Sem nekde tu analyzu dsp videl, nejaky grafy v prostoru a tak, a typek tam pak nejak dostaval jen prostorovej zvuk do RJ45 nebo tak neco, si to uz moc nepamatuju.
EDIT:
TOHLE - ale co koukam, tak spis bere jen low vystupu po tom co to projde vsechno. Takze potom jedine jak pises jak tato cubicka http://www.bimmerboard.com/forums/posts/195482 .
Jo ted na to koukam a nic upravit neumi, trapka.
Audio, jak zlepsit hudbu?
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Audio, jak zlepsit hudbu?
ano přesně tyhle dva članky mam celou dobu na mysli...
prostě měřenim toho zesilovače vidiš že ma prostě aktivně vyrovnané celé pásm je to přesně spočítaný takže ten z vuk z toho jde perfektní, jen o malem vykunu proto mužeš vyměnit repra ale musiž za třípásma a bud to opotahneš ven (jako on tou RJ45) přímo z předzesilovačů do svýho ext. zesilovače... pak budeš mít full DSP a nebudeš potřebovat vyhybky ale stejně si zrovna 2x nepomužeš na basech protože si limitovanej objemem ve dveřích.
a nebo druha varianta špatna je jak to ma vytažený pouze stereo do těch alpine zrud přes svoje zesilovače a pak rozvedený po autě... což teda mu vlastně taky funguje dobře, funguje mu ekvalizer i všecko ale nefunguje ECHO a ROOM protože ma vlastně velký stereo... ale na ty dozvuky je potřeba čtyřkanál protože ty zadní pravě blejou ty dopočítaný hovna... de o to kdo ROOM a ECHO používá, ja osobně moc ne.... ale udělal to prostě levnější stači mu jeden silnej dvoukanal zesak, ma na tom nasraný 4 dvoupasma a + sub a je celkem vysmatej... ale v těch dveřich si na basech nepolepšil. max. na hlasitosti a určitě si zprcal charakteristiku lehce ale to v tom bordelu nepozna...
ja občas když navštivim nějake tuzerske auto kde je nasrane pul kilovaty a vic tak bych vcelku blil, těm lidem kvalitni zvuk řika jak prase kosti a prostě je to jen bum třísk ale nic mezi tim, je to takový no příšerný, pul pasma tam většinou chybi hlavně že to řve a duní...
prostě měřenim toho zesilovače vidiš že ma prostě aktivně vyrovnané celé pásm je to přesně spočítaný takže ten z vuk z toho jde perfektní, jen o malem vykunu proto mužeš vyměnit repra ale musiž za třípásma a bud to opotahneš ven (jako on tou RJ45) přímo z předzesilovačů do svýho ext. zesilovače... pak budeš mít full DSP a nebudeš potřebovat vyhybky ale stejně si zrovna 2x nepomužeš na basech protože si limitovanej objemem ve dveřích.
a nebo druha varianta špatna je jak to ma vytažený pouze stereo do těch alpine zrud přes svoje zesilovače a pak rozvedený po autě... což teda mu vlastně taky funguje dobře, funguje mu ekvalizer i všecko ale nefunguje ECHO a ROOM protože ma vlastně velký stereo... ale na ty dozvuky je potřeba čtyřkanál protože ty zadní pravě blejou ty dopočítaný hovna... de o to kdo ROOM a ECHO používá, ja osobně moc ne.... ale udělal to prostě levnější stači mu jeden silnej dvoukanal zesak, ma na tom nasraný 4 dvoupasma a + sub a je celkem vysmatej... ale v těch dveřich si na basech nepolepšil. max. na hlasitosti a určitě si zprcal charakteristiku lehce ale to v tom bordelu nepozna...
ja občas když navštivim nějake tuzerske auto kde je nasrane pul kilovaty a vic tak bych vcelku blil, těm lidem kvalitni zvuk řika jak prase kosti a prostě je to jen bum třísk ale nic mezi tim, je to takový no příšerný, pul pasma tam většinou chybi hlavně že to řve a duní...

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
- WilD
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, mám asi to nejzákladnější audio: radio Bussines RDS + CD changer a 4 repro (pokud někde nemám ještě nějaký skrytý
) a chtěl bych se zeptat, jestli to rádio má nějakej shit zesík v sobě nebo to jde do nějakýho externího zesilovače (příp. kde bych ho teda měl mít)? Mermomocí bych chtěl nechat tohle origo rádio a s upgradem pokračovat až od zesíků přes repro...
Nebo tento postup nemá cenu a mám si nejdřív vybrat jiný rádio, který mě pak nechá docela volnější ruce...?
Dankešén
Dankešén
WilDWerkE - (self)servis
7er: Lískulka 708MPI ...DF92280,
Other BMWs: KIT 812HTP, Alpinašrot 300NIC...
-
JaraX
bud si vyměn radio za BMW professional a dodělej DSP, nebo dej neorigo radio, třeba nějaky AVIC, k tomu zesík a novy repraky.WilD píše:Zdravím, mám asi to nejzákladnější audio: radio Bussines RDS + CD changer a 4 repro (pokud někde nemám ještě nějaký skrytý) a chtěl bych se zeptat, jestli to rádio má nějakej shit zesík v sobě nebo to jde do nějakýho externího zesilovače (příp. kde bych ho teda měl mít)? Mermomocí bych chtěl nechat tohle origo rádio a s upgradem pokračovat až od zesíků přes repro...
Nebo tento postup nemá cenu a mám si nejdřív vybrat jiný rádio, který mě pak nechá docela volnější ruce...?
Dankešén
BMW service expert - http://www.jarax.net
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
o tom upgradu je tu toho už dost... začni tím radiem a uvidiš co se změní, určitě to budeo 50% lepší než ted... pokud nevládneš víc jak 4 repro (ale takovej system v e38 ani snad nebyl... minimalni počet je 6 protože vejšky tam mit musiš vpředu) a pak vymejšlet.. jako jinak se dti vyplati dat dopředu ěnajek pěknej vejškač a hlavně lepší vyhybku...
a to si myslim bude na 7er až až.. pokud z toho nechceš pojizdnou diskoteku ala tuzeři.. ale to už bys musel zvětšovat ty ozvučnice... a přidat SUB... ale to co ti uhrajou ted dveře v aktualni ozvučnici na nějaky pioneer 4x50W tak to bude až na d hlavu.. zesilovače externiho netřeba
a to si myslim bude na 7er až až.. pokud z toho nechceš pojizdnou diskoteku ala tuzeři.. ale to už bys musel zvětšovat ty ozvučnice... a přidat SUB... ale to co ti uhrajou ted dveře v aktualni ozvučnici na nějaky pioneer 4x50W tak to bude až na d hlavu.. zesilovače externiho netřeba

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
- WilD
- Kontaktovat uživatele:
Ok, díky. Právě uvažuju, že by možná nebyla nejhorší cesta pořídit nějakýho AVICa od Pioneeru (na tuhle značku jsem ulítlej
), protože dodělávat origo navi (nejlépe Mk4) by mě vyšlo ještě navíc...
Zprvu mi šlo jen o to, abych získal vyšší jistotu v bassovým pásmu, jenže jakmile člověk začne vymýšlet...
Edit: Samozřejmě 6 repro (vpředu jsou kompo a vzadu koaxy)... Jinak provedu test, někde mám ještě Pioneer DH3900MP, tak uvidíme, jaká bude změna ve zvuku a dle toho se zařídím dál...
Edit2: Taky se nechci vzdát ovládání z multivolantu a tady by mělo být řešení: http://www.bmshop.eu/auto-hifi/adapter- ... lantu-bmw/
Zprvu mi šlo jen o to, abych získal vyšší jistotu v bassovým pásmu, jenže jakmile člověk začne vymýšlet...
Edit: Samozřejmě 6 repro (vpředu jsou kompo a vzadu koaxy)... Jinak provedu test, někde mám ještě Pioneer DH3900MP, tak uvidíme, jaká bude změna ve zvuku a dle toho se zařídím dál...
Edit2: Taky se nechci vzdát ovládání z multivolantu a tady by mělo být řešení: http://www.bmshop.eu/auto-hifi/adapter- ... lantu-bmw/
Naposledy upravil(a) WilD dne úte úno 02, 2010 1:22 am, celkem upraveno 2 x.
WilDWerkE - (self)servis
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
kurva ted sem tu mel před dvouma tydnama ten AVIC D3 2din i s ramečkem na e38.. to si napsal pozdě mohl bejt tvuj voe.. měli sme ho v e39 a tam trhal dveře... měl i vlastni nastaveni propusti takže se dveřim omezily basy a ty řvali jak debil. parada... k tomu je tam laditelny vystup na SUB a s nim uplna parada.. repraky menit netřeba (ale stejně sme tam dali dopředu dvoupasmo od JBL a zmena uplně nulova žadna .. takže bezcenna investice) ale sub s tim udělal teda hodně...

- J.Benny
Hele když dám do e38 2dinový rádio tak přijdu o středoví Bc nebo se to dá nějak zaonačit aby to šlo na tom displeji rádia ?
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
noo na 99% přijdeš o středovej MID a na ten 2din to nedostaneš. žadnej rozumnej i nerozumnej převodnik na ibus/pal asi fakt nebude i tak to radio by na to neměo vstup a prostě ne. ale par šílenců když mělo v autě počítač tak si to tam převáděli a ukazovalo jim to. ale to je ž trochu extremni 
no leda bys našel nějaký lepší umístění... nebo tu konyoli upravil a posunul dole pod držaky napoj uklimaovladače atd... no neviděl sem nikdy že by někdo měl MID a 2din. ale tak BC ti zustane na budikach.
no leda bys našel nějaký lepší umístění... nebo tu konyoli upravil a posunul dole pod držaky napoj uklimaovladače atd... no neviděl sem nikdy že by někdo měl MID a 2din. ale tak BC ti zustane na budikach.

- WilD
- Kontaktovat uživatele:
Tak potvrzeno...rádio dělá velkej rozdíl. Jediný, co mi přijde, že ty repra maj relativně malou citlivost asi. Ale k věci hlavní, nějak špatně funguje rádio, jakoby furt napikaču signál. Napadla mě jedna věc. Ten samostatnej kablík (je tam ten konektor velkej, pak anténa a pak právě ještě jeden (v případě toho mýho základu s changerem), kterej je pak dál vedenej společně s tím anténním) je co? Changer nebo třeba napájení nějakýho anténího zesíku?
Jo, je to kravina, ale jinak nevím, čím to je, že s obouma Pioneerama, co jsem zkoušel mi hraje rádio naprd a s origo v poho. 
WilDWerkE - (self)servis