Chcípá po studeném startu

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
herman17

Re: Chcípá po studeném startu

Příspěvek od herman17 »

Tak ja jsem uvizl v Brne ted :( klasika studenej star a proste to nejde uz ani do otacek a strili to do sani a po chvilce to zdechne. Ted uz se to trosku zahralo, ale pro zmenu uz nechytne vubec. Jen to toci a toci :(
Ma nekdo nejalek napad, abych jeste dnes odjel??
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
herman17

Příspěvek od herman17 »

Odpojim na pul hodky baterku a treba se to zpamatuje :(
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
Huff

Příspěvek od Huff »

herman17 píše:Odpojim na pul hodky baterku a treba se to zpamatuje :(
Snímač kliky? Třeba? Mě se to stalo před dvěma roky taky. Odtah z Brna, doma jsem dal snímač, váhu, lambdy a jelo to. Ještě zkus odpojit váhu, ale to asi nepomůže.
BMW E32 730ia V8
herman17

Příspěvek od herman17 »

Tak vyreseno.
Ac se mi ukazoval dojezd 100km, tak se mi tim studenym startem vysal vsechen benzin z prave pulky nadrze (strasne to pri studenym startu smrdi benzinem) proto to pak prestalo startovat uplne. Oxik me upozornil, ze muze byt ta leva pulka plna a v prave nic, takze t benzin ukazuje, ale nesaje :) takze problem vyresen.

Jen teda jesete neco dodam k tem studenejm startum...
zjistil jsem, ze kdyz 2km pred zaparkovanim prepnu na benzin a trochu to projedu, tak je start porad spatnej. Ale jak mile to ty 2 km pred zaparkovanim protahnu vic, nez je zdravo (tocit do omezovace), tak to rano chytne dobre. Jediny logicky vysvetleni mi prijdou ty zajebane vstriky :shock:

PS: snimac kliky me taky napadl :) Jeste jsem zkousel kvuli adaptacim odpojovat na pul hodky baterku
Obrázek
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Počkej a jak vyřešit to kam se přelije benzín? Nestát křivě?
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
herman17

Příspěvek od herman17 »

udrzovat alespon polovinu nadrze asi :P ja tam udrzuju ctvrt nadrze, kdyz jezdim tam kde to zanam. Kdyz nejezdis moc na benzin, tak je zbytecny mit plnou, ten benzin je pak starej a plnej vody. Jinak ja stal v mirnym svahu tak, ze jsem mel auto nahnute vic doleva, takze se to vse nejak secetlo a cerpadlo bylo na suchu :D
Obrázek
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Tak mas ale neco spatne. V nadrzi se benzin precerpava z prava do leva a auto nastartuje i kdyz tam je litr benzinu. Nikdy nemuze benzin zustavat v leve polovine nadrze. Zkontroloval bych podtlakove hadicky, pokud jsou zpuchrele, podtlak logicky nefunguje.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

S tím nedostatkem benzínu to tak přímo je, jak je málo benzínu, tak si zatraceně dávám pozor, jak auto parkuju :-) 1/4 nádrže mi ale na nastartování stačilo snad v jakékoliv pozici, ale když už bylo v nádrži třeba jen 5 litrů a auto stálo blbě nakloněné, tak jsem ho ani nenatočil. Jakmile auto stojí nakloněné na stranu řidiče a k tomu ještě "ideálně" čumákem do kopce, tak ti benzín steče mimo a čerpadlo se může snažit, jak chce.
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Zajimavé a určitě je to dobré vědět ... já si vždy myslel že čerpadlo je nejníže v nádrži a tak tam vždy zustane trochu benzínů alespon 3-5deci kolem dokola aby nastartovalo a jelo ...
Takže ikdyž nakloním auto na bok tak by tam mělo pár deci bejt furt plus něco v trubkách ...

Tak si budu taky dávat bacha já osobně dávám 20-30litru a při cca 10litrech dočerpám ...nemám rád starej benzín ...a takto mi to jednou za dva měsíce bohatě stačí těch 20L dočerpat. V zimě jednou za cca 18dní jezdím několikrát denně v autě. :D
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

Ja mel dojezd 100km, takze neco pod ctvrtkou tam bylo.

PERFEKTE jaky hadicky mas na mysli ( kde se nachazeji )
V nadrzi o zadnych nevim, ktrere by krmily cerpadlo z tech nejnizsich mist.

Kazdaj asi videl nadrz, jak je kvuli kardanu rozdelena. Do te poloviny se tech 10litru vleze, jeste kdyz je to auto nahnute. Takze jsem mel.levou pulku nejspis uplne plnou a v prave uz byla jen trocha, ktrou spotreboval ten studenej start :(
Obrázek
Odpovědět