Filozof - E38 728ia Schwarz II

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Filozof

Re: Filozof - E38 728ia Schwarz II

Příspěvek od Filozof »

já chci ty dva díly nové at mám klid na dalších x let ...než mě auto zase nasere ..furt se patlat se starýma dílama co furt zdechají dokola to není moc ok pro mě. Chci vědět že to auto nastartuje a bude dobíjet i za 50 či 100tis km. a ne stále něco řešit stále dokola pokud mi rozumíš. Všechny staré díly pokud to není plechařina nebo něco co není elektro se bude stále dokola kazit ...jen nikdy nevíš kdy. Pokud bych byl mladej a byl to koníček se vrtat každej den pod autem ok je to sranda ale já potřebuji fungovat a mám to štěstí že jezdím 20letou e38 :lol:
Takže věřím aspon altík a startér pokud bude nový mi dají více klidu a lepší spaní. :mrgreen:
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Jestli ti zlobil pastorek, tak to muze bejt klidne celej problem, ze je seklej a ten elmag spinac u starteru proste nepritahne/nesepne, takze to netoci. Mel bys ten starter vyzkouset, jak uz jsme ti radili 3 lidi tady. Staci voltmetr a sroubovak.

Nejak si neumim predstavit, ze kupujes altik a starter novy, ktery stojej radove vic nez ABS cidlo, u kteryho ti diag a koupe trva pul roku. Bez urazky ;) Auto se ti rozpada rychleji nez stihas resit zavady. V momente, kdy by mi na aute s aut prevodovkou zacal haprovat starter a ja byl jeste na aute plne zavislej, tak bych byl minimalne psychicky pripravenej na to, ze se stane co se stalo. Tvoje teoreticka a prakticka duslednost jsou mirne v rozporu. Neber to pls jako kritiku, ale vysledek pozorovani :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
oxik

Příspěvek od oxik »

+1
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Filozof

Příspěvek od Filozof »

zzelí máš pravdu ale ber to tak že závada která se projevuje pouze v zimě což je ABS není duležitá k životu auta a provozu auta která navíc postihuje snad všechny majitele dříve či později. Zato závada na alternátoru či startéru je dost jiná kategorie. Toto beru tak že to musí fungovat.

Pokud se mi pálí pojistka vidím zradu v elektřině na starteru nebo alternátoru z 90procent. Samo tyto dvě komponenty v autě jsou velice důležité a jsem ochotný do nich investovat když si pak budu jistý že dalších x let budou v pohodě. Jelikož jsem v situaci kdy si nemohu dovolit jiné auto mám přes 4kila dluh na byt co splácím a jiné investice co musím zaplatit tak moje jedinná možnost je dát auto do stavu kdy bude vše důležité fungovat a později si mohu hrát s blbostma ala ABS čidla. To považuji za kategorii až na 3tím místě tedy nedůležitou.

Takže až auto pojede budu řešit neduležité věci. Nejprve musím věřít že starter i alternátor jsou ve 100procentním stavu a pak mohu dál.

Máš pravdu že kdybych měl auto před barákem možná už je opravené ale já mám auto 100km od domu je na dvoře mého tchána kam jezdíme jednou za měsíc. Já osobně chci jet tento víkend s náhradníma dílama a možná i diagnostikou pokud seženu a ještě vše proměřím co je na pojistce číslo 22.

Snad jsem to srozumitelně napsal. :-)

Já musím řešit jen to nejduležitější a později to co počká a je méně důležité. Auto mě vypeklo a já si musím dát pozor aby se to už neopakovalo...pokud to vůbec jde. :mrgreen:

Obrázek
oxik

Příspěvek od oxik »

Pomineme-li důležitost/nedůležitost, u ABS čidel, kde díl stojí do 2000Kč a máš jasno, ti bylo líto vyhodit peníze bez jasného výsledku. A teď bys měnil startér a alternátor za X desítek tisíc s nejasným výsledkem.. zrovna tohle nepovažuju za nějak složitou závadu k nalezení, strč to někam, kde tomu rozumí a nelaboruj. .
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
alap

Příspěvek od alap »

+1
Naposledy upravil(a) alap dne pon úno 13, 2017 4:21 pm, celkem upraveno 1 x.
ex e38 728ia 99 LPG
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

+2
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Filozof

Příspěvek od Filozof »

4600 plus cca 1800kc neni tak silena castka jakou popisujes. Abs jsem si nebyl jistej. Jinak bych to vymenil dávno. Uvidime pokud si neporadim sezenu cloveka co autoelektrinu dělá

Obrázek
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Diagnostika inpa pise chybu. inpa 69 relais kraftstoffpumpe ovsem divne je ze auto ani neskytne a nema snahu startovat. Pokud jsem měl stejnou závadu na e34 auto se alespoň snažilo startovat. Pokud odešla palivová pumpa.

... no divné na kabelu čerpadla je 10.7V takže ok asi ale čerpadlo je potichu bud tedy odešlo relé nebo pumpa. Čerpadlo jede ale divně. Musel by se změřit tlak kolik dává ale podezření je na to relé které raději vyměním.
Nic budu se tomu muset věnovat za dne a světla a ne takové rychlé akce kdy mám sice možnosti ale světlo je třeba pokud chci měřit na více místech které mám sepsané. Asi to padne na neděli. :ugeek:

Chybami se člověk učí jen mi přijde že je to někdy velké sousto ... autoelektrika bude muset být můj další obor do kterého musím trochu proniknout ...

Obrázek
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Tak už startuji. Odpojil jsem čidlo oleje a vratil palivovou pumpu a auto nastartovalo. Jsem opravdu nadseny. A nastvany z toho ze jsem po tom nesel ve stredu jsem mohl uz jet. Velký dík patří i snejkovi co mě navedl na 3 nejčastější zavady diky jeho zkusenostem. :-)

Obrázek
Odpovědět