle mě to moc nezjistím. Jedině test stejná silnice a kilometr s pevným startem nebo měřit čas 0-200km/h kolik dá s obyč a s KN třeba tam bude 2s rozdíl...nevím možná to nebude poznat ale třeba ano.
Prý byla 2,8 přidušená ve výrobě kvuli daním ale nevim o kolik koní to jde. Stále mě láká mítza pár korun aspon těch 15-20koní a 20-30nm navíc ...to by bylo fajn mít někde kolem 220koní ...drahé upravy nemají smysl u 728i to jedině u té 740i má smysl.
Máš graf z měření ? NEbo až ted budeš měřit docela by mě zajímal pruběh ...
Porovnani mam dve. V lete jsem zkousel s kolegou se 740i po fl 3x sprint s pevnym stsrtem na 400m a 3x sem mu tak o 3 auta ujel. A potom mam porovnani s e65 745i jak s pevnym stsrtem tak za jizdy a jede mi to uplne stejne. Grafy sem mel ale jelikoz sem se 2x stehoval za ty dva roky tak bohuzel nejsou.. Ale urcite ho sem po dalsim odmereni dam. Brzda stoji jak kde. Cca kolem 1500,-
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38