Audio, jak zlepsit hudbu?

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
evlo

Re: Audio, jak zlepsit hudbu?

Příspěvek od evlo »

Sem nekde tu analyzu dsp videl, nejaky grafy v prostoru a tak, a typek tam pak nejak dostaval jen prostorovej zvuk do RJ45 nebo tak neco, si to uz moc nepamatuju.

EDIT:
TOHLE - ale co koukam, tak spis bere jen low vystupu po tom co to projde vsechno. Takze potom jedine jak pises jak tato cubicka http://www.bimmerboard.com/forums/posts/195482 .

Jo ted na to koukam a nic upravit neumi, trapka.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

ano přesně tyhle dva članky mam celou dobu na mysli...
prostě měřenim toho zesilovače vidiš že ma prostě aktivně vyrovnané celé pásm je to přesně spočítaný takže ten z vuk z toho jde perfektní, jen o malem vykunu proto mužeš vyměnit repra ale musiž za třípásma a bud to opotahneš ven (jako on tou RJ45) přímo z předzesilovačů do svýho ext. zesilovače... pak budeš mít full DSP a nebudeš potřebovat vyhybky ale stejně si zrovna 2x nepomužeš na basech protože si limitovanej objemem ve dveřích.
a nebo druha varianta špatna je jak to ma vytažený pouze stereo do těch alpine zrud přes svoje zesilovače a pak rozvedený po autě... což teda mu vlastně taky funguje dobře, funguje mu ekvalizer i všecko ale nefunguje ECHO a ROOM protože ma vlastně velký stereo... ale na ty dozvuky je potřeba čtyřkanál protože ty zadní pravě blejou ty dopočítaný hovna... de o to kdo ROOM a ECHO používá, ja osobně moc ne.... ale udělal to prostě levnější stači mu jeden silnej dvoukanal zesak, ma na tom nasraný 4 dvoupasma a + sub a je celkem vysmatej... ale v těch dveřich si na basech nepolepšil. max. na hlasitosti a určitě si zprcal charakteristiku lehce ale to v tom bordelu nepozna...
ja občas když navštivim nějake tuzerske auto kde je nasrane pul kilovaty a vic tak bych vcelku blil, těm lidem kvalitni zvuk řika jak prase kosti a prostě je to jen bum třísk ale nic mezi tim, je to takový no příšerný, pul pasma tam většinou chybi hlavně že to řve a duní...
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
WilD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WilD »

Zdravím, mám asi to nejzákladnější audio: radio Bussines RDS + CD changer a 4 repro (pokud někde nemám ještě nějaký skrytý :lol: ) a chtěl bych se zeptat, jestli to rádio má nějakej shit zesík v sobě nebo to jde do nějakýho externího zesilovače (příp. kde bych ho teda měl mít)? Mermomocí bych chtěl nechat tohle origo rádio a s upgradem pokračovat až od zesíků přes repro... :? Nebo tento postup nemá cenu a mám si nejdřív vybrat jiný rádio, který mě pak nechá docela volnější ruce...?
Dankešén :oops:
WilDWerkE - (self)servis
7er: Lískulka 708MPI ...DF92280,
Other BMWs: KIT 812HTP, Alpinašrot 300NIC...
JaraX

Příspěvek od JaraX »

WilD píše:Zdravím, mám asi to nejzákladnější audio: radio Bussines RDS + CD changer a 4 repro (pokud někde nemám ještě nějaký skrytý :lol: ) a chtěl bych se zeptat, jestli to rádio má nějakej shit zesík v sobě nebo to jde do nějakýho externího zesilovače (příp. kde bych ho teda měl mít)? Mermomocí bych chtěl nechat tohle origo rádio a s upgradem pokračovat až od zesíků přes repro... :? Nebo tento postup nemá cenu a mám si nejdřív vybrat jiný rádio, který mě pak nechá docela volnější ruce...?
Dankešén :oops:
bud si vyměn radio za BMW professional a dodělej DSP, nebo dej neorigo radio, třeba nějaky AVIC, k tomu zesík a novy repraky.
BMW service expert - http://www.jarax.net
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

o tom upgradu je tu toho už dost... začni tím radiem a uvidiš co se změní, určitě to budeo 50% lepší než ted... pokud nevládneš víc jak 4 repro (ale takovej system v e38 ani snad nebyl... minimalni počet je 6 protože vejšky tam mit musiš vpředu) a pak vymejšlet.. jako jinak se dti vyplati dat dopředu ěnajek pěknej vejškač a hlavně lepší vyhybku...
a to si myslim bude na 7er až až.. pokud z toho nechceš pojizdnou diskoteku ala tuzeři.. ale to už bys musel zvětšovat ty ozvučnice... a přidat SUB... ale to co ti uhrajou ted dveře v aktualni ozvučnici na nějaky pioneer 4x50W tak to bude až na d hlavu.. zesilovače externiho netřeba
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
WilD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WilD »

Ok, díky. Právě uvažuju, že by možná nebyla nejhorší cesta pořídit nějakýho AVICa od Pioneeru (na tuhle značku jsem ulítlej :D ), protože dodělávat origo navi (nejlépe Mk4) by mě vyšlo ještě navíc... :?
Zprvu mi šlo jen o to, abych získal vyšší jistotu v bassovým pásmu, jenže jakmile člověk začne vymýšlet... :)

Edit: Samozřejmě 6 repro (vpředu jsou kompo a vzadu koaxy)... Jinak provedu test, někde mám ještě Pioneer DH3900MP, tak uvidíme, jaká bude změna ve zvuku a dle toho se zařídím dál...

Edit2: Taky se nechci vzdát ovládání z multivolantu a tady by mělo být řešení: http://www.bmshop.eu/auto-hifi/adapter- ... lantu-bmw/
Naposledy upravil(a) WilD dne úte úno 02, 2010 1:22 am, celkem upraveno 2 x.
WilDWerkE - (self)servis
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

kurva ted sem tu mel před dvouma tydnama ten AVIC D3 2din i s ramečkem na e38.. to si napsal pozdě mohl bejt tvuj voe.. měli sme ho v e39 a tam trhal dveře... měl i vlastni nastaveni propusti takže se dveřim omezily basy a ty řvali jak debil. parada... k tomu je tam laditelny vystup na SUB a s nim uplna parada.. repraky menit netřeba (ale stejně sme tam dali dopředu dvoupasmo od JBL a zmena uplně nulova žadna .. takže bezcenna investice) ale sub s tim udělal teda hodně...
Obrázek
J.Benny

Příspěvek od J.Benny »

Hele když dám do e38 2dinový rádio tak přijdu o středoví Bc nebo se to dá nějak zaonačit aby to šlo na tom displeji rádia ?
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

noo na 99% přijdeš o středovej MID a na ten 2din to nedostaneš. žadnej rozumnej i nerozumnej převodnik na ibus/pal asi fakt nebude i tak to radio by na to neměo vstup a prostě ne. ale par šílenců když mělo v autě počítač tak si to tam převáděli a ukazovalo jim to. ale to je ž trochu extremni :)
no leda bys našel nějaký lepší umístění... nebo tu konyoli upravil a posunul dole pod držaky napoj uklimaovladače atd... no neviděl sem nikdy že by někdo měl MID a 2din. ale tak BC ti zustane na budikach.
Obrázek
WilD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WilD »

Tak potvrzeno...rádio dělá velkej rozdíl. Jediný, co mi přijde, že ty repra maj relativně malou citlivost asi. Ale k věci hlavní, nějak špatně funguje rádio, jakoby furt napikaču signál. Napadla mě jedna věc. Ten samostatnej kablík (je tam ten konektor velkej, pak anténa a pak právě ještě jeden (v případě toho mýho základu s changerem), kterej je pak dál vedenej společně s tím anténním) je co? Changer nebo třeba napájení nějakýho anténího zesíku? :oops: Jo, je to kravina, ale jinak nevím, čím to je, že s obouma Pioneerama, co jsem zkoušel mi hraje rádio naprd a s origo v poho. :?
WilDWerkE - (self)servis
Odpovědět