7er-spotting

Zajímavé příhody z cest
Odpovědět
fishmaker
Kontaktovat uživatele:

Re: 7er-spotting

Příspěvek od fishmaker »

taky sem dneska potkal jednu sociální v hadru a zvenku chudinku...

Obrázek
First EX: BMW e38 740i 6/1995 Obrázek
Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG Obrázek
Third EX : BMW f01 740i 3/2009 Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

s denním svícením.... :lol:
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

davcity píše:tak dnes se mi taky povedlo ulovit sedmu a hnedka poface :) ve Frýdku-Místku u Lidlu

Obrázek
Ten frajer na ty bily tam ma kola ode me. Sou to 21 ze sefovo gt. Byl si pro ne u me osobne. Sou to dva brachove. Tomu co ma tuhle je tak 21 a druhej ma f01 a tomu je tak 24. Obcas se nekdo umi narodit..
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Alois

Příspěvek od Alois »

Hoši, buďte v klidu... Bydlím pár kroků od místa focení a měl jsem už možnost potkat tuto e65 několikrát..(mimochodem tady jezdila rok zpět obdobná, taky s bílou fólií - je jasné kde byla inspirace), jak jsem viděl co z toho vylezlo za osazenstvo , pousmál jsem se. Znám blízce lidi co jezdí v e65 a pokud to nejsou takové ty jisté typy s pořádně vyplněným trestním rejstříkem, kde je výběr auta jasný a prostě to do sebe zapadá, přijde mi to směšné - speciálně když někdo vypadá jako Justin Bieber.. 7mičky mají tu chybu že padají snad nejrychleji z ceny ze všech řad, jako ostatní luxusní třída. Ani F01 už mi nepřijde jako nějaká výhra - spíše začíná být out a to ještě nezačal ten pád cen, který brzo přijde, chtít novou 7mu, počkám si na nástupce nebo koupím možná ještě luxusnější 5 GT, která je vlastně 7mička, je méně okoukaná a více trendy, i když na ní nemám koule.. málem jsem jednu hodně zajímavou pár týdnů zpět koupil. Je to škoda že f01 už si nekoupím, jelikož je to úžasné auto, ale to už je život.. asi to přežiji v X6tce kterou beru jako řešení nejasné rovnice "druhé auto" - jestli X5, 5GT, nebo novou Z4 :) Dojem z X6tky a jejich majitelů je taky diskutabilní, ale typy které jdou potkat v 7er a tím myslím brzo i v F01, v X6tce ještě nějakou dobu sedět nebudou, samo se najde výjimka.

Na druhou stranu se díky toho posunu dá potkat v e38 už jen fandu protože jak tady každý ví, provoz auta neodpovídá kupní ceně.. samo kromě pár vymírajících výjimek, což je fajn, protože to co znamenalo tohle auto ve své době a vlastně znamená dodnes, tam e65 ani F01 nikdy nedosáhne.. o e32 se nemusíme bavit.. ta taky zraje jako víno.

Znám zajímavější příběhy jak se uměl někdo narodit.. :)
Alpina B6 e63 4.4 Alpina Blue, M3 e46 manual Phoenixgelb/Kiwi, 840i Grancoupe Individual Dravit grey, Z3 Coupe 2.8 M52TU cosmosschwarz manual… a pár dalších non BMW
pavel.rossi

Příspěvek od pavel.rossi »

Krásně jsi to shrnul. V mnohém s tebou souhlasím.
vládní e32 735iL
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Jasně souhlasím i stím že pěkné E38 mají dneska už jen fandové.
No a pokud bych měl finance a možnost výběru v dražších autech asi bych šel fakt po nějaké vymazlené ALPINĚ se slušným motorem ...těch je málo vidět a svojí cenu opravdu mají.

Kupují si je většinou fandové značky - lidi co vědí a jsou ochotni si připlatit za unikátní auto...
Alpina prostě umí pěkně vyladit už tak dokonalé BMW. 8-)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

hezky to tu podal Alois písemně.
na srazu u Kájece v červnu nám toto to samý mimo jiné v hloučku za tmy u svojí E24 a Spoonerovy E38 řekl ústně, často si na to vzpomenu, jsem rád, že to tu je písemně a od toho samého autora, je to taková základní definice tohoto fora:
Alois píše:Hoši, buďte v klidu...

7mičky mají tu chybu že padají snad nejrychleji z ceny ze všech řad, jako ostatní luxusní třída.

Na druhou stranu se díky toho posunu dá potkat v e38 už jen fandu protože jak tady každý ví, provoz auta neodpovídá kupní ceně.. samo kromě pár vymírajících výjimek, což je fajn, protože to co znamenalo tohle auto ve své době a vlastně znamená dodnes, tam e65 ani F01 nikdy nedosáhne.. o e32 se nemusíme bavit.. ta taky zraje jako víno. :)
no a myslím si, že tu jsme všichni fandové, páč jinak normální běžný čeek, co bere auto čistě jako spotřební věc bez duše, bez nějaký citový vazby apod. by si takovýto auto NIKDY nekoupil!
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
caknakis

Příspěvek od caknakis »

Aloisi, ani se mi nechce věřit tomu elaborátu, co jsi tady vyplodil. Tvůj pohled na auta je divný. Ani se mi nechce věřit, že to napsal člověk, který má plnou halu starých, hezkých aut. Pokud tomu rozumím správně, tak vlastně nejdůležitější kritérium pro tebe je, jak budeš ve svém novém autě vypadat. Aby jsi náhodou nevypadal jako člověk, co jezdí nějákou starou plečkou, která už vyšla z módy (nebo kterou si můžou dovolit morgoši), nebo nedej bože v něčem, co vypadá jako né moc draze. No jo, F01 už je out, navíc si ji brzo budou muct koupit i jiní lidé....máš pravdu, tohle se ti v X6, nebo v 5GT nestane. Já, když jsem si kupoval E38, tak jsem si mohl tehdy koupit rovnou E65. Rozdíl v ceně nebyl takový a věř, nebo ne, koupil jsem si to, co se mi líbilo a co mi udělalo radost. I když jsem v očí okolí vypadal jsou naprostý tupec. Kupuju si auta, co se líbí mě. Přežiju, že v něm vypadám chudě. Ach ty komplexy.....

Jeden můj kamarád - má novou F10, manželka nové éčko, obojí jakžtakž v sociálu, sice bydlí v paneláku (v nájmu), ale hlavně, že má nové káry a pro okolí vypadá dobře.
Přesně kvůli takovýmdle řečím jsem rád, že jsem v práglu. Každému je úplně jedno v čem jezdím. Jestli je to stará plečka co vyšla z módy, nebo jestli se někomu nelíbí...za celou dobu co jsem tady mi to nikdo neobjel klíčem, každému je to šumák.

Neber to prosím ve zlém, tenhle text není myšlen jako urážka, jen mě zamrzelo, jak nad tím uvažuješ.
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

ámen :arrow:
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Alois

Příspěvek od Alois »

Caknakis:

Nene.. Není to o komplexech, je to o tom že některé auta prostě mají posmolené jméno a málokdy jsem udělal vyjímku a neřešil to. Pracovně bohužel musím řešit jak budu v autě vypadat, tak je to i s oblečením (rozhodně nejsem pojišťovák :) ). A nevím jak tobě osobně, ale mi nedělá radost pohled na podobné individua, jak sedí ve stejném autě jako já.. No a jak správně píšeš, mám plno aut, které jsou vyjímečné především pro fandu a je mi jedno jak jsou staré, tak si přece nebudu kupovat provozovku, která je v důsledku něco podobného. Ukázat se v 7mičce na některých místech kde jezdím tak hloupější polovina praskne závistí a druhá se vysměje, protože kdo ví jak to je, už používá to slovo out i u F01. Pokud bych byl "povoláním syn", jako někteří, asi bych to neřešil. Ale stejně by mi, asi jako každému vadilo jak působím na okolí. Já tak samo mohl koupit minulý rok F01 místo "3er v hadru" :) , i když by byla lehce jetá, ale za stejné peníze. A myslím že právě 7mičky, v době kdy začínají padat na 500 a pod. si kupují lidé kteří chtějí ať jejich auto vypadá draze, taková X6 ještě není F řada, ale E a už je to především v interiéru zastaralé auto, takže to si protiřečí. A to se nebavím o tom, kolik toho takové auto zvládne za skoro stejné peníze, jak si bude držet cenu, taková F01... což je zase o počítání.

E38 chápu a oproti e65 to auto nezestárlo. Je to o všeobecných komplexech, ale ne mých.. Musíš se na můj text podívat z jiné stránky, byla to rekace na to, jak se někdo umí narodit, já s tím nesouhlasím..
Alpina B6 e63 4.4 Alpina Blue, M3 e46 manual Phoenixgelb/Kiwi, 840i Grancoupe Individual Dravit grey, Z3 Coupe 2.8 M52TU cosmosschwarz manual… a pár dalších non BMW
Odpovědět