Stránka 1 z 1

Nez. topení

Napsal: ned říj 05, 2008 7:21 pm
od Stifler130
Mam problém s nez. topením, zapne se ale nehřeje jen pravidelně cvaká. Je to Webasto ten hranatý model...
A ještě mam dotaz k aut. převodovce, někdy se mi stane že když na D pustim brzdu tak se nerozjede, na R je to v pohodě. Je mi jasný že budu muset dělat repas, ale zajímá mě jestli to bude jezdit na M (na palubce mi svítí hvězdíčka) nebo ne?

Re: Nez. topení

Napsal: ned říj 05, 2008 8:58 pm
od T613
ten hranaty je jednoduchy ... benzin si bere primo z okruhu takze pro sichr zkontroluj hadice zda jsou spravne privedene (jsou tam sipky dovnitr-ven) a chcije do neho benal a pak jedine vycisti svicku nebo zrovna vymen,asi ti to proste nechyta :-)

Re: Nez. topení

Napsal: pon říj 06, 2008 7:56 am
od NORMANN
Já jsem u svýho ex E32 tenkrát vyčistil svíčku a už to makalo. Jak to začne jakoby bafat a je cítit spálený benzín, tak to jde, pak už přichází teplo, tak to poznáš. :) Větrák ti maká? Taky to bere hodně proudu z akumulátoru, bacha na to. Nechci strašit, ale myslím si, že tyhle starý bufíky jsou trochu nebezpečný tím, že jsou náchylné k požárům (zpuchřelé hadice apod.) takže jsem to nikdy nenechal radši zapínat přes časovej spínač někde mezi autama na parkovišti, vždy jsem radši to auto měl pod svým stálým dohledem při zapnutým bufíku. Je to asi profesní úchylka :mrgreen: jsem hasič, tak se mi prosím nedivte! :mrgreen:
A pozor! Jakmile je venkovní teplota vyšší, než 16 stupňů, Standheizung (nez. top.) nepůjde. Takže zkontrolovat taky čidlo teploměru, jestli správně funguje.

Re: Nez. topení

Napsal: pon říj 06, 2008 4:32 pm
od Stifler130
Větrák maká, baterky mam dvě (90 Ah), kde najdu tu svíčku, pujde to i bez toho abych ho musel vyndavat?

Re: Nez. topení

Napsal: pon říj 06, 2008 4:34 pm
od Fugo
pujde ale musí se dvojhmatem A-Temp a Heiz přepnout z In Luft na In Heiz a pak to běží i v létě ;)

Re: Nez. topení

Napsal: pon říj 06, 2008 9:33 pm
od NORMANN
Stifler130 píše:Větrák maká, baterky mam dvě (90 Ah), kde najdu tu svíčku, pujde to i bez toho abych ho musel vyndavat?
při studeným motoru,na bufíku odpojíš stecker na konci kabelu, ale opatrně, je tam takovej plastovej kryt, kterej rád praská no a pod tím je svíčka.