BMW E23 732iAmálka od DCho

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
DC7
Kontaktovat uživatele:

BMW E23 732iAmálka od DCho

Příspěvek od DC7 »

Jak to vidím i na svém případu, tak rčení "odříkaného chleba, největší kus" je více než pravdivé - BMW, které se teď řadí do mé stáje mě nikdy až doposud nijak extra neoslovilo, dá se říct, že se mi ani nelíbilo - jedinkrát sem ho řídil někdy v roce 2004, za volantem se mi líbilo, ale tím to na další 4 roky končilo. Jeho tvary a přední kukuč se ni nějak nezdál. Ale nadešel čas a chuť se obrací a už sem se nemohl koukat na kamarádův inzerát na prodej tohoto auta. Slovo dalo slov a jel sem se na něj podívat. Znal sem ho už od něj i přechozího majitele, ale nikdy mě příliš neoslovilo. Až donedávna...

Slíbil sem že se o sedmu budu dobře starat a nyní už mi čerstvě pokřtěná Amálka říká pane.

Je na ní dost práce, ale díky zkušenostem s renovacemi těchto aut by to snad neměl být závažný problém.

Tady je:
Obrázek

tady můžete kouknout co o ní napsal předchozí majitel a průběh GO kastle -> http://bmw.zetko.net/e23.php
Naposledy upravil(a) DC7 dne pon zář 15, 2008 5:43 am, celkem upraveno 1 x.
BMW e23 732iAmálka rv 84 balticblau metallic
BMW e65 745i titansilber metallic
DC7
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW E23 732iAmálka od DCho

Příspěvek od DC7 »

tak Amálka už dostala novej olej a vzduchovej filtr, trochu sem taky vyčistil motorovej prostor a přetěsnil prsa motoru, neb tam trošku kapal olej
ještě se mi na ní po koupi nelíbila maska kolem světel bez chromového proužku, takže sem jí sehnal a vyměnil, je k vidění až na pár novějších fotkách

a jelikož sem jí koupil s vadnym chladičem, následovala i jeho výměna za kousek ze 745tky s větší účinností - díky Fido ;-)

v plánu je výměna brzdový kotoučů a destiček, dále taky sedaček, které jsou už KO a oprava přístrojovky, kde jsou KO baterky

jinak mi ale auto dělá radost a dovezlo nás i s karavanem na BIG a nedávno i do Lipska na návštěvu továrny se spotřebou cca 11/100 při rychlosti kolem 140-150

fotky pravidělně aktualizuji na http://bmw.zpevak.net/amalka.htm a jedna poslední je zde ->

jak mnozí tvrdí, tak bmw žere i trávu kolem silnice, takže sem byl pást společně s naší kobylou, abych nemusel tankovat normálně u pumpy :mrgreen:
Obrázek
Fugo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugo »

Vítáme pána žraloků ;)
Kawasaki ZX-10R masakr!!!

>>>Pneuservis,Klimatizace<<<
T613

Příspěvek od T613 »

jo tohle ja muzu ... DC jestli muzes tak nahod casem fotky vnitrku, palubky, bylo tam hodne zajimavych variant :-)
Prox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prox »

tohle je modry, polodreveny :) jestli muzu tak takhle http://bmw.zetko.net/galerie/e233/IMG_0413.jpg
DC7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC7 »

jj, přesně tak, jen s tim rozdílem že teď už je tam origo BMW radio, řadička je po renovaci a trošku tmavší aby ladila se zbylým dřevem, štít s čísly a písmenky u řadičky je nový a po dnešku už opět funguje tachometr (u starejch žraloků je problém ve kvalitě tišťáků a bylo potřeba opravit pět spojů v přístrojovce)

jen co tam trošku vevnitř uklidim, tak dodam foto aktuálního stavu ;-)
dacan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dacan »

dekujeme za predstaveni krasne e23 :]
take se primlouvam za fota interieru.
ex e32 750 iL
ex e34 520iA
ex e38 730 (na patologii), ex e32 750i, ex e30
NOVĚ MacBook Pro 15 (2018)
Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

Sem moc zvedavej na postup renovace ;)
http://www.michalpavlik.com
Cekame na hebkou e32
DC7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC7 »

středový panel s origo bmw radiem, zrekonstruovanou řadičkou a novejma písmenkama :-)

Obrázek
DC7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC7 »

před víkendem jsem se stavil ještě u Jirky Savky pro pár dílů a díky němu už je na autě správné řidičovo zrcátko s novým sklem, fungující ventilátor a poradil mi jak rozchodit podtlakově ovládané klapky směrování ventilace, takže auto bylo připraveno na víkendovou cestu na vinobraní

Musel sem výjimečně zajet k pumpě, neb na pastvu u silnice nebyl čas. Natankovali sme poprvé plnou nádrž - tzn. 100 litrů a vydali jsme se na 420 km dlouhou cestu - dnes sem dotankováním opět do plné zjistil příjemnou spotřebu 10/100 při kombinaci jízdy dálnice/okreska - na dálnici sem jel kolem 140 a po okreskách cca 120 s mnoha vesnicemi, takže spousta brždění a akcelerací - vzhledem k tomu se mi ta spotřeba moc zamlouvá a na to jak je to těžký auto s mizernou aerodynamikou jsem moc spokojen 8-)
Odpovědět