M30 je pro E32 slaba, 3.0 neberu vubec ani benzin natoz s LPG to je lina mrtvola, 3.5 s LPG je taky zadusena, zas jako takovy zaklad dobre ...
No jinak samozrejme pokud se uz ted bojis nakladu tak si kup favorita a tohle auto vubec neres. Vetsina majitelu E32 si to auto drzi pri zivote diky tomu ze si 2/3 veci opravi samo z pouzitych dilu, 1/3 dilu koupis nove kde nic jineho nezbyva (brzdy atd) a to je i tak vetsina cena poloviny auta.
Tohle beru z pohledu, ze to auto bude jezdit denne, pokud to chces na vylety tak si kup zrovna 740 750 a zadny plyn a spotrebu vubec neres.
A nevim kde chodite k tomu ze M30 je nejlepsi ... no jo to bude tim, ze jste nejely ve vsech motorizacich

Uvedomte si ze M30 je jednak 50 let stara koncepce motoru na dnesni dobu (velka spotreba v nepomeru s vykonem) auta jsou vetsinou rocniky 86-90 takze to ma nalitane pul mega jak nic. M60 je v E32 revolucni motor, pokud se najde pekny kus tak rozhodne jit do neho, je tam 5kvalt automat coz je 100 a 1 oproti automatu v M30. Pomer spotreba - vykon je uplne jinde. A jsou to rocniky 92-94. + vybava + nejsou to tak vylitane svine.
Jestli tohle auto opravdu chces tak urcite si to kup zrovna s LPG, i kdybys mel menit hned treba smesovac za 5t tak porad je to v pohode nez ho dodelavat za 20t novy. Jenze tady narazis na problem ze auta s LPG jsou v 90% totalni vraky, protoze s tim jezdil nejaky social dokud to jelo. Ja osobne jsem jeste nevidel auto s LPG v dobrem stavu (myslim e32)
Pravda je ze M30 je hodne velky nezmar, prakticky pokud je v nem olej najede milion, prvni co uslysis jsou ventily, vacka ojeta ale motor porad pojede. M60 je takova zradnejsi, jelikoz je to celohlinikovy motor, tam zalezi co s tim kdo delal predtim.
Taky polovina cele veci je, co od toho cekas a co jsi za cloveka. Jestli aspon zhruba vis o cem tahle trida aut je, ze to neni zavodni auto "3.5 litr pyco" protoze to ma 2t. Potom se vyvarujes kecu "byt to v manualu tak to hned beru" jako nekteri tady

Tam je lepsi potom zvazit treba e34 540 6gang apod srandy.