Prohlaseni BMW na zapis kol do Technicaku?
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
Radek
- KAMIL740
Re: Prohlaseni BMW na zapis kol do Technicaku?
ku... to bych se vysr... zase birokracie jak prase kuli kolum hnus

ex skoda faborit 135 l
ex e38 740ia 10/97 DK66882
citoren AX 1,0 spot
))
e34 525i spera rules elpídží by dejv
))
ex e38 740ia 10/97 DK66882
citoren AX 1,0 spot
e34 525i spera rules elpídží by dejv
- Kralik
Tak uz mam postup ktery je jen pro ty co maj kola uvedena na sloupku u ridice ale nemaji je ve velkem technicaku. Zavolal jsem si konecne na Bohdalec.
Udelaji to na STK – Magistratu v Bohdalci (Praha), staci prijet s autem, velkym, malym technicakem a obcankou. Oni zkontroluji ze kola na aute odpovidaji stitku v aute a dopisi je do papiru. Cena je lidova = 50Kc.
Pristi tyden to udelam a dam vedet jestli to tak fakt je.
Udelaji to na STK – Magistratu v Bohdalci (Praha), staci prijet s autem, velkym, malym technicakem a obcankou. Oni zkontroluji ze kola na aute odpovidaji stitku v aute a dopisi je do papiru. Cena je lidova = 50Kc.
Pristi tyden to udelam a dam vedet jestli to tak fakt je.
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
- T613
to mas recht pokud to ma na sloupku tak jo 
pokud ne tak musis do bmw pro papir za xt jako dodatecne schvaleni
pokud ne tak musis do bmw pro papir za xt jako dodatecne schvaleni
-
my_dudesty
Kralik: byl jsem ve stejné situaci jako ty - na sloupku nálepka s několik rozměry, v techničáku jedny šestnáctky. Můj techničák byl duplikát, už ale nevím proč vystavený. Na jedné STK mi řekli, že mi podle štítku vystaví papír a ještě jsem získal z jiné STK výpis z nějakého typového registru či co, v podstatě s tím samým. Zajímavé bylo, že z toho štítku mi to opsali jen na jedné STK, ostatní STK (když jsem to zkoušel s modifikovaným štítkem, páč jsem měl 17" kola
) mě poslali do háje (tj. do BMW pro papír za 2.5k).
Na 17" jsem se vysral a šel na úřad nechat zapsat origo rozměry. Ta p.ča úřednice do mě začala hustit, že papír z STK nemá žádnou váhu, že ten samá papír si může nechat vyjet taky, ale páč tam není VIN, tak to nejde a že mi to tam zapsat nemůže, že musím do BMW. Takže jsem se nasral a začal pyskovat, načež šla kráva hledat jestli tam nemá originál mého TP. Naštěstí tam byl, opsala všechny rozměry, vycáloval sem 50kc a hotovo. Toť má zkušenost se zápisem kol, takže ti držím palce ať máš štěstí na rozumnější lidi...
Na 17" jsem se vysral a šel na úřad nechat zapsat origo rozměry. Ta p.ča úřednice do mě začala hustit, že papír z STK nemá žádnou váhu, že ten samá papír si může nechat vyjet taky, ale páč tam není VIN, tak to nejde a že mi to tam zapsat nemůže, že musím do BMW. Takže jsem se nasral a začal pyskovat, načež šla kráva hledat jestli tam nemá originál mého TP. Naštěstí tam byl, opsala všechny rozměry, vycáloval sem 50kc a hotovo. Toť má zkušenost se zápisem kol, takže ti držím palce ať máš štěstí na rozumnější lidi...
- Kralik
Jak je to teda v realu? BYROKRACIE az na pudu. Prijel jsem a na STK. Se ptam kdo mi to muze skouknout a kde dopisi... Hmmm, hmmm... Pan mne vezme na tecnicky odbor magistratu kde prislusny pan tusi asi jak... Takze zpet na STK a tam si nechat udelat kontrolu na vyzadani a do protokolu napsat vsechny rozmery co mam na dverich. Ale honem nejdriv u prepazky zaplatit 300Kc za tuhle kontrolu. A ze si mam pockat venku... Za chvili prijde tentyz pan z STK a zajede s autem do stanice Prijde dalsi a s baterkou lusti a diktuje druhemu cislicka Ten zapisuje na papir. Divadlo. Nato ze je venku svetlo a opsal bych to klidne sam za par minut. Nu coz. maji svuj postup. Tak pane a tady mate auto, musite vyjet z arealu a zaparkujte si kde chcete a pak se k nam na prepazku vtatte pro dobrozdani.
OK. Preparkuji a po peti minutach na prepazce si vyzvednu papir. Koukam a misto 255/45 ZR 18 je /452R.. No dobra. Preklep sem a tam..
Tak jdu za manikem na magistratu. Jen ho upozornuji na ten preklep a at to napise spravne. A to ze ne, a to ze musim zpet a at to tam prepisi a orazitkuji zmenu... A taky 50Kc kolek s sebou... Tak jo, pani prepsala a jak cvok se zas vraci na magistrat io s kolkem.
Jo tak ted to mate a lejstro je vyplneno... „Marusko? (urednice) Plati se za polozku nebo za celek?“ Takze jako debil bezim podruhe k pokladne pro dalsi 50Kc blocek, protoze jim dlabu na zapis vsech kol, ale jen chci dva rozmery 18“.
Ted ma vsechno, ja koukam jako ze sedne k PC a hotovo. Mistr, ze se mam stavit za 20 min. Tak to jsem nevlad a sel si dat cigaro na uklidnenou...
Nakonec zapis dvou rozmeru kol stal 300Kc za STK a 2*50Kc za dva dopsane radky. Cisteho casu od prijezdu po odjezd 1:20h.
Tak vam povim ze nad efektivitou uradu mi obcas rozum nechape
OK. Preparkuji a po peti minutach na prepazce si vyzvednu papir. Koukam a misto 255/45 ZR 18 je /452R.. No dobra. Preklep sem a tam..
Tak jdu za manikem na magistratu. Jen ho upozornuji na ten preklep a at to napise spravne. A to ze ne, a to ze musim zpet a at to tam prepisi a orazitkuji zmenu... A taky 50Kc kolek s sebou... Tak jo, pani prepsala a jak cvok se zas vraci na magistrat io s kolkem.
Jo tak ted to mate a lejstro je vyplneno... „Marusko? (urednice) Plati se za polozku nebo za celek?“ Takze jako debil bezim podruhe k pokladne pro dalsi 50Kc blocek, protoze jim dlabu na zapis vsech kol, ale jen chci dva rozmery 18“.
Ted ma vsechno, ja koukam jako ze sedne k PC a hotovo. Mistr, ze se mam stavit za 20 min. Tak to jsem nevlad a sel si dat cigaro na uklidnenou...
Nakonec zapis dvou rozmeru kol stal 300Kc za STK a 2*50Kc za dva dopsane radky. Cisteho casu od prijezdu po odjezd 1:20h.
Tak vam povim ze nad efektivitou uradu mi obcas rozum nechape
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
- Michelin
- Kontaktovat uživatele:
Ja nato uz na uradech nemam nervy a tak je tezce ignoruju...
http://www.michalpavlik.com
Cekame na hebkou e32
Cekame na hebkou e32
- Prox
- Kontaktovat uživatele:
no potes koste..zlaty 15tky 
-
my_dudesty
no tak hlavne gratuluju ze to mas zapsane..
ad ti urednici, k tomu uz snad nema smysl nic psat.. vsak vime jak to je.. 
-
bmw4ever
No jak tak koukám výsledkem je to že to je strašná Byrokracie ale to už známe a taky to že na úřadech jsou samý krávy (pardon za ten slušný výraz
) jen že to tu řeklo už několik lidí a mají pravdu. Naše úřady a orgány to je nízká cena (ale zaplacená několikrát a zbytečně) vysoká efektivita práce (ale té vaší) Příjemné jednání (u pokladny) a vysoká inteligence