základ je kvalitní diagnostika, M62TUB už většinu věcí řekne na diag, resp člověk to vysleduje přes live data, dá se podívat i na uhel vaček takže člověk pozna kdyby to bylo skočeny, ale tydle motory moc neskačou pokud neklepou. Já měl svoji M62TUB44 už polomrtvou, nejela v otáčkách, občas házela ponorku, vanosy klepaly, zaklepalo to při startu, 2 měsíce na to mě to vytrestalo a rozpadla se U lišta, ono vlastně celkově konstrukce M62 po strance rozvodů a elektriky je katastrofa proti N62. no a tak jsem udělal komplet rozvody včetně repase vanosu, motor pecka, nechápal jsem jak to táhne v 1800 otáčkách, zvuk uplně tichej že kolikrat sotva poznam že to je nastartovany, jediny co zustalo je že to nejelo v otáčkách, nakonec dle live dat váha.
tydle motory maj klapku EDK a už nemají volnoběžnák, je vhodny smazat adaptacte (přes diag) určitě se nesmažou adaptace proto že je par tydnu odpojena baterka, to by lidi co litaj letadlem měli furt smazany adaptace a u M62TUB když se smažou adaptace tak se musí znova naučit klapka, bez toho to auto prostě nejede ani metr. klidně ti muže prochcávat vstřik a ten muže dusit ten motor jak na benzín tak na LPG, takže určitě zkus motor jak na benzín tak na LPG, porovnat, zkontrolovat smoothness jak na benzín tak na LPG, při běhu na LPG vyhodit pojistku palivovyho čerpadla aby to nemohl vstřikovat benzín. ten kouř z výfuku není pára? klidně muže byt jen ve vyfuku vysražena voda a pak tě to vede jinam.
dále je třeba zkusit těsnost sání, idealně start sprejem. dále pak kontrola jisker, atd, muže byt špatny napajení problém v jednotce atd, špatný není ani přehrát SW v jednotce.