Takže situace se má následovně. Auto žere olej, nejspíš i prolíná. Ale do teď to nebyl velký problém. 1l oleje na 1000 km se dá dolít bez problémů, a pár kapek pod autem zas tak nevadilo. Bohužel s nastávající zimou, auto začalo při prvním startu chcípat. Pokud stojím na místě a nehraju si s plynem auto se zadusí. Pokud vyjedu, tak v první zatáčce při neopatrném přidání auto zdechne. Vetšinou naskočí bez problémů. A jede se dál. Jakmile se auto ale ohřeje na cca 60 C. Vetšinou dojedu do obchodu, chci odjet a auto ani nenaskočí. Chybí mu kousíček aby naskočilo. Tady nastává problém, nechce za boha naskočit, točím klidně půl minuty a nic. Musím počkat většinou 5 minut a pak když přepnu na plyn natvrdo tak hoooodně pomalu se ho podaří nastartovat. Když se mi to stalo poprvé vymlátil jsem uplně baterku a zůstal stát před tramvají
Další projev jsou vibrace na volnoběh, auto se celou dobru třepe co ho mám, takže jsem se s tím naučil žít, ale poslední dva dny už se auto začalo třást i v otáčkách okolo 1500 rpm je to nejcitelnější a na volnoběh už to s tím začíná slušně házet. Jako by nejelo na všechny válce, nebo někde probíjela elektrika. Prostě moc se mu nechce, ve vyšších otáčkach jede v pohodě. Vibrace jsou stejné jak na plyn tak na benzín. Na plyn je to možná o malinko lepší...
Poslední příznak je smarad z oleje (spáleniny), těžko říct co přesně smrdí, za jízdy to cítit není. A hlavně to jde do kabiny. Jen když auto stojí na semaforu, a ne vždy. Tohle už jsem řešil 2x, vždycky to byla prasklá hadice z chladícího okruhu co kapala na motor, takže to vypadalo že auto za chvilku blafne. Tentokrát už tam žádný únik není vody není, ale na 100 % to bude olej na svodech....
A teď co s tím? Potřebuju se dostat zítra z Prahy do Olomouce
http://www.rajce.net/f1125662719
Na videu je řešen studený start, vibrace jsou 2 dny nový příznak.