dotaz navigace?

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
fenix

dotaz navigace?

Příspěvek od fenix »

Zdar chlapi,mám takový dotaz,od koupě mi nejde navi,pálil a sháněl jsem nějaké cd,ale stále mi nejde,tak bych chtěl vyloučit technickou závadu..Mám MKIII,16:9.,ale v pc nemám nikde odkaz na navigaci a jednotka(co je v kufru)svítí červeně?Jde mi o to,že nevím jestli v případě že si načte správné cd, objeví v pc ikona navi,nebo tam má být pořád,a vtom případě mám technickou závadu..děkujui za radu.
730D e38 2000
fishmaker
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz navigace?

Příspěvek od fishmaker »

na dipsleji ti ma sviti v menu porad...ale kdyz ji spustis a mas blby CD tak pak ti teprve napise chybu...
First EX: BMW e38 740i 6/1995 Obrázek
Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG Obrázek
Third EX : BMW f01 740i 3/2009 Obrázek
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

musí tam bejt pořád... i bez cd (jen pak píše please insert navi cd) a zavisi to hned nazačatku když startuješ auto tak si videomodul přes IBUS oťuká, teda přesněji se mu přes adresy zahlásí všehcny zařízení (tel,dsp,nezavisly,navi,tv) a podle toho co vidi s čim se sparuje tak to vyplivne na obrazovce...
takže gps ti prostě nejde to je v prdeli.. mužeš ji zkusit vyndat... odpojit (to počkej těch par minut než zhasne) a pak normalně parkrat nastartovat, projezdit bez te navi... a¨by se to cely sparovalo a hlavně aby naskočil videomodul do nouzáku a začal produkovat obraz... měla by se ti ta kvalita obrazu rapidně zhoršit... bude to vypadat jako nepovedená 386 ve stylu mk1 ale s horší grafikou... pokud se tak stane, tak bingo, aspon vidiš že navi jednotka funguje aspon jako dobry generator dobreho obrazu (protože když je připojena korektně tak dělá celej obraz, videomodul ho jen propouští popř. přidá TV ale jinak obraz ten pěknej dělá ta čtečka navi) tak po chvili co budeš teda mit ten hnusny obraz a jezdit na videomodul ... on si zvykne.. tak tam připoj zpatky tu MK3, chvili to bude zase pičovat ale pak se to musi chytit pokud neni total v prdeli... a třeba ti tam zase zpatky naskoči i navigace protože to prostě celý znovuinicializuje...
pak ještě mužeš vyzkoušet tajne menu což je drženi snad tlačitka menu asi 10s nebo vic a tam sou ruzny informace o gps modulu, čidlech atd...
začal bych s timhle... jo a nejlip jestli si z prahy tak přijed na diagnostiku ta ti to taky povi co dělá navi poč... pokud se vubec je schopnej přihlasit na ibus, ale to by negeneroval ani ten obraz peknej.. tam je ibus potřeba už kuli tlačitkum a všemu
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
fenix

Příspěvek od fenix »

Snejk píše:musí tam bejt pořád... i bez cd (jen pak píše please insert navi cd) a zavisi to hned nazačatku když startuješ auto tak si videomodul přes IBUS oťuká, teda přesněji se mu přes adresy zahlásí všehcny zařízení (tel,dsp,nezavisly,navi,tv) a podle toho co vidi s čim se sparuje tak to vyplivne na obrazovce...
takže gps ti prostě nejde to je v prdeli.. mužeš ji zkusit vyndat... odpojit (to počkej těch par minut než zhasne) a pak normalně parkrat nastartovat, projezdit bez te navi... a¨by se to cely sparovalo a hlavně aby naskočil videomodul do nouzáku a začal produkovat obraz... měla by se ti ta kvalita obrazu rapidně zhoršit... bude to vypadat jako nepovedená 386 ve stylu mk1 ale s horší grafikou... pokud se tak stane, tak bingo, aspon vidiš že navi jednotka funguje aspon jako dobry generator dobreho obrazu (protože když je připojena korektně tak dělá celej obraz, videomodul ho jen propouští popř. přidá TV ale jinak obraz ten pěknej dělá ta čtečka navi) tak po chvili co budeš teda mit ten hnusny obraz a jezdit na videomodul ... on si zvykne.. tak tam připoj zpatky tu MK3, chvili to bude zase pičovat ale pak se to musi chytit pokud neni total v prdeli... a třeba ti tam zase zpatky naskoči i navigace protože to prostě celý znovuinicializuje...
pak ještě mužeš vyzkoušet tajne menu což je drženi snad tlačitka menu asi 10s nebo vic a tam sou ruzny informace o gps modulu, čidlech atd...
začal bych s timhle... jo a nejlip jestli si z prahy tak přijed na diagnostiku ta ti to taky povi co dělá navi poč... pokud se vubec je schopnej přihlasit na ibus, ale to by negeneroval ani ten obraz peknej.. tam je ibus potřeba už kuli tlačitkum a všemu
Aha,no takže zkusím nejdřív to skryté menu,a uvidím co dál..jsem bohužel z opačného konce(ostrava),takže diagnoza asi nehrozí..zatím dík,zkusím a ozvu se co to udělalo...
730D e38 2000
fenix

Příspěvek od fenix »

ještě mě něco napadlo,nejde mi ani webasto,jen odvětrávání,ale v bc ho mám,nemůže to mít něco spolu dohromady??Co třeba jen pojistka??Víme která by to měla být??
730D e38 2000
Tomas V8

Příspěvek od Tomas V8 »

Tak zkus Jaraxe, ten Ti to taky zdiagnostikuje ;)
fenix

Příspěvek od fenix »

Tomas V8 píše:Tak zkus Jaraxe, ten Ti to taky zdiagnostikuje ;)
jarax je z Olomouce že??To by šlo..zkusím nejdřív to skryté menu a pak se s ním když tak spojím..
730D e38 2000
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

než skryte menu to nejdřiv odpoj a po par nastartovani/než se chytne ten druhy obraz prostě ... to pak zase připoj zpatky a uvidiš
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
caknakis

Příspěvek od caknakis »

Jen menší oprava, to skrýté menu se aktivuje tak, že najedeš v menu na nastavení, zmáčkneš a pak teprve budeš deset sekund držet menu. Co se týká webasta, může tam být milion variant co mohlo odejít, žhavící kolík, pumpa, jednotka, pojistka, nebo je prostě jen zasrané karbonem a potřebuje vyčistit. Taky jsem se teď s bufikem pěkně natrápil, ale naštěstí už šlape jak má. Každopádně se to všechno dá diagnostikovat.
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
fenix

Příspěvek od fenix »

Aha,a to musím tu mrdku vytáhnout celou ven abych ji odpojil,že??A děkuju za upřesnění toho menu..
730D e38 2000
Odpovědět