ASC+ABS+tempomat inaktiv + Getriebenotprogram hláška

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Tomas V8

Re: ASC+ABS+tempomat inaktiv + Getriebenotprogram hláška

Příspěvek od Tomas V8 »

To víš že tam nic takovýho není, prostě jen to čidlo snímá ty skoky na drážkách. Proto taky hodně záleží jak moc ho tam člověk napere, nebo naopak nedomáčkne. To co říká Fiolzof mají až poslední modely aut, ale určitě ne E38. Tam je ten systém pasivní (hřebínkový). Novější auta už mají aktivní, kdy to čidlo je součástí náboje a poslední jsou pak ty magnetické pásky v ložisku. Nicméně opravdu záleží v jakém stavu ty drážky jsou, takže pokud se podepíše koroze, tak ta účinnost bude špatná.
Filozof

Příspěvek od Filozof »

špatně jsem se vyjádřil ...na ložisku jsou magnetické pásky odkud si senzor abs bere udaje o otáčení ...mám mezifacelift nevím zda ty nemáš ještě jinej systém postaru ... ale mé čidla to berou z magnetického pásku co je v ložisku. U tebe ne ?
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

když jsem vzadu měnil ložiska, žádnej magnetovej pásek jsem neviděl.
včera jsem vyměnil na E39 oba zadní ABS senzory, na levým byl uhnilej kabel, vypadá to, že by mohl být na nějaký čas klid, zkouknul jsem hned stav kabelů na předních senzorech a jeden nic moc, druhý ještě ujde, takže ještě vyměním přední senzory a to na obou autech, myslím si, že na E38 mi ta jednotka ABS blbne díky rozdílným velikostem signálu na nápravách, takže další co na E38 vyměním, budou senzory na předku.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

takže změna! klid na E39 není a nebude, dokud minimálně nevyměním oba přední ABS senzory, po výměně jen těch zadních senzorů nejdřív chvíli dobrý, ale po několika kilometrech se zase rozsvítily oranžády.... :D
takže ted objednám přední a to na obě auta. je ale možný, že se tím rozdílným signálem něco odpálilo na jednotce ABS, tak uvidíme pak dál.
čím dál víc si myslím, že jednotka ABS se může zbláznit při vyhodnocování rozdílných signálů z jednotlivých senzorů, nové senzory posílají silný signál, staré slabší, nebo možná už slabý.
pokud jsou všechny 4 senzory staré, slabé, ale ještě funkční, tak je to pořád OK, ale pak jeden odejde, nahradí se novým silným a už je to v háji,
zajímavý je, že když jsem kdysi dávno na svojí E38 vyměnil jen zadní pravej senzor (dal jsem tam tenkrát Ate), tak to 8 roků fungovalo bez problému a fungovalo by to dál, kdyby neodešel pro změnu levý zadní senzor.

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Filozof

Příspěvek od Filozof »

moc by mě zajímalo zda by to fungovalo po výměně neorigo čidel jedné značky všech 4kusů ...

protože měnit 4x originál nebo jinou značku kde jsou čidla za 6kil je sakra velkej rozdíl.
Taky jsem měnil jen zadní čidlo MAHLE za 850kč toto mi zaplatil servisák co mi poškodil magnetický pásek na zadním levém ložisku takže měnil jak čidlo tak ložisko pak vše fungovalo rok. No a ted zase diag hodila přední pravé a zadní levé které je ale nové ikdyž mahle. A ted otázka proč by to mahle když je nové nefungovalo ? Dává silný nebo rozdílný signál ?
Silný dle mě dává ale bude asi jiný či posunutý jak u starších čidel siemens vdo.
Jinak všechny čidla mají psáno 10procent zkreslení. Pokud tomu tak je počítal stím výrobce BMW a je ten 10procentní rozdíl zahrnut i při výpočtech na všech kolech ? Podle mě musel a určitě je rozmezí v jakém s mohou pohybovat a stále to říká že je vše ok.

Takže na předních kolem muže bejt např 100ot za minutu jedno druhé 110ot za minutu a mělo by to být v toleranci že je vše ok. No a zadní třeba 105 a druhé 108ot za minutu. A vše by se autu mělo zdát že je v pořádku.

Další veličina co mi řekl kamarád co fyziku a elektroniku má jako profesi tak při změně teploty a vlhkosti se mění fyziální veličiny sa hlavně ovlivnuje to magnetizmus no a když jsem mu řekl jak malé napětí tam je tak fakt kroutil hlavou že to dost málo a vubec se tomu nediví.
Takže proto odchází nám na autech ABS čidla hlavně v zimě. Protože ty staré či ty nejslabší asi prostě přestávají zvládat a už prostě hlásí hausnumera a vypadá to že je auto stále mimo ...případně jsou uplně utichlá či natolik že je auto neregistruje a ihned to vyhazuje chybu.
Takže ano jak píšeš všechny nové čidla stejného výrobce by mělo znamenat pokud je kabeláž u všech ok a ABS jednotka taky ok, že by vše mělo fungovat parádně.

Osobně jsem zvědavej jak dopadneš já řeším jiné věci ale právě proto se toho bojím že koupím a stejně se mi objeví problém na čidlech jinde nebo těch samých které budou dávat jinou hodnotu jako ty staré ... 10procent zkreslení mají snad všechny ale jiné značky mohou mít i 15procent a proto by to mohlo dělat paseku mít jinou značku čidel na autě.

Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

ano, myslím, že to chce stejnou značku na všech kolech a všechny nové, takže jsem je ted objednal 2 přední na E38 a dva přední na E39, na každým autě mám jinou, ale myslím, že renomovanou značku, žádný febi, žádný meyle, nebo WRC, či maxgear apod.takže to bude pěkná šupa za to.
ale nechci pak řešit za rok, nebo pár měsíců nějaký problémy s tím. vím že to není 100% záruka, ale přeci jen snad volba lepší značky a připlacení si pár stovek je větší útěcha a naděje, že to vydrží.

Filozof

Příspěvek od Filozof »

jak jsi dopadl ? dával jsi Bosch nebo Hella ? a máš už vyměněno ?

Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

jaxem dopadl?
na E38 se mi shání jeden maloobchod přední snímače otáček od Helly, nikdo je nemá a v Německu, co mají centrální sklad pro maloobchody, mají jen jeden kousek, potřebuju dva, že? :D
takže čekám, prý do konce měsíce by se snad mohly sehnat.
na E39 už mi přední snímače přišly, leží v krabičkách v garáži, jenže mezitím se ABS a ASC v E39 nějak srovnalo, před pár dny mi to začalo na E39 samo fungovat, takže už jsem najel u E39 s funkčním ABS/ASC asi 500km a zatím to funguje.
takže jezdím jen s E39.
sedma zatím odpočívá v garáži.
až dorazí snímače otáček na předek od helly na E38, tak je vyměním a budu zas auta střídat.

calif

Příspěvek od calif »

Samoopravy jsou nejlepší :) mě se takhle spravilo zamykání, v létě každou chvíli zůstávaly nezamčený levý zadní, pálilo to pojistky atd... od té doby ani jednou a zámky lítají všechny najednou :)
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
Odpovědět