Calif - 728iA Oxfordgruen

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
calif

Re: Calif - 728iA Oxfordgruen

Příspěvek od calif »

V mrazech po startu pískání od řemenů a kladek, v servisu diagnostikoval že to dělá napínací kladka od řemene klimakompresoru, řemeny se prý zdaj OK atd atd.. cena kladky 5 tisíc z autokelly samozřejmě, sehnal jsem stejnou z granexu za 1800kč a vyměnil sám,napínák se mi zdál ok, ale kladka bzučela a měla menší vůli, byla původní z roku 95,bohužel hned ráno se to ozvalo znovu, vidím to na obyčejný řemen prostě, servisy podělaný,už mě ta neschopnost fakt sere!!

Konečně jsem se dokopal vyměnit tu stahovačku pravého zadního okna, práce na 3 hodiny, okno nešlo splustit dolů, nemohl jsem se dostat na lanko, takže přetažení opatrně okna přes ten kolík co ho drží...dělal jsem to na šichtě při noční :)
Ted tedy funguje z výbavy vše krom výhřevu opěráku mého sedadla...ale do svlíkání kůže nepůjdu...
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
oxik

Příspěvek od oxik »

Na diagnostiku řemenů by mělo stačit nakapat trochu mýdlové vody..když se zvuk ztratí, je to řemen..jestli ne, tak Sorry za mylnou informaci..

Sedačky se neboj, svlékání kůže je v pohodě, horší je jí tam.dat zpátky :D v létě se do toho klidně můžeme pustit :D
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
zzeli

Příspěvek od zzeli »

A to bud rad, ze jsi je nenechal tu kladku menit. Jeste by ti tam polamali veci, co by meli v ceste. Kabely, konektory, prichytky, poztraceli sroubky,... :) Jak pises oxik. Nebo se da koupit i spesl sprej na remeny, ktery ma udajne odstranit priskani a zlepsit prilnavost, aby neprokluzoval, ale nezkousel jsem. Fakt radeji ta mydlova voda. A zkousej ty remeny postupne at vis ktery to je. Ten servis si urcite tipnul i spatnej remen. Nebo pockej do leta, jestli to neprejde. I kdybys odhalil spravnej remen, tak koupis novej a muze to piskat stejne. Muze tam byt nekde vule a remen nepojede v jedne ose a bude nekde popiskovat, preskakovat, povrzavat. Remeny se mohou lisit matrosem, tuhosti a chovat se malinko jinak co se tyce zkukovych projevu. Ale treba budes mit kliku. Nekdy si musi novy remen "sednout". Nekdy pomuze dat ho obracene. Alchymie s remenama :D
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Taky mi v zimě pískal řemen, tak jsem dal novej a pískal taky a asi za týden to samo přestalo.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
calif

Příspěvek od calif »

No zatím to nechám být, řemeny posléze vyměním, jak auto dlouho stálo tak asi beztak nebudou v nejlepší kondici a drahé to není.
Oxíku vím žes kuži svlíkal, možná bych se do toho s tebou pustil, jestli víš jak tam ta dečka funguje a zda by to šlo po svlečení snadno opravit, bylo by to fajn, vyzkoušel jsem si výhřev na zadních sedačkách a je to super když to hřeje všude ne jen do zadku :)
těším se na přípravky od DoDo na vyčistění a impregnaci kůže, taková práce mě baví nejvíc :)
A pomalu šetřím na komplet podvozek :) kdyby se k tomu povedlo odstranit tu spotřebu oleje, bylo by to dokonalé auto :)
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
Filozof

Příspěvek od Filozof »

mohu se přidat k diskuzi ? už mám nějakej delší čas plán opravit výhřev zad u řidiče. Spodek mi vyhřívá. Někde bylo video jak se demontuje kůže na opěru zad a pak se nějak dala opravit a spojit ta elektrická topná spirála. Je to hodně těžké nebo se to dá v pohodě zvládnout ?
Počítám se to k sobě připájí cínem a něčím omotá kolem dokola. Nejhorší co vidím je přesně dávat tu kůži zpátky aby se nepoškodilo nic. Jistě je na to nějakej grif.

To by byla asi druhá věc co bych řešil jak zprovozním auto. :-)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
oxik

Příspěvek od oxik »

Tady jsou nějaký fotky z práce

http://oxik7.rajce.idnes.cz/sedack/

Největší jebačka je s těma kovovýma kroužkama, který nejdou moc dobře roztahovat, hlavně se k nim blbě dostává, při vracení kůže se nahrazují eskapáskama, další "kritickej" moment je zahákávání kůže zpět do těch háčků po obvodu konstrukce, to jde nejhůř a záleží na tom pak vlastně, jak bude kůže na sedačce vypnutá. Bylo by dobrý vyměnit i molitan, bočnice bývá utržená a sedák prosezenej..
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Jo jo, kroužky... připadal jsem si jako chirurg, který provádí laparoskopický zákrok :D. A to jsem ty kroužky i vracel zpět :D :D :D
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
calif

Příspěvek od calif »

Filozofe, tak je to jasný, v létě u Oxíka a svlíkáme a oblíkáme kůži :)
Moclipak stojí ten molitan? nenašel jsem to v ETK ... ??
Postup opravy té dečky je ti tedy Dominiku znám? :)
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
oxik

Příspěvek od oxik »

Vůbec, dečku jsem neřešil :D Pochybuju, že se dá nějak opravit, nejlepší bude sehnat novou..bohužel v ETK jí najít nemůžu.
Molitan do aktivní sedačky stojí cca 98€ (podle mého VINu http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E3 ... te_seat_4/ )
Odpovědět