Auto jezdí dobře na palubáku mám o 2deci výše ...10,3litru spotřeba a když jedu ráno do práce tak spotřeba je kolem 8,5litru na palubáku. Takže bych předpokládal že by tam měli bejt radikálně jiné čísla když vím že auto jezdí asi o 1-1,3litru více než ukazuje palubák.
Jako mít V8 tak neřeším u R6 mi litr nahoru přijde normální v těch vedrech....chápu že váše spotřeba je tak vysoká že kroutíte hlavou nademnou, ale já jezdil rok mezi 10,2 - 12litru max. A to těch 12litru tedy bylo svižněji a to o dost, jinak dlouhodobej průměr jsem měl 11,1 L/100km
14,1litru mi přijde jako SCIFI po 2letech používání tohoto auta kdy byla nejvyšší něco přes 12litru.
A taky mi přijde divné že palubák neukáže tedy aspon o 2-3litry větší spotřebu ....když bych to měl brát že jsou vedra a je jinej poměr propanu a butanu v nádržích.... Jinak s autem není žádnej problém. Ted jezdím piánko jednu nádrž do 110-120km/h max v klidu at vidím zda je vše ok nebo je někde problém.
Možná že lambda je nějaká nemocná a měl bych auto projet trochu na benzín...netuším zda tomu pomůže. Třeba je už plynem zadušená a hodnoty ukazuje špatně ... nevím...
mám zaplou klimu furt ale i s tím vedrem bych 1,5litru navíc odpustil. Takto mi to přijde krajně podezřelé....
Bud mě okrádá benzínka což bych nevěřil. Nebo to vedro opravdu udělá další 3litry navíc v pruměru což je skoro 30procent u R6.
Dlouhé trasy jsem často jezdíval kolem 10,5litru. Naposledy praha a zpět za 10,1 LPG na jaře.
Takže ted jistě chápete že jsou to pro mě hororové čísla. Raději to vrazím do údržby než to cpát benzínce za plyn.
Takže problém bud lambda nebo váha špinavá ?
Uvidím ted koncem týdne za kolik to bude. Zítra nebo v sobotu beru plnou.
PS: Čaba je blázen jezdit za 21litru město to snad jedině v 750iL tam to pochopím ale ne u 728i. To má asi děravou nádrž nebo něco hodně špatně.