Po startu chcípá m60

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
KOmar

Po startu chcípá m60

Příspěvek od KOmar »

Kdyby se tu někdo nudil :D

Takže situace se má následovně. Auto žere olej, nejspíš i prolíná. Ale do teď to nebyl velký problém. 1l oleje na 1000 km se dá dolít bez problémů, a pár kapek pod autem zas tak nevadilo. Bohužel s nastávající zimou, auto začalo při prvním startu chcípat. Pokud stojím na místě a nehraju si s plynem auto se zadusí. Pokud vyjedu, tak v první zatáčce při neopatrném přidání auto zdechne. Vetšinou naskočí bez problémů. A jede se dál. Jakmile se auto ale ohřeje na cca 60 C. Vetšinou dojedu do obchodu, chci odjet a auto ani nenaskočí. Chybí mu kousíček aby naskočilo. Tady nastává problém, nechce za boha naskočit, točím klidně půl minuty a nic. Musím počkat většinou 5 minut a pak když přepnu na plyn natvrdo tak hoooodně pomalu se ho podaří nastartovat. Když se mi to stalo poprvé vymlátil jsem uplně baterku a zůstal stát před tramvají :lol: Jinak baterka už to má nejspíš za sebou, teď v zimě když nasednu tak 11,7 V. Ale v -6 C, ještě naskočila.

Další projev jsou vibrace na volnoběh, auto se celou dobru třepe co ho mám, takže jsem se s tím naučil žít, ale poslední dva dny už se auto začalo třást i v otáčkách okolo 1500 rpm je to nejcitelnější a na volnoběh už to s tím začíná slušně házet. Jako by nejelo na všechny válce, nebo někde probíjela elektrika. Prostě moc se mu nechce, ve vyšších otáčkach jede v pohodě. Vibrace jsou stejné jak na plyn tak na benzín. Na plyn je to možná o malinko lepší...

Poslední příznak je smarad z oleje (spáleniny), těžko říct co přesně smrdí, za jízdy to cítit není. A hlavně to jde do kabiny. Jen když auto stojí na semaforu, a ne vždy. Tohle už jsem řešil 2x, vždycky to byla prasklá hadice z chladícího okruhu co kapala na motor, takže to vypadalo že auto za chvilku blafne. Tentokrát už tam žádný únik není vody není, ale na 100 % to bude olej na svodech....

A teď co s tím? Potřebuju se dostat zítra z Prahy do Olomouce :D Dojedu? Může se posrat ještě něco víc, tak že zůstanu někde viset? Co teď? Jako největší problém jsou vibrace v otáčkách (trošku to zní jako by byl prasklý výfuk, a nebo nejede na všechny válce)...

http://www.rajce.net/f1125662719

Na videu je řešen studený start, vibrace jsou 2 dny nový příznak.
zzeli

Re: Po startu chcípá m60

Příspěvek od zzeli »

To bude spatne serizenej plyn. Ten olej bude problem nesouvisejici. Me moje M60 obcas spatne startuje (toci dele), na volnobeh je obcas neklidna, ale nic hrozneho v mem pripade. Projed to na benzin a malinko se to zlepsi. A vubec si kup benzin, at ti neodejde cerpadlo. Neni tam dobre videt, ale moc ho tam asi nemas. Tipuju ze dojedes :-)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Filozof

Příspěvek od Filozof »

je to tak LPG rozhasí benzín a pak když je horký motor nemuže nastartovat protože je chudá směs benzínu ...a tudíž auto bude chcípat a hekat ale pokud se chytne lpg to ještě v pohodě pojede ...pokud bys auto projel na benzín ..motor se uklidní a bude vše ok do doby než zase špatně nastavený a rozhašený LPG změní dobu vstřikování a množství které zase oblbne auto a zas nepujde nastartovat za tepla.
Dávám tomu 95procent že to bude i tvuj problém. Dost často jsou i naopak přechlastané lambdy a ty pak dávají špatné informace a opraví se to jen na čas benzínem pokud nejsou lambdy natolik přechlastané LPG ...i stím jsem se setkal. Takže LPG seřízení by na čas pomohlo a hlavně vzít kvalitní benzín a ideálně před zastavením auta nechat běžet na benzín aspon chvilku či dojíždět posledních pár minut ...

Jinak cítím že auto bude mít ještě další jiné problémy z toho co píšeš takže jen ti popřeji pěkné svátky at všude dojedeš v pohodě a bez nehody stím že bys někde visel .....když bude nejhuře a potřebuješ zastavit na 5-10min nech auto nastartované pro jistotu ... pokud bude stát aspon hodinku a déle tak posledních 5min nech dojet auto jen na benzín a uvidíš zda se stav zlepší.
Další věc můžou být k tomu i špatné svíčky a ty mohou stav ještě zhoršit ...takže lpg zkousnou a jakš takš auto jede ale benzín už to prostě moc nedává a špatně zapaluje celkově. To poznáš dle chování auta. Zda se pak na benzín vše zlepší a pojede po čase i na benzín dobře tak svíčky budou ještě v pohodě.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Jeste ze jsi tu nenapsal ze auto jezdilo na servis ke me :-D
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
KOmar

Příspěvek od KOmar »

To auto už stalo všude :-)) ale furt jezdí. Je fakt ze svíčky jsi naposledy dělal ty před rokem i to saní se mi zda :-) jinak to ze to děla plyn je docela možné na nej se vůbec nesahalo od té do by co to auto mám, maximálně jeden filtr a 2x serizeni, se až divím ze při tom utrepanem chodu to tak dlouho vydrželo jezdit na plyn...

Po kolika km se to srovná když pojedu na benzin? Jako mužů to projet cele na benzin až na Moravu to je celkem jedno. Jako ten motor se musí udělat celej a nebo sehnat jinej, teď jsem nejakej zahlidnul na bazosi za 18, ale jak poznám ze je dobrej? :-D

Jinak všem přeji pěkné svátky ;-) a držte mi zítra palce :-))
alap

Příspěvek od alap »

Měnit motor nemá cenu, dopadl by jsi stejně. Teda ohledně startování. Je to elektronikou.
ex e38 728ia 99 LPG
KOmar

Příspěvek od KOmar »

Jsem na Moravě :lol: ale, ráno klasika ale nedal jsem mu šanci zdechnout, každopádně třepani kolem 2000 otáček úplně vymizelo takže motor šlape tak jak ho znám, což je divné. Jen mi vyskocilo abs a protikluz které svítí. Uvidíme co s tím udělá další start :-D

Každopádně budu muset k jaraxovi až si udělá čas, ten olej už prolíná docela dost.
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Jeste se v kazde casti republiky je nekdo kdo to muze servisovat :-D
calif

Příspěvek od calif »

Na vysočině není nikdo....tady ty auta nejezdí skoro vůbec...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

calif píše:Na vysočině není nikdo....tady ty auta nejezdí skoro vůbec...
Malo hledas. Ode me tam jsou tri e38 :)
Odpovědět