jakou e32? diky za vsechny rady a porady+lpg?

Sportovní rv. 1986 - 1994
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
dave730

Re: jakou e32? diky za vsechny rady a porady+lpg?

Příspěvek od dave730 »

Pánové, z některých vašich názorů se mi chce blejt. Myslím, že je na každým, co mu vyhovuje. Já osobně mám manuál a jsem s ním naprosto spokojenej. Nevím, že by tu někdo řešil problém s manuálem, ale automaty máte na paškálu každou chvíli. Tak nevím proč hanit manuál. Já bych třeba automat nechtěl, to je můj názor, ale nebudu ho tu vymlouvat. Já se domníval, že se tu každej jen vyjádří k těm převodovkám, ale říkat že je to pro socky tak to seš asi mimo mísu a už nevíš co plácat.
ex - BMW e38 730 iL 95 LPG, BMW 745i e65
evlo

Příspěvek od evlo »

Doufam, ze si ted delas srandu.
dave730

Příspěvek od dave730 »

Jo a proč myslíš.
ex - BMW e38 730 iL 95 LPG, BMW 745i e65
Prox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prox »

no proste automat se do 7er moc nehodi, ja bych ho tam urcite nechtel, ale je to na vkusu kazdeho soudruha. Treba dneska kdyz jsem 2h spojkoval v zacpe s firemni fiestou, tak co bych dal za 7er v automatu..a s AUC :D
podle myho nazoru je manual bezproblemovejsi, na opravu jednodussi tudiz levnejsi i kdyz u e38 tech manualu moc nebylo.. nicmene i kdyz ja sam jsem dal 50tis nebo kolik to bylo za repas tak bych za manual nikdy nemenil
T613

Příspěvek od T613 »

vite co rikal Mirecek v basnicich? KLIIIIIID

Ono je to stejne jenom o uzivateli at ma automat nebo manual. Pokud je zacpa tak s automatem musis udelat to ze das M + 2 aby to neradilo jak blbe, protoze jinak se ta prevodovka uvari ve vlastnim oleji a pak se snizuje zivotnost. To same plati u manualu, pokud ma nekdo olsove nohy tak zrusi spojku, klidne i setrvak (dvouhmot) raz dva. A ta spojka taky nestoji 500 ...

Ono je to spis o tom (a ja s tim souhlasim) ze to slabsich motorizaci fakt spis manual, protoze s automatem je to tak lina svine, ze nikam nedojedes. A do silnejsich zase jenom automat, protoze tam to lechtas a at si to radi pekne samo. Ono manual na V8 stoji kolem 25t (jeta), spojka taky kotel, setrvak ani nerikam. Takze tady se neda vubec rict ze vymena je levnejsi :lol:
Tomstrom

Příspěvek od Tomstrom »

:D :D tak sem rad ze se pridali i lide co zastavaji manualek,ufffff ........ :D uz sem si myslel ze me ti s automatickou prevodovkou ukamenuji :D ...
kazdopadne ztoho plyne ze kazdej je zvyklej na svou prevodovku ;) .ja jen chtel vedet jak je to s manualem,a myslim ze se neni ceho bat ..ted brouzdam po netu a hledam neco pekneho za slusnou cenu,nejlepe manual... :D
kdyby nekdo vedel o nakem kousku tu v cr nebo de klidne to nadhodte budu potesen,dekuji mocccc......
nasel sem hodne zajimave treba 728,730,735,i nake disely,ale to asi nebude to prave orechove ze? ;) to maji vsechny modely 2 tuny? :arrow:
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

no hele tak co si chtěl vlastně od začatku slyšet. když si přesvědčenej manualista di do toho. nam je to uplně jedno.
ale jako v tom autě je to uplně bezcenný s tavkovym výkonem a takovvou tonáží. to prostě jedeš v parníku a kvedláš tam jak vul 1 3 5 prtožoe to prostě tahne tak, že to ani nema moc cenu. o spojce nemluvě že v zacpě na tom nechaš nohy (pro t613 nevim kde si vzal že musiš davat M2 možna na e32 ale e38 samma pozna zacpu a rozjiždi se pořád na 2). a vubec .. prostě v tom manualu jelikož to tahá na všecko co máš zařazené tak je to tak nějak zbytečný. to auto ma dynamiku pořád velkou takže vlastně jen ve finale kydliš pakou ale auto jede tak nějak pořád stejně takže si neužiješ nic..
proto souhlasim s evlem... a dělám to stejně... rad vemu nějaký podauto a zaprasim s manualem pul dne a sem rad že ho mužu s díky vrátit...
e38 je auto o pohodě a relaxaci. a neni nic lepšího neš v dvoutunový káře a s bagetou v ruce pohodlně předjiždět všecko co se na silnici najde protože tojede jako debil a tebe nemusi zajimat proč jak a co je zařayene prostě se mužeš starat jen o tu jizdu a užit si to protože to je prostě to, co tě odlišuje od těch obyčejjnejch trapnejch aut ... co než na semaforu zařadí tak ty už si davno v hajzlu, v koloně se jim směješ a si uplně vpohodě, když čekaš na světlech v brutalnim kopci tak jen prostě sedíš maš nohy složene pod sedačkou a čekaš na zelenou pak jen přidaš plyn a rozjedeš se... zatimco ostatni sou radi že to nezadusi.... nevim... manual mi v tomhle autě nenapada jedina vyhoda... jako taky to funguje měl sem to pučene jezdil s tim ... a nic... děsivost.
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

podle mně to byla věc svobodnýho rozhodnutí zákazníka, kterej kupoval nový auto, jestli kvrdlat, nebo ne, taky jsem se dlouhá léta vyhýbal automatům, jednou jsem ho okusil a je to přibližně tak, jak říká snejk, prostě bageta do pravý, volant do levý, ale nesnáším drobky a kusy žrádla na podlaze a na sedačkách a taxe v mým autě moc nežere, si radši většinou zastavím, ale třeba za jízdy občas píšu sms a nebo si sáhnu na kolýnko spolujezdkyně atd.že?
pravda, že manuál je menší zdroj závad, menší spotřeba, vyšší akceleration. navíc v krizových situacích při smyku se víc, jako ryba ve vodě cítím s manuálem, ale myslím si, že obecně platí, že motor z automatu nebude tak utahanej a utrápenej, jak v manuálu, ten automat vždy zvolí nejoptimálnější režim pro motor, lidskej mozek to pokaždý nemusí takhle zvládnout. nemyslím si, že by manuál byl pro socky, ale pokud pojedeš v jednom tahu např.800km, spočítej si kolik musíš udělat pohybů v manuálu proti automatu a jak stále musíš poslouchat motor a přemýšlet, že musíš řadit, takže když dojedeš k jadranu s automatem budeš mnohem méně unavenej, než s manuálem. ;)
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
T613

Příspěvek od T613 »

snejk: tohle je sekce e32 tak se bavim o e32, uz to nehul :idea:
vzdyt je to sumak, at si kazdy koupi co chce ... jenom jeste dodam proc asi se delala 740 a 750 jenom automat? protoze je to na hovno :lol:
je to tak vzdycky, proste mladi automat odsuzujou a maji tu potrebu radit (ikdyz to ani v takovem aute poradne neumi) ale az starim dojdou na to, ze automat je lepsi v kombinaci se silnejsim motorem
evlo

Příspěvek od evlo »

No ja jen, ze clvoek tu z hecu napisu neco trochu ostreji, ocividne prehnane, ale nekteri to nejsou schopni prenes pres penis asi.

Ale ke tematu automatu, mladi a praseni - nevim kolik zvas uz opravdu prasilo, proste 180 mesto apod. ja driv bohuzel jo, a u aut co maj dost koni a treba i nejaky ten kroutak si fakt nedokazu, proste nedokazu predstavit stihat u toho radit, nebo myslet na razeni. Je pravda, ze s manualy jsem skoncil prakticky v autoskole, ale zase se s manualem nemam problet rozjet do kopce nebo tak, ze bych jako ten system nechapal. Ale to uz je OT.

Mel jsem i ctyrstupnovy automat v 2.0 I4 a to vubec nejelo, tam treba ten manual i smysl ma, protoze ma 5 stupnu obvykle, jenze to je takovy chcipak motor kde clovek fakt fest pozna na vykonu, ze je vlhko. Pak i v 3.0 V6 a vpodstate to stejny, jen uz to lehce sem tam narazelo na hranici pouzitelnosti, ve smyslu, ze se sem tam dalo rict, ze se stim uz jezdit da. Jeste mam treba 2.8 superba LK v automatu TT, takze muzu dobre porovnat i tu lepsi (bohuzel je tot ak) beznou produkci s automatem v 740 a opet i kdyz je superb novejsi a tak, tak je to totalne zabity, do nejakych 160 se to treba jeste da prekousnout, ale pak ... pak uz nic neni. Na vyzkouseni jsem mel i 1.8T manual superba a ten treba lepsi o moc nebyl :). Tim chci rict, ze pokud to nekdo odsuzuje i pres skusenosti s automaty (a tomu se mi verit nechce), ze by si mel vyzkouset automat v tom konkretnim aute, protoze tady ZF odvedli kurva kus prace.
Naposledy upravil(a) evlo dne stř pro 23, 2009 10:55 am, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět