Filozof - E38 728ia Schwarz II
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
alap
Re: Filozof - E38 728ia Schwarz II
Když jsem moji E38 koupil ta blblo zadní pravé čidlo, koupil jsem nejlevnější maxgear za necelých 500 a vyměnil a jezdím bez problémů. Zatím teda rok a půl, ale uvidíme.
ex e38 728ia 99 LPG
- calif
Nemyslím že by M52 byl špatnej motor, v 7er je to sice slabota, ale co se spolehlivosti týče tak nevím proč by to mělo být horší než M60 nebo M62 a jiné...zrovna v sobotu jsem byl u Snejka a ten ho hodnotil kladně, spíš jako výhodu v e38, jistěže ne podle jízdních výkonů.....
Měl jsem 7 let M50 V E36 a měnil jsem na tom jen termostat a koleno od váhy vzduchu...šestiválce má BMW vychytaný.... jde o to že je to prostě na dvě tuny s měničovým automatem prostě slabota... to je bez diskuze, jede to, ale člověk z toho nemá ten pocit, alespon pokud dotyčný jezdil nějaký čas V8.... ale pravda je že pro většinu lidí je to velkej motor, dokud jim neřeknu že v e38 je to vlastně nejslabší benzínák
Mě levný čidlo nefungovalo, a to jsem koupil dvě než mi to došlo...vlastně ani nepasovalo do té díry v náboji....
Měl jsem 7 let M50 V E36 a měnil jsem na tom jen termostat a koleno od váhy vzduchu...šestiválce má BMW vychytaný.... jde o to že je to prostě na dvě tuny s měničovým automatem prostě slabota... to je bez diskuze, jede to, ale člověk z toho nemá ten pocit, alespon pokud dotyčný jezdil nějaký čas V8.... ale pravda je že pro většinu lidí je to velkej motor, dokud jim neřeknu že v e38 je to vlastně nejslabší benzínák
Mě levný čidlo nefungovalo, a to jsem koupil dvě než mi to došlo...vlastně ani nepasovalo do té díry v náboji....
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
- Filozof
Tak jsem v nepěkné situaci. Musím dořešit sklo a ty čidla ABS. A jelikož mám asi 3x staré originál čidlo na autě a 1x MAHLE čidlo co fungovalo asi rok a ted se dle mě rozcházejí udaje a data které tečou do jednotky ABS a diagnostika hlásí PP čidlo a LZ čidlo které nefunguje jak by mělo tak je vyměním ale mám několik možností.
1.Koupit 2x VDO siemens origo čidlo a vyměnit na problémových kolech a bát se že se ostatní čidla ozvou či to stejně nepomůže a budu tak řešit problém dál.
2. vyměnit preventivně všechny 4 čidla na kolech za BOSCH či HELLA nebo nejdražší ORIGINAL což bude palba 6tis ale bude jistota že na kolech je vše nové.
3. vyměnit všechny 4 čidla za neorigo levnější značky což je risk a nevím zda to někdo už absolvoval a zda to pomohlo. Za 1,5-2tis měl bych vše nové. Nejlevnější varianta.
Osobně přemýšlím nad variantou číslo jedna a vyměnit 2x originální čidla VDO a vyměnit jen vadné a až by byl problém vyměním i ty dvě ostatní taky za originální. Sice nejdražší varianta ale asi nejrozumější. Nejvíce mě na tom štve situace že lidé mění čidla a stejně jim ty ABS blbnou takže pokud to u NORMANNA zabere pujdu touto cestou. Chci aby to vše fungovalo jak má.
1.Koupit 2x VDO siemens origo čidlo a vyměnit na problémových kolech a bát se že se ostatní čidla ozvou či to stejně nepomůže a budu tak řešit problém dál.
2. vyměnit preventivně všechny 4 čidla na kolech za BOSCH či HELLA nebo nejdražší ORIGINAL což bude palba 6tis ale bude jistota že na kolech je vše nové.
3. vyměnit všechny 4 čidla za neorigo levnější značky což je risk a nevím zda to někdo už absolvoval a zda to pomohlo. Za 1,5-2tis měl bych vše nové. Nejlevnější varianta.
Osobně přemýšlím nad variantou číslo jedna a vyměnit 2x originální čidla VDO a vyměnit jen vadné a až by byl problém vyměním i ty dvě ostatní taky za originální. Sice nejdražší varianta ale asi nejrozumější. Nejvíce mě na tom štve situace že lidé mění čidla a stejně jim ty ABS blbnou takže pokud to u NORMANNA zabere pujdu touto cestou. Chci aby to vše fungovalo jak má.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

- calif
Můžeš zkusit ty laciný čidla z Číny....200 Kč s poštou grátis
http://m.ebay.com/itm/Rear-Left-Right-A ... nav=SEARCH
http://m.ebay.com/itm/Rear-Left-Right-A ... nav=SEARCH
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
- volf-m
Já se přiznám, na sedmě nevím co bych dělal, ale na e39 bych rozhodně koupil 4 nějaké neorigo a když by to nefungovalo dal bych je na reklamaci.
BMW E38 750iA Individual
BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
- Filozof
budou tyto čidla fungovat ? jedno potřebuji dopředu a jedno dozadu.
Když to nepujde přidám ještě 2 čidla. Aby byli v páru. Právě hledám rychlejší řešení než to objednávat z druhé strany světa.
https://www.pietro-eshop.cz/katalog/cz/ ... 6#57408060
https://www.pietro-eshop.cz/katalog/cz/ ... 4521182077
přemýšlím o všech 4 ale zase 7x4 je 2800kč a nejistota stále visí ve vzduchu.
Šli by jste do toho ? Vypadají že mají certifikat měli by mít tedy parametry stejné doufejme všechna 4 čidla.
Když to nepujde přidám ještě 2 čidla. Aby byli v páru. Právě hledám rychlejší řešení než to objednávat z druhé strany světa.
https://www.pietro-eshop.cz/katalog/cz/ ... 6#57408060
https://www.pietro-eshop.cz/katalog/cz/ ... 4521182077
přemýšlím o všech 4 ale zase 7x4 je 2800kč a nejistota stále visí ve vzduchu.
Šli by jste do toho ? Vypadají že mají certifikat měli by mít tedy parametry stejné doufejme všechna 4 čidla.

- volf-m
Cokoli má v názvu germany je made in china
Jestli to bude fungovat je velká otázka, já tyhle noname díly beru jen v Kelly, kde vím, že mi to kdyžtak vyreklamujou.
BMW E38 750iA Individual
- Filozof
ok díky za odpověď tak to promyslím kde to vezmu at to jde reklamovat případně a sáhnu po něčem lepším. 

- calif
Chraň tě ruka páně Filozofe!! To jsou ty šmejdy co jsem koupil dvě postupně a nefungovalo ani jedno, dokonce to vůbec nepasuje do náboje. Psal jsem jim tenkrát velmi nasranej mail,ale vidim že to prodávají dál. Jo krabičku maj pěknou, ale tím to skončilo.
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
- Filozof
Tak jsem byl dnes pěkně vytoceny. Měl jsem veliké štěstí ze jsem byl kilometr od domu kde se mi rozsvitila baterie takze dobijeni. Zkusil jsem zdechnout motor a znovu nastartovat a nic... bylo ticho. Nechapal jsem proc když měl loňský rok mechanik nechat repasovat komplet altik. Jak je vidět asi mi lhal
Tak jsem naštěstí potkal dobrou duši co me odtahla zpět k tchyni do baráku kde jsme na vikend. Teď tady mohu kempovat a přemýšlet jak v tom pocasi asi budu zitra demontovat altik a resit novej. Zvlastni je ze to ani nenastartuje nic ani pokus. Jakoby byl v nouzaku nebo nevim. Starter to jiste nebude kdyz sviti baterie coz je dobijeni. Necham baterii nabit a rano pujdu zjistit co pujde ohledne dobijeni. Pocitam ze budu asi muset koupit novej altik protoze mechanikum uz neverim.
Tak jsem naštěstí potkal dobrou duši co me odtahla zpět k tchyni do baráku kde jsme na vikend. Teď tady mohu kempovat a přemýšlet jak v tom pocasi asi budu zitra demontovat altik a resit novej. Zvlastni je ze to ani nenastartuje nic ani pokus. Jakoby byl v nouzaku nebo nevim. Starter to jiste nebude kdyz sviti baterie coz je dobijeni. Necham baterii nabit a rano pujdu zjistit co pujde ohledne dobijeni. Pocitam ze budu asi muset koupit novej altik protoze mechanikum uz neverim.