to víš že se snažím volat, zjištovat atd. zatím si nikdo nestěžuje na ceny (dokonce mi dost lidí řeklo že bych měl zdražit) protože většina mých zákazníků si stěžuje na časy čekání na servis, a to jsem aktuálně schopen zkrátit jen omezením klientely, už neberem nafty krom pár vyjímek, neberem 5er, no a přemýšlím co škrtnout teď.
a věř že mechanici dělají spousty chyby, kdybych nad nima denně nestál a nekontroloval každou jejich věc, tak je z nás průměrnej českej servis. skoro dne aby něco nestalo, byt drobnost. ale tím že kolem nich lítam a kontroluju tak 95 procent vychytáme, reklamace už skoro nejsou, resp je jich minimum, nastolil jsem si tvrdej režim, každej zákazník s reklamací dostane hned náhradní auto a řeší se to prioritně, a čím víc mě "bolíí" reklamace, tím víc si člověk dá záležet na tom aby se to příště nestalo. mám kamaráda co má taky servis a když je reklamace, tak řekne lidem, panee, to turbo vám odešlo protože vám ten motor málo maže, né proto že jsme to udělali špatně. no a ke každé reklamaci si pak vymyslí nějaký důvod a je uplně jedno jeslti tu stejnou chybu udělá znova nebo ne.
mám taky asi dva lidi kteří ke mě přešli od Snejka a i když jsou z čech tak to vozí ke mě, a nejvíc si bud stěžujou že s něma Snejk nekomunikuje nebo že jim zašpinil interier, ale dost by mě zajímalo jeslti to řekli Snejkovi, když mu každej řekne že jim zasral auto tak si třeba přístě dá víc pozor. já si myslím že prostě za upřímnost je potřeba, já bych se nebal to říct, třeba bych dostal dodržky ale nebál bych se

no jo, každej máme svý problémy at už menší nebo větší, otázka jeslti je chcem řešit nebo ne a co pro to děláme. ale pak je otázka jestli je dobře to co dělá perfekt, ale asi jo, když zachrání co mi ostatní nedovedem, ani já ani Snejk by jsme to auto za ty prachy nezachránili. ted zrovna měnim motor na E46 320i a bude to tak za 50, protože se preventivně dáva novej chladič, expanzka, vodní hadice, termostat a další původní věci. už tak nějak vycházím ze zkušensoti co na těch E46 odchází, pánovi jsem napsal seznam co bych vyměnil a proč, on to odsouhlasil a už se to dělá. a vím že kdybych ten motor měnil sobě, tak by to nestálo 50k ale 100k.