ASC+ABS+tempomat inaktiv + Getriebenotprogram hláška

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Pepíno
Kontaktovat uživatele:

Re: ASC+ABS+tempomat inaktiv + Getriebenotprogram hláška

Příspěvek od Pepíno »

ASC svítí bohužel taky. ABS = prostě když za mnou nikdo nejel, tak jsem dupnul na brzdu, kola se zablokovaly a byly sáně, takže nefunguje. :D Jinak od koho to čidlo je se musíš zeptat jinde - fish nebo snejk či hlavní objednatel 100rm. ;)
Pepíno(740i E38 1995 DG40941)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

normanne prostě mu to nefunguje. o tom žadna ted to chce jen zjistit proč. každopadně nove čidlo vyřešeno jednou provždy problem s tachometrem. ted de o to jestli nehaže silnějši hodnoty vuči těm ostatnim či co... chce to ted znova na diag co se mu nelibi... nejspiš mu fakt nesedi jen jedna naprava tak by se muselo vzit i to druhe. každopadně nove v bmw vyšlo na 2300 nebo tak nějak nebo min...
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Snejk píše:normanne prostě mu to nefunguje. o tom žadna ted to chce jen zjistit proč. každopadně nove čidlo vyřešeno jednou provždy problem s tachometrem. ted de o to jestli nehaže silnějši hodnoty vuči těm ostatnim či co... chce to ted znova na diag co se mu nelibi... nejspiš mu fakt nesedi jen jedna naprava tak by se muselo vzit i to druhe. každopadně nove v bmw vyšlo na 2300 nebo tak nějak nebo min...
to je nějak málo ne? asi si tam zavolám. přijde mi to jako nějaká blbost, s jedním přes tyhle věci docela sečtělým uživatelem na BMWklubu jsem tohle už řešil někdy vloni a on mi řekl, že ten senzor bud 100%ně funguje nebo maká na 0%, neboli ano/ne, nic mezi tím, tak je mi divný, že to ted pepinovi nejde, myslím si, že tam bude mít ještě nějakýho dalšího šotka, nebo bude mít závadu zcela jinou. proměřoval někdo ten údajně vadný senzor? Ty senzory by měly po změření ukázat na multimetru cca 1000 ohmů, já jsem na všech naměřil kolem 950 ohmů, což je prý v normě. takže je velmi pravděpodobné, že problém může být jinde, někde na trase, kabely v pravém př. podběhu jsem skouknul, izolace je v hajzlu, ale jednotlivý kabely jsou ok, mám chut se na to kouknout ještě jednou, bylo by dobrý to nějak prozvonit na celý trase od štekru na ABS Steuergerat až po štekr Drehzahlradsenzor čili ABS senzoru na kole. Přece dnes existuje měřící zařízení, které dokáže i přes izolaci říct, že daným vodičem prochází el. proud, čili impulsy od točícího se kola, ne? Pak bych to změřil na trase a poznal bych kde je problém, ne?
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Pepíno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepíno »

Stálo 2.670,- bylo to na zadní, přední byly mám to tušení dražší asi o 300,- . Pořád to jezdí v pohodě, ukazuje přesně, žádný pokusy spadnout, řadí v pohodě.
Pepíno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepíno »

Jinak nevím Snejku, kdy se k tobě dostanu, tenhle víkend jedu do Marjánských Lázní, příští možná bude volnej. Jak by jsi to viděl?
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Pepíno píše:Stálo 2.670,- bylo to na zadní, přední byly mám to tušení dražší asi o 300,- . Pořád to jezdí v pohodě, ukazuje přesně, žádný pokusy spadnout, řadí v pohodě.
jak, že to jezdí v pohodě? tak funguje ti ABS+ASC+temp. nebo ne? pokud ne, tak to není v pohodě.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

normanne kurva mysliš že sem koště....
postup byl nasledjici... 1. teorie... prvni vada ta nejvic zasadni byla, že vubec neukazuje tachometr, ani nic s rychlosti,to pepino zjistil spravně že auto bere rychlost z levého zadního čidla... s tím snad souhlasíš
2. praxe... diagnostika... ihned po zapnuti zapalovani chyba leveho zadniho sensoru, live data za jizdy ... neaktivni sensor jen zadní, ostatní tři perfektní data uplně stejna ... rychlost nic spořeby nic prostě nic nikde... všchny ostatní jednotky si stěžují že nemají speed signal.. takže nejde jen zadní...
3.postup... sundání kola, kontrola konektrou , drátů, toho co je vidět vzadu prostě... opticky 1A stav nikde žadny hovna bahno koroze...
4. měření.... měřil se odpor čidla přímo vzadu... naměřilo se nějakejch 5MOhmů a nějaký sračky akorat... proměřoval se drat proti zkratu vuči kostře atd a.. nic... budiž čidlo teda ukazuje hovna (občas fungovalo. ale možna za peknyho počasi)
5. měření2.. jako píča sem se nacpal pod kastlík a kdyby mě pepíno nepomahal vylejzat ležim tam eště ted :D... odpojuji konektor abs jednotky a dle schematu měřím piny všech 4ech čidel... všechny 3 hlásí nějaký hovna ale stejný hovna prostě jak maj mít kolem toho kila.. leve zadni ukazuje porád ty svý sračky v megaohmech... hmm takže vedení by šlo.... z toho sem jasně usoudil že to zadni čidlo je fakt napiču....
6.řešení.. pepino koupil čidlo nove a všechna čest že se nešel zabít při jeho výměně když s tím dělal co s tím dělal... nyní tachometr a s tím spojený kraviny fungují na výbornou... tudíž problém levého zadního kola považuji za vyřešený... s tím snad souhlasíš taky...

tak a co ted.. jak sem psal... ted muže bejt na tý nápravě dominantní to levý a mit problem s tim pravym, to opet potvrdi a ž live data za jizdy... je tam ještě to, že se to objeví až při větších rychlostech.. což je možne že pak to nove abs čido ukazuje absolutně bez chyby kždej impulz ale některe další vynechává a jednotka se z toho posere...

normanne to že čidlo muže fungovat bud na 0% nebo na 100% sem si do nedavna myslel taky... ale je to teorie k hovnu ktera je blbost... je to pochybný ale je to bmw a prostě to tak občas je... čidlo je sice jen kus pochcanýho drátu s velkym magnetem co generuje nějake impulzy když kolem něj mavaš nějakym železem (na funkci se shodnem) ale v tom je taky ten problem... ta jednotka je píča, ma sice velkej rozsah. ale za určitýho tlaku teploty, vlhkosti, radioaktivity a ja necim čeho všeho je stejně to čidlo vyjeblý a dava si ty impulzy už jak chce... a nejsou dostatečně silný, dochazi ke ztratě a jeednotka bere třeba každej druhej a už sou z toho hovna. hlavně čidlo časem slábne, je to magnet, ten ztraci svoji magnetickou schopnost a pak k těm chybam dochazi častěji a častěji až uplně chcipne (nebo mysliš že se tam ušvaří ten drat? to asi sova když jim neprochazi proud)...
každopadně čidlo neni věc digitální aby tam bylo bud 1 nebo 0, čidl oje věc analogová a náladová a pěkně zkurvená...
viz exaktní příklad z nedávné doby... kamarád má e38 (naneštěstí moje bývalá e38). přijel takhle domu a šel chrapat... rano vstane de do auta a startuje ... a nic... prostě to nic nedělá, jen točí starterem... hmmm zajimavý... tak sem se tam jel podivat pač mi bylo jasne že to je čidlo kliky (řešeni na e36 den předtim).. ale eště sme špekulovali o pumpě... čidlo klkiky je takova zajimava součastka, vlastně je to čidlo ABS,jen je trochu větší, je na klice a auto je bez něj úplně napíču. vlastně ani když startuješ tak bez čidla kliky nezačne ani pumpovat benzin, jiskra, prostě nic... protože dokud netoči starter a čidlo kliky nezačne davat impulzy tak jednotka spí a mrdá šecky... ftipný (když čidlo vyndaš a zamavaš před nim šroubovakem tak auto začne "startovat" naprazdno hahahaha, pusti pumpu a bude stříkat a palit jen tak :D ....... no ale to je teda vedlejší.... tak sem přijel.... řikam ukaž.. sedne do auta a normalně nastartuje... řikam kurva hmm piča to je dobry... tak chcipnul, chvili kecame a zkusime to za 5 minut a auto už nestartuje... hmm hustý.... tak čumim no nic nevidim, zkusime start znova a najendou chytlo... hmm tak diagnostika... nic neukazala.. jak by mohla vadny čidlo kliky se nepozná( nedava impulzy jednotka spi a nezajima ji to, nezkouma jestli jo nebo ne... měí pouze ohmickou přítomnost.. ta byla dobrá) tak sme čidlo vykutali ven (voser prace) okukli,. zbavili te podložky a dali z5.... auto nastartovalo hned.,.. pak zas,, zas... zas ..5x po sobě... dobrý tak se objedná nový ale zatim to pojede....
druhy den rano.... auto opět nic... ani piču .... tak čidlo bylo koupený.... jel sem, vyměnil sem.... auto nakočilo... a dodnes krásně a vesele jezdí....
je klid a je pokoj nadosmrti....

takže jak vidíš čidlo je nějaká zasraná náladová píča a prostě si jednou de, jednou ne prostě za to muže konstelace marsu a venuše či jake hovna....

jestli chceš přijed.. mužeme proměřit všecku kabelaž od jednotky až po čidlo. mam tu osciloskop mužem počitat impulzy a cokoli... ale stejně to budeš muset koupit nove a nebo tahat nove draty :) neojebeš to... ono to vic propojek ani fíglů nemá... kolo, štekr do kastle a jednotka...
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
Pepíno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepíno »

Pepíno píše:Tempomat funkční, ABS ne. ASC jsem zatím neměl možnost vyzkoušet, neb drásat to na asfaltu se mi nechce.
Normann píše:jak, že to jezdí v pohodě? tak funguje ti ABS+ASC+temp. nebo ne? pokud ne, tak to není v pohodě.
Normanne, čti i to dozadu, občas. :lol: :lol: :lol:
Pepíno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepíno »

Jinak Snejk to popsal nádherně, jen malá oprava - mám to vyzkoušeno, že na rychlosti nezáleží, kdy se to rozsvítí, ujedu tak 100-200m a rozsvítí se. Je jedno, jestli jedu pomalu nebo rychle. Ještě to zkusím nechat stát po nastartování, jestli se taky rozsvítí.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

no ja musel jinak to normann nikdy nechytne :) plus na doplnění...
když ti jede tachometr (aspon LZ čiclo funguje) tak ti pude i tempomat...
když ti nejde abs.. tak automaticky nejde i ASC... neni nutny zkoušet, je to prostě tak :)

abych vas pobavil a postrašil... tak něco podobnýho měl krischna na jedne sve e32 to byla husta prdel... abs fungovalo (ale po cca 200m se vyplo a nešlo) ale do te doby fungovalo jak ma... vyměnili se čidla(všechny a 2x), šecko tisikrat změřene jednotka tisickrat vyměněna na všech 1kohm hned u jednotky no.. psi kusy... chybu se nikdy nepodařilo odstranit :)...
Obrázek
Odpovědět