e38 730d

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
hacker

Re: e38 730d - jardova sedmička

Příspěvek od hacker »

Včera jsem si byl v Renocaru pro asi milión drobností

- jedna chybějící guma pod hever
- pravý trojuhelník pod přední nárazník, ten co tam byl "někdo" opravil plechem a vrutama..
- několik chybějících zámků na koberečky (fmodré)
- 20 nových zelených úchytů předních tapeců i s gumičkama

- a největší sranda - nové úchyty plastu č. 15 na předních dveřích. Když tam všechny nejsou, ten plast na hrbolech vydává strašné zvuky...
Problém je, že v ETK jsou to 4 různé součástky a nevyzná se v tom ani...
Na jedny dveře je teda potřeba
2x č.16 - průhledné čepičky do dvou děr ve dveřích z boku
a do díry zespoda buď 1x 17 nebo 1x 18 a 1x 19, podle toho jaký má člověk plast č. 15.

Krom toho jsem si po dvou týdnech s černými vnitřky světel udělal závěr že vrátím chromové. Ještě přemýšlím jestli dát kroužky, nebo nechat stock look.

Obrázek
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha"orientblau on pearl beige
BMW E36 318is tmavě modré kupé
fishmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fishmaker »

já bych kroužky dal...podle mě když tam svítí ta bludička parkovací tak to vypadá divně :D

co se týká těch úchytů s gumičkama....koukal sem do ETK, že tam jsou bílý a zelený...je mezi nima nejakej rozdil ??
First EX: BMW e38 740i 6/1995 Obrázek
Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG Obrázek
Third EX : BMW f01 740i 3/2009 Obrázek
hacker

Příspěvek od hacker »

Podle mě v materiálu... a pak tam jsou bez gumiček a s gumičkama. Zelený s gumičkama jsou určitě nejlepší, protože bílý mam na trojce :D
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
JaraX

Příspěvek od JaraX »

určitě to chce s gumičkama!! teda na ty dveře, jinak radši bez gumičky

no a kroužky určitě joooo, nejlíp žluty, ale ty asi neseženš
BMW service expert - http://www.jarax.net
100RM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100RM »

jardo, fuck cele chromove svetla ...
BMW 7 - The true definition of luxury. Yours.
e38 740iA poooomaly prerod (porod)
hacker

Příspěvek od hacker »

Aj ja som si myslel že to s čiernymi bude lepšie... nie je to zlé, ale s chromom to bolo také zaujímavejšie. A to čo mi na svetlách predtým vadilo boli IMHO krúžky v plastovom obale ktoré v nich boli vidieť a opticky ich zmenšovali, nie ten chrom. Preto teraz váham či ich tam vobec dávať, aj keď by som ich určite spravil vypínacie a bez toho obalu, tak ako ich mám na trojke.
Starosta

Příspěvek od Starosta »

Jojo, zbav se chromu a nech je mne :D

Co se tyce krouzku, skouknes to u me s tema chromama a budes mit jasno, jestli jo nebo ne.
Ja myslim, ze se nakonec rozhodnes pro, protoze to to auto dost omladi.
Muj dojem je takovej, ze to k tomu designu patri tak nejak vic nez archaicky obrysovky v dalce.
Jinak receno, e38 FL neni tak oldschoolove tradicki design, aby to tam sedlo lip nez AE, byt nejsou origo.
hacker

Příspěvek od hacker »

Tak jsem dnes konečně pořešil věc která mě už dlouho zlobila - nefungovala recirkulace vzduchu. Když jsem zapnul recirkulaci, vzduch přestal foukat. To by nebylo tak hrozné, ale navíc vzduch většinou, ne vždy, přestal foukat i při zapnutí klimatizace a trvalo třeba 15 minut než zase začal.

Diagnostika říkala "motorek klapky recirkulace vzduchu", tak jsem doufal že to bude způsobovat i tu klimatizaci a ano - na live datech je vidět že po zapnutí klimatizace jde v některých případech jen 30% vzduchu zvenku a 70% se recirkuluje.

No, abych to neprodlužoval, když jsem si ve WDS našel kde ta klapka je a prorozebral se k ní, zjistil jsem že je jen odpojená, zapojil jsem ji a tadá, oba problémy vyřešené.

Ktom toho jsem z auta vyndal predátory, kolegové na Slovensku, kam dost často jezdím, totiž zařadili jejich přítomnost na autě mezi závažné přestupky za které můžou až na dva roky sebrat řidičák. Nevím jestli se to týká i českých aut, ale kašlu na to, použil jsem je asi dvakrát...
hacker

Příspěvek od hacker »

V posledních dvou týdnech jsme sedmičkou absolvovali dvě dovolené.... v pátek 12 hodin cesty z Chorvatska do Bratislavy, pár hodin spánku a v sobotu ráno dalších asi 6 hodin z Bratislavy přes Prahu do Jizerských hor. Když jsem dorazil, auto jsem ručně umyl na wapce a klidně bych ještě někam jel, sedmička je na delší vzdálenosti neuvěřitelně pohodlná, je to jako sedět doma v obýváku - není z čeho být unavený...

Horší je, že jsme včera objevili uplně sjeté vnitřky (pár měsíců starých) zadních pneumatik - špatná geometrie. Ještě nevím čím to je, dneska jedeme na zvedák...
DDT

Příspěvek od DDT »

Tak to gratuluji k dobré cestě, já trávil na cestě do chorvatska 17 hodin a bohužel jsem udělal tu chybu že jsem netrval na tom že se pojede mým vozem. Jeli jsme Superbem který ač je ve skvělém stavu tak z těch sedaček jsem byl rozlámaný jak stentská pečeť, moje žena to samé a ač nemá naše auto v lásce a je to pro ní starý pekáč tak přiznala že se to pohodlí nedá srovnat.
Bohužel byly neuvěřitelné zácpy ale to je jiná story. Příště jen vlastním vozem a v termínu který si určím, přizpůsobit se je někdy fajn ale tohle není ten případ.
E38......zase
Odpovědět