Rady pred koupi - rozdelene tema z bazaru

pokec jen ohledně 7er
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
PRAHAV8

Rady pred koupi - rozdelene tema z bazaru

Příspěvek od PRAHAV8 »

Ok rekneme ze jsem zacatecnik a E38 si chci koupit a nemám prospekty :o Jak mám podle tebe postupovat když teoreticky neznám web 7er a clena T613?
littleB
Příspěvky: 466
Registrován: čtv kvě 09, 2013 2:11 pm

Re: Prospekty 7er 5er 3er

Příspěvek od littleB »

V tomto ti bohužiaľ neporadím, no každopádne viem, jak to celé skončí - po čase zistíš, že si si nevybral to najlepšie pre teba a pre tvoj vkus, a tak budeš chcieť niečo iné a súčasná E38 pôjde s plačom do bazáru. :D
Uživatelský avatar
T613
Příspěvky: 2647
Registrován: čtv srp 21, 2008 2:56 pm

Re: Rady pred koupi

Příspěvek od T613 »

19 z 20 lidi sem prijde az po tom co si koupi auto, ma xx dotazu co je kde vysrane a pulka lidi mu rekne ze si mel radsi koupit to nebo ono a bez toho je to na hovno
Pak sem prijde nekdo kdo se pta (ikdyz vic) a taky tady ctu nejake narazky (na BMW SK jsem to videl taky - nejsem slepy). Nemam rad temata, kdyz nekdo dojde, zalozi tema "co si mam koupit" a ceka co mu kdo rekne a uz se tu neobjevi. Tady je videt ze dotycny si hleda info a pta se na detaily.

Pokud to nekomu vadi tak staci prece neodpovidat. Tohle jsem posledni dny nejak nepobral, mozna mi to nekdo vysvetli, ze to je jinak ...
Uživatelský avatar
P3RF3KT
Příspěvky: 4307
Registrován: sob črc 09, 2011 2:16 pm
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Rady pred koupi - rozdelene tema z bazaru

Příspěvek od P3RF3KT »

Na co prospekty? V první řadě si musim ujasnit jakou e38 chci. Zda long nebo krátkou, zda diesel nebo benzín. Zda mi stačí 2.8 nebo se chci trochu povozit a chci 4.0 nebo 5.0 no a pak si o tom danym motoru co chci něco na internetu najít a počíst. Každej trpí na něco jinýho. Stejně tak si musim ujasnit jestli chci před FL nebo po FL protože i v tom je rozdil co se sere a co ne. No a dál se u auta podívat jak moc je ohnilé na klasických místech na které trpí. Tedy kufr, lemy, rohy dveří. Vyzkoušet kompletně všechnu elektriku protože tý je v autě požehnaně tak ať vim co všechno mě bude čekat opravit. Dál zkontrolovat všechno kolem auta, odvozek atd. protože veškerej servis stojí podstatně víc než když si jdu koupit oktávku v TDi. Zjistit kdy byli měněný náplně, konkrétně olej. Sice jsem zastáncem si olej vždy udělat ale pokud nekupuju e38 od bazaristy ale od nějakýho soukromníka kterej se o to nějak staral a olej měnil před měsícem je škoda dávat zas 3000,- Kč za olej, protože v e38 je o něco více oleje než v běžných ,,neautech". No tak to asi tak pro začátek :)
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Final-man
Příspěvky: 292
Registrován: ned říj 19, 2008 10:23 am

Re: Rady pred koupi - rozdelene tema z bazaru

Příspěvek od Final-man »

Když jsi jdu kupovat e38 tak si jdu pro 740i po FL v shadowlinu :D
lubooos
Příspěvky: 8
Registrován: úte říj 23, 2012 12:58 pm

Re: Rady pred koupi - rozdelene tema z bazaru

Příspěvek od lubooos »

Mozna trosku dobocim.
Porad uvazuju jaky bmw si mam koupit. Jestli 5er e39, nebo 3er e46, nebo 7er e38?
Az prodam svoje auto chci se zas vratit k bmw. Chtel bych nejspis neco na LPG, ale i ten benzin bych skousnul. Ty nafty ja se toho proste bojim a pak hlavne uz se nechci do kazdyho auta vysypat jak svine. Muj rozpocet je neco kolem 100tis kč.
Kazdopadne manual, klimosku a motor benzin 2.8 az 4.4 lpg, no a diesel 3.0 jenomze tam je ten problem narazit na dobrej kus. Jinak nijak extra vybavu nepotrebuju a FL rok 2000 a vejs.
Ted konkretne mam Saab 9000 aero 2.3T takze vym co je to cena nahradnich dilu a udrzet to v poradnym stavu hlavne to zere jak prokopli. Takze chci zpet BMW protoze ty dily se nato shanej podstatne lip at je to 3jka nebo 7ma, no a celkove me vic bavi.
Ja sem proste z toho uz uplne v prdeli, porad uvazuju a nemuzu nic vymyslet. Nejlip mi stejnak vychazi asi ta e39 protoze je to i kombik. Nejsem zadnej staroch mladej kluk, proste uz sem si zvyknul na velky auto a hlavne kdyz jde kufr otevrit i s oknem.
Diky za rady. A nemyslete si ze sem jdu ziskat jenom informace a uz se tady neukazu. Uz nejakou dobu to tu sleduju a radsi se zeptam, nez neco koupim a pak si tu budu ztezovat. Vim ze se muzu zeptat na bmwklubu ale tam to uz zacina bejt samej chuj a kecalista.
PS: Kamosi ze me uz zacinaj bejt taky na prasky :) .
Uživatelský avatar
Filozof
Příspěvky: 2220
Registrován: úte srp 20, 2013 7:05 am
Bydliště: Vyškov

Re: Rady pred koupi - rozdelene tema z bazaru

Příspěvek od Filozof »

Já jen za sebe. Mám rodinu malého kluka a taky jsem řešil e39 touring vs e38 a když jsem viděl jak se posadí 4 lidi a dětská autosedačka místo loketky uprostřed vzadu a kufr 500litru kam dám kočárek a ještě mám pul kufru volného je to mazec a přešla mě chut na e39 i touring celkově. To je za mě.
Jinak klasika hodně lidí ti doporučí 740i předfacelift a udělat LPG místo toroidu.
Já jsem narazil na pěknou 728i kterou jsem prostě chtěl tak jsem do ní šel a brzy mě taky čeká přestavba na LPG.
Pokud by mě netlačilo auto asi bych vybíral za rok a taky bych koukal asi na 4litr + LPG.
Jinak 728i na běžné ježdění stačí - dá se jet i rychleji ale musíš tomu už prostě šlapat za krk.....většina tady ti doporučí 4litr což je dobrej názor a předface protože má levnější díly (motor a kolem spotřebák) a tolik se nesere... to říká JARAX a něco na tom bude. Klidně se ho na to poptej ale někde to tady popisoval.

Tolik za mě :) .
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
littleB
Příspěvky: 466
Registrován: čtv kvě 09, 2013 2:11 pm

Re: Rady pred koupi - rozdelene tema z bazaru

Příspěvek od littleB »

Súhlasím s Filozofom, 7er je určite lepšia voľba ako 5er, hlavne v tom smere, že dosiahneš vyššiu mieru komfortu a vyššiu výbavu. Ja by som už po kvantách získaných informácií do E38 pod 4,4l nešiel, no ak sa obávaš spotreby, 2.8l motor pre začiatok stačí ;) . No do 2.8l by som LPG ani nedával, je to podľa mňa zbytočný výdaj... Samozrejme, ak potrebuješ veľký kufor, ber 5er touring, no ak ti postačí menší úložný priestor, doporučujem 7er (ale ja by som šiel radšej do FL, už len kvôli vyššej výbave a mladšiemu ročníku auta :) ).
lubooos
Příspěvky: 8
Registrován: úte říj 23, 2012 12:58 pm

Re: Rady pred koupi - rozdelene tema z bazaru

Příspěvek od lubooos »

Hosi ja to mam asi takle. Zatim rodinu nemam a pritelkyne tolik mista nezabere. Kombika ve finale taky nepotrebuju, ale chci velky auto.
Jen me teda u ty 2.8 taky stve ten vykon, ve trojce dobry ale v sedme nevim (mozna bych to zvlad). Kor kdyz sem se ted namlsal u Saaba 184Kw.
A spotreba to se zas tak nebojim Saab jezdi po praze za 14l mino to zvladnu za 9 takze taky zadnej setrilek. Ale LPG v BMW to by bylo moc fajn.
Jako 7er bych bral, ale sehnat 4.4 lpg je nadlidskej vykon. poFl co ted koukam posledni dobou tak proste neco sehnat do 100Tis fakt tezky. Nebo to vydite jinak?
Spiderrr
Příspěvky: 26
Registrován: čtv dub 05, 2012 10:01 pm

Re: Rady pred koupi - rozdelene tema z bazaru

Příspěvek od Spiderrr »

U 7er hlavně záleží, v jakém je auto stavu, ale taky na požadované výbavě.
LPG se vyplatí podle nájezdu a (ne)ochoty platit státu výpalné. Né každá přestavba se povede a člověk to při koupit nemusí poznat, ale to sraní potom...Pokud si chceš auto nechat, tak bych koupil benzín a LPG nechal dodělat u někoho, kdo tomu rozumí. Nejlepší veřejně přístupná databáze spotřeb a provozních výdajů je spritmonitor.de.
Manuálních verzí E38 se vyrobilo jen 4-5% z celkového počtu, takže jdou špatně sehnat i náhradní díly na ty převodovky. 4litrů se vyrobilo nejvíc ze všech verzí - není nouze o jeté díly.
Udržet sedmu v dobrém stavu může být docela drahé, protože málokdo z majitelů v ČR vyměňuje potřebné díly a když už díl vymění, tak do auta jde často mnohem méně kvalitní, zato však levný díl, protože kvalitní druhovýroba nebo nedejbože originál jsou příliš drahé. Díly na FL jsou dražší než na předFL. Sám jsem se z levných dílů poučil a díly kupuju podle situace originál/kvalitní druhovýroba/vrakáč originál.
Sám jsem měl E38 728i FL LPG fsociálu a teď mám 740i LPG ve výbavě. 728i byla oproti 740i lehčí a díky neoriginální el. škrtící klapce, která otevírala více než origo, se mi zdálo auto rozumně svižné, ale i tak tomu chtělo stále šlapat na krk, aby to jelo. U 740i je cítit větší hmotnost auta, ale z přímého srovnání s 728i se mi zdálo zrychlení po kickdownu téměř neuvěřitelné :D Nejlíp ale sedmě padne V12 ;)
ex BMW 740i e38 před FL '98
ex BMW 728i e38 po FL '98
ex BMW 750iL e32 '88
Odpovědět