Calif - 728iA Oxfordgruen
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- calif
Re: Calif - 728iA Oxfordgruen
Šmarjá kolik tak vyjdou udělat ty gufera ventilů na R6 ? Dá se to bez sundáni hlavy? Zvládne to i někdo kdo nemá aretaci rozvodů pro moje auto? Pustil by se do toho někdo zdejší? Dnes jsem zas dolil, 2000 km a cca 1,5l oleje...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
- Tomas V8
Vždyť píšu - mrdky. E38 je prostě olejnička, to už asi není ani tak chyba jako vlastnost. Všechny chčijou, pokud někdo nenasype desetitisíce aby to komplet přetěsnil. Jak víš že to jsou gufera? Hulí Ti to když stojíš? Když jezdíš ke Snejkovi, tak se ho zeptej, gufera jsou maličkost, ale aby to skutečně bylo ono a Ty jsi neopravoval a nešetřil na nesprávném místě 
- Spooner
NesouhlasímTomas V8 píše:E38 je prostě olejnička, to už asi není ani tak chyba jako vlastnost. Všechny chčijou, pokud někdo nenasype desetitisíce aby to komplet přetěsnil.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
-
alap
Já dělal kompletně gufera když jsem auto koupil a dělal. Hele tuším že to stálo 4tis. Včetně srovnání a udělání ventilů. Samozřejmě že musíš hlavu sundat a taky to neumí všude, protože všude mají hlavice jen na 4válce. Mě to dělali někde u Kladna. Zařizoval mi to můj mechanik. Ale přiznávám, že jsem nedolil ještě ani deci oleje a jsem někde k 15 tis. Už se chystám na výměnu, olej a filtry už se vozí delší dobu v kufru.
ex e38 728ia 99 LPG
- P3RF3KT
NapodobněSpooner píše:NesouhlasímTomas V8 píše:E38 je prostě olejnička, to už asi není ani tak chyba jako vlastnost. Všechny chčijou, pokud někdo nenasype desetitisíce aby to komplet přetěsnil.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
- Filozof
nene pokud máš nějakej klenot nebo motor po panu dokonalém ... či celé auto tak se nemusíš bát ..kamarád s 728i nedolévá skoro nic ...asi 2-3deci za celých 10tis km. Já osobně ano ale kolem 1,5-2litrum na 10tis km ale taky protože něco dělá unik vanou a něco prostě je v toleranci už z výroby.... kde je psáno asi 1,5litru na 10k nebo kolik přesně ted už nevím z hlavy.
A pak jsou tu auta které jsou klenoty ala spooner apod. Takže ty už vubec nelze. Tak thomasi nehaž vše do jednoho pytle. Ano většina aut už má svých 400-500k odkrouceno a několik majitelů a bouraček odservisováno takže ono se to někde podepíše ...ale jsou i auta co jsou v perfektním stavu a ty dělají radost ....
Bež se podívat do sekce e65 hlavně na bmwklub.cz kolik lidí tam brečí co je stojí servis ....to je ještě e38 zlaté auto co nic nechce jen pár drobností pokud to není tedy nějakej polovrak ...
Calife chce to zjistit co to opravdu je a vyřeš to ...protože po čase bude udržba dolévání mnohem dražší než kdybys to nazačátku opravil za pár tisíc ... ono stále dolévat pokud člověk jezdí denně musí bejt opravdu hodně deprimující.
A pak jsou tu auta které jsou klenoty ala spooner apod. Takže ty už vubec nelze. Tak thomasi nehaž vše do jednoho pytle. Ano většina aut už má svých 400-500k odkrouceno a několik majitelů a bouraček odservisováno takže ono se to někde podepíše ...ale jsou i auta co jsou v perfektním stavu a ty dělají radost ....
Bež se podívat do sekce e65 hlavně na bmwklub.cz kolik lidí tam brečí co je stojí servis ....to je ještě e38 zlaté auto co nic nechce jen pár drobností pokud to není tedy nějakej polovrak ...
Calife chce to zjistit co to opravdu je a vyřeš to ...protože po čase bude udržba dolévání mnohem dražší než kdybys to nazačátku opravil za pár tisíc ... ono stále dolévat pokud člověk jezdí denně musí bejt opravdu hodně deprimující.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

- Tomas V8
Nehážu to do jednoho pytle. Měl jsem sedmu 7 let a jak říkáš "klenot", ale stojím nohama na zemi a teď už se jen usmívám když tu ty peripetie čtu 
-
zzeli
Gufera na e38 drzi mnohem dele nez na e65, kde se delaji jak na bezicim pasu (u benzinovych motoru). Pruniky oleje ve zbytku motoru budou nastejno. Takze jestli je e38 olejnicka, tak e65/e63 na tom neni o mnoho lepe a i kdyby byla, tak trubka chlazeni to dorovnava. Pretesneni N62 motoru je takovej zakladni servisni ukon. U starsich typu motoru se to moc neresilo a proto jsou mnohdy poteceny, hlavne od ventilovych vik, kde je tesneni jak beton.
Je to mozny, ze jsem se prave zastal e38 proti novejsim?
A kvuli guferum se prece nemusi sundavat hlava motoru. Rozvody ano, protoze se musi uhnout s vackou.
Je to mozny, ze jsem se prave zastal e38 proti novejsim?
A kvuli guferum se prece nemusi sundavat hlava motoru. Rozvody ano, protoze se musi uhnout s vackou.
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
- calif
No Snejka jsem se na to ptal, ale neměl moc čas, stáli jsme venku před dílnou,uvnitř plno,,,řekl jen že motor běží hezky, to jsem se ptal na to cvakání, a spotřebu oleje at neřeším, že je to u tohodle motoru není nic zvláštního, nebo něco v tom smyslu.....
Chci to řešit a myslím že to budou ta gufera, anžto když stojím na volnoběh tak mi to dost kouří, vidím to v zrcátkách, myslel jsem že je to vlhkostí nebo tak něco, ale když jsem ji nechal stát u chodníku a šel přes ulici pro jídlo, tak jsem se při čekání na ni díval přes výlohu, šedý dým, schválně jsem koukal když někdo zastavil vedle mě...ani u tý nejhorší popelnice se takhle z výfuku nehulilo...smrad z toho po výměně separátoru necítím, nebo to nepoznám, mě to voní
po sejmutí víčka se změní chod motoru, poklesnou otáčky, po vytažení měrky je ticho....olej z toho přímo nikde neteče, takže jen ta gufera nebo kroužky...
MÁ NĚKDO TIP KDO BY MI TO UDĚLAL ANIŽ BYCH MUSEL MÍT STRACH CO TAM PODĚLAJ??
Chci to řešit a myslím že to budou ta gufera, anžto když stojím na volnoběh tak mi to dost kouří, vidím to v zrcátkách, myslel jsem že je to vlhkostí nebo tak něco, ale když jsem ji nechal stát u chodníku a šel přes ulici pro jídlo, tak jsem se při čekání na ni díval přes výlohu, šedý dým, schválně jsem koukal když někdo zastavil vedle mě...ani u tý nejhorší popelnice se takhle z výfuku nehulilo...smrad z toho po výměně separátoru necítím, nebo to nepoznám, mě to voní
MÁ NĚKDO TIP KDO BY MI TO UDĚLAL ANIŽ BYCH MUSEL MÍT STRACH CO TAM PODĚLAJ??
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
- calif
Pár mobilovek z práce :)
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex