Predslov:
Prvy kontakt s BMW bola 318i e36, rodinne auto ktore som si ako 18 rocny jediny vodic v rodine vydupkal. To mam stale a pomaha vozit prevodovky a podobne sem tam potrebne diely pri chovani e32. V tom case si kamos kupil 735i e32 a v tom momente som ju musel mat aj ja. Kto ma zaujem si precitat pribeh o tom ako som sa dostal k sucasnej konecne legalnej a pojazdnej e32 tak to tu skopcim z ineho fora, kto nie, nech to prescrolluje az k modrej 730i V8
Od trojky k sedme
318i e36
Vsetko to zacalo ako ma raz clenom bmwklub.sk dodoIPD viezol v jeho tusim prvej 320d e46. Ine ako BMW som odvtedy nechcel, mal som vtedy dakych 18 rokov a bol som student Adlerky v Bratislave. Hned ako bolo mozne som mal vodicak a prislo na rad vyberanie rodinneho auta, ako jediny vodic som teda vyberal ja. Proti narazkam ako drahy servis, vysoka spotreba, velkost, draha poistka som bojoval argumentami bezpecnosti, jazdnych vlastnosti, komfortu a hlavne som chalan tak snad nebudem jazdit na corse alebo yarise
Takto vyzerala po kupe:
Takto vyzerala naposledy, uz obuchana zprezu zozadu zboku, strecha olupana ale kola sa to snazia zachranit
535i e34
Onedlho som zistil ze 318i moc toho nenahrabe a ked sa rozbije nemam na com jazdit tak som hladal daco rychle a lacne. V tej dobe co som mal 318 si kamos kupil 735i e32 aby nezostal v hanbe
Zacalo mi vsak nieco chybat a to e32.. Tu som chcel este stale a nejak som sa nevedel s e34 uspokojit. Penazi moc nebolo lebo som v tej dobe dufal ze mi na nieco bude studovat vysoku skolu. Studoval som na FEI STU. Kto vie co to je tak urcite vie ake tazke casy bez volneho casu, penazi, radosti a vole do zivota to su. Auto ostalo neprihlasene, skoncila STK a EK ale aj napriek tomu som si neodpustil ju sem tam v noci prevetrat. V domneni ze hned zozeniem e32 som ju nakoniec predal a od vtedy toho lutujem. To auto sa mi vrylo do pamati tak ako malo ktora vec. So slzami v ociach ktore sa mi tlacia aj teraz pri pisani som pozeral ako dilucca odchadza s mojou 535
O aute
535i m30b35 skrtiaca na lanko, asi 1989, manual, dvojzon klima, okna vsetky v el, spataky v el, el siber, cierny interier, sede latkove sedacky, intensive wash, velky BC, samosvor a viac si nepamatam
Po kupe:
Takto ked som opravoval sem tam potrebne veci:
Takto ked som startoval:
A takto ked som jazdil.. to boli pohlady ludi
e32 735i
Kazdy den som pozeral bmwklub, autobazar, bazos a pod. ci nieco nove nebude. Objavila sa tam e32 735i. Tak isto nepojazdna, 4 roky odhlasena ale oblbnuty srdcom som sa po nu vybral a odviezol si ju domou. Skoro rok trvalo kym sa mi ju podarilo spojazdnit, je to tu rozpisane v pribehu ale problem s papiermi predcil vsetky problemy a tak som ju s tazkym srdcom musel poslat dalej. Auto skoncilo v srote, co sa dalo odmontovat som si zobral, motor s prevodovkou siel do jednoho e30 m30 projektu.
O aute
735i m30b35 s EML, 1992, manual, okna siber spataky v el, nastavitelne svetla, bezovo hnedy interier, latkove anatomy sedacky v el. s vyhrevom, tempomat, dvojzon klima s AUC, intensive wash, airbag, samozatmavovaci spatak, velky BC a mozna este daco co neviem kedze uz je rozobrate
Pri kupe:
Nasledovala oprava, auto som kupil ze ledva nastartovalo, musel som ho domou odtiahnut, dvojhmotny zotrvak ten bol na totalku ale ved aspon som sa nenudil

Takto nejako som dodrbal hlavu, dve sviecky tam boli zasrobovane krivo tak som si pozical opravnu sadu na zavity avsak so stupanim 1.5.. cize hlava mohla ist dokosa

Nasledne som zohnal dalsiu hlavu tuto od krishnu trocha ju doma vypucoval

Celkovo som mal tri hlavy, dal som ich do servisu nech mi spravia jednu dobru. Vysledna bola zbrusena, zabrusene ventily, vymenene gufera a vylestena vacka.

Ako som tak cakal kym dojde zo servisu, jeden dobry kamos a moja dievka mi ju priniesli takto zabalenu k narodeninam

Hlava bola teda pripravena tak som nakupil tesnenia, filtre, oleje, nemrzku a vsetko potrebne k spojazdneniu. Nasledne sa vsetko vycistilo, nastriekalo a poskladalo.

Auto sa odtiahlo do dielne a poskladalo:

Sedma sa potom rozbehla ale jej zrychlenie by som prirovnal k 1.6 hladkemu dieslu. Po hladani na nete som zistil, ze koli kontrolke EML v budikoch ide v limp mode. Takto nejako sa to osetrilo a sedma uz isla na plny kotol.

BONUS
Pocas prerabky vyzerala moja izba takto

Tiez mam rad ked su veci ciste a funkcne do detajlov

Uploaded with ImageShack.us
Dalej sedma dost dlho stala koli prihlaseniu. Ked mi vsak panko ktory mi to mal prihlasit utiekol aj s papiermi a peniazmi, stratilo vsetko zmysel a sedma sla do srotu. Co sa dalo odmontovat som si zobral ako zasobu ND pre dalsiu e32, motor siel kamosovi do e30. Tak pome teda dalej k modrej 7.
Tu je zazeh poskladaneho motora, ktory uz bol mimo auta
http://www.youtube.com/watch?v=kn-5sbZJ ... r_embedded
Toto je taka zrychlena verzia pribehu, kto by si chcel precitat obsiahlejsie tento pribeh co som pisal v tych casoch, je tu:
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 34372.html
Neviem ci sem davat pribeh aj mojho dalsieho projektu, 740i v manuale na drifty ale mozno radsej nie
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 82085.html
Pome na tu modru 7