Po měsíci stání tekl proudem benzín nad nádrží

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Tomas735i
Kontaktovat uživatele:

Po měsíci stání tekl proudem benzín nad nádrží

Příspěvek od Tomas735i »

Po měsíci, kdy auto stálo, jsem jí nastartoval a najednou začal lítat proudem benzín z místa odněkud nad nádrží. Tak jsem, silně rozlazen, vrátil auto zpátky a hodil na špalek abych se podíval kde je problém. Po zjištění, že musí dolu kardan a výfuk to už vypadalo na servis (nemám na to prostory), jenže když jsem to zkusil ještě jednou abych zjistil odkud to opravdu teče, zatím NIC :o .. Nevíte kde by to a co by to mohlo být? Vůbec netušim jak to nad tou nádrží vypadá... :oops:
NORMANN

Re: Po měsíci stání tekl proudem benzín nad nádrží

Příspěvek od NORMANN »

zkus se zeptat uživatele Králík, ten řešil taky nádrž někdy před rokem na E38mě. napiš mu SZ
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Tomas735i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas735i »

Díky
T613

Příspěvek od T613 »

pokud ti neco tece jakoze nad nadrzi tak sundej zadni lavici (sedak) pak tam uvidis takovy plechovy dekl na nekolik vrutu, sundat
pak uvidis uz vicko a pod nim je cerpadlo, tam vedou hadice, mozna ti nejaka povolila, to same druha strana je tam zas vicko povolit a podivat se

anebo kdyz to zvednes u praveho kola vlezes pod auto tak hned jakoby za prahem tam jsou veskere hadice co jdou k motoru nebo od neho, jsou tam taky spoje takze zase moznost
Kralik

Příspěvek od Kralik »

Taky mi tekla nadrz :( A nakonec jsem tenhle problem videl na vic E38. Nevim kde pani inzenyri v nemecku udelali chybu, ale nadrz casto rezne u sroubu jejiho uchyceni. Proste na strane ridice je sroub, kterym je pridelana nadrz a kolem nej to rezne, ale paradoxne z horni strany. Ale to nebude tvuj pripad. Kazdopadne u mne se to vyresilo lepidlem a zatim je klid :) tuk, tuk, tuk...
Jinak jak pise T613. na kardan a spol se vyprdni. Vyndej sedak zadni sedacky, normalne za ni trhnes nahoru, je jen zacvakniuta. A pod ni je pristup k cerpadlu a spol. Nic to neni. Maximalne musis, podle naznaceneho tvaru, proriznout izolaci pod sedackou. To zvlanes, jako pred rokem ja, i na ulici a krom noze, sroubovaku a male racny nic nepotrebujes. A jestli ti to tece jen pri otocenem klicku, tak bych si tipnul na tu hadicku co vede od cerpadla. K te se vpohode dostanes.
Pak mi treba tekl benzin od hadicky u benzinoveho filtru :) A vlastne t bylo prvnich par vterin, minut a pak se ta mrcha zatahla a nikde nic :) Totez jsem od nekoho cetl nebo slysel o prvnim kolinku za fltrem k motoru. Proste se jukni na ty hadickove spojku co jsou na cele ceste benalu od nadrze k motoru :) Zdar a silu :))
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mika_hakkinen »

me se stalo na 525tds, ze jsem si natankoval uplne uplnou nadrz a ujel 1km a auto stalo v kopci. taky vyteklo spoustu nafty. problem byl ten ze kolem cerpadla na nadrzi je takova velka plastova matka, ktera to dotahuje a ta matka byla povolena tak to netesnilo a proto to teklo. myslim si ze 7me je stejnej princip pridelani cerpadla jako je na 5tce. nikdy jsem jeste nemel zadni sedak dole abych se na to podival ;)
bmw 740 3/1995 DG60693
T613

Příspěvek od T613 »

neni, tady je plechove vicko pritahle pres stefty matkama, takze jedine co muze byt spatne je praskle gumove tesneni mezi nadrzi a tim vickem
Tomas735i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas735i »

Chlapi dík moc, o víkendu na to mrknu, jste zlata :mrgreen:
Odpovědět