ukazatel teploty strasi?

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
lolita

Re: ukazatel teploty strasi?

Příspěvek od lolita »

Takze to vidim, ze ctvrtek serizeni LPG a pripadne pak nejblizsi volnej termin v renocaru, protoze dnes jsem "jel" a v zacpe me to cukalo a blikala kontrolka lpg, tak sem to chcipl, znova nastartoval a uz to slo dobre, v obou pripadech otacky konstatni - 7 valcu? Prepnuti na benzin sice nepomohlo, ale i tak zacinam davat vinu plynu. I spinani lpg se mi ridi teplotou, takze mozna to souvisi.

Kam v Brne davate LPG? AGW?

Doufam, ze to bude nejaka kravina za par korun, auto jsem kupoval drazsi s tim, ze jsem doufal, ze nebude delat moc problemy :)
Kralik

Příspěvek od Kralik »

Zkusils odvzdusnit chladic? Je to blbost co nic nestoji, trva chvilku a muze byt pricinou trablu s teplotou. U mne to tak bylo... Hlasky ze mam nedostatek chladici kapaliny... Expanzka pritom plna... Prkotina co skoncila uletenou trubkou a vymenou chladice :)
Jinak plyn mam taky a proto se rovnou zeptam kdy naposled jsi s tim jezdil poradne jen na benzin? Ono to obcas neni naskodu vyjet jednou benzinovou nadrz. Sice te trosku zaboli penezenka, ale aspon proplachnes celou benzinovou soustavu a "urovna" se ti motor.
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Kralik píše:Zkusils odvzdusnit chladic? Je to blbost co nic nestoji, trva chvilku a muze byt pricinou trablu s teplotou. U mne to tak bylo... Hlasky ze mam nedostatek chladici kapaliny... Expanzka pritom plna... Prkotina co skoncila uletenou trubkou a vymenou chladice

Dnes jsem nasr...nej na počasí otevřel kapotu, natekla mi z kapoty voda za krk koukl jsem na to, že chladič má takovej velkej plastovej kryt, přecházející zároveň na saharu a odvzdušnovací šroub jsem tam nikde neviděl, taxem to zase otráveně zabouchl a nic jsem neodvzdušnil, teda zatím. :oops: Dnes jsem línej i auto odvézt do garáže. :D Nechám ho na dešti, aspoň se trochu umeje.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Kralik

Příspěvek od Kralik »

Odvzdusnovak je prave v tom plastovym deklu co je zaroven krytem. Kdyz se na nej kouknes, v urovni expanzky najdes nahore takovej plastovej sroub. V bilem krouzku na foto. Tak to je on. Nemusis ho vysroubovavat. Staci ho jen povolit. Ma v sobe drazku a vzduch si odfoukne - voda nevycaka. Ja to delal pri pustenym motoru. Povoleny sroubek a do otevrene expanzky jsem dolival vodu az mi to cakalo skrz sroubek ven. Otazka chvilky.
Přílohy
Odvzdusnovak.JPG
Odvzdusnovak.JPG (6.13 KiB) Zobrazeno 3397 x
lolita

Příspěvek od lolita »

Takze abych si byl stopro jistej, ze v systemu neni vzduch tak pri vypnutym motoru pootocit, nebo radsi pri zapnutym a nechat trochu kapaliny vytect?

Ja si myslim, ze neni, protoze kdyz me menili vodu za normalni chladici kapalnu (asi fridex), tak s tim tocili a voda z toho tekla a tak ruzne pustil topeni na max a vubec. :)

No uvidime jak dopadne servis ... tak jako tak bude cas menit galuzky na zimu, tak holt vymenim o neco driv.
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Kralik píše:Odvzdusnovak je prave v tom plastovym deklu co je zaroven krytem. Kdyz se na nej kouknes, v urovni expanzky najdes nahore takovej plastovej sroub. V bilem krouzku na foto. Tak to je on. Nemusis ho vysroubovavat. Staci ho jen povolit. Ma v sobe drazku a vzduch si odfoukne - voda nevycaka. Ja to delal pri pustenym motoru. Povoleny sroubek a do otevrene expanzky jsem dolival vodu az mi to cakalo skrz sroubek ven. Otazka chvilky.
Davide, já vím, kde je odvzdušňovcí šroub u motoru M60, M62, ale já mám M51, teda tédées a tam to takhle jednoduše není, víš, :) přemýšlel jsem, že bych jen odpojil tu hadičku, co vede z vrchu chladiče k expanzce, ale to možná bude blbost. tam je i jinak řešená expanzka a je na jiným místě.
Ale i tak ti děkuji za ochotu a snahu i s vyhotovením hezkého snímečku. :D

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Kralik

Příspěvek od Kralik »

Tak az to Normane najdes, tak to prosim vyfot a palcni na forum. Ja bohuzel TDSo neznam :(Znam jen to co jsem sam rozebral a zas tolik toho nebylo :D
MEDVIDEK

Příspěvek od MEDVIDEK »

Nechci se hadat,ale ja na 525tds zadnej odvzdusnovak nemel a resila to expanzka vickem
BMW 750i e-65 fl
ex M5 e-39 r.v.12/ 2000
ex 730d r.v.4/ 2000
exBMW525tds
ex BMW 740iL e-38 r.v. 10/1997
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

no dnes jsem celý den zavřený v práci a k autu jsem se nedostal, teď je už tma tak na to už prdím, ale asi bude mít Medvídek pravdu, jaxem prve psal: Na vrcholu chladiče je příruba z ní vede hadička do expanzky, taxem o tom přemýšlel, že se to vlastně asi odvzdušňuje vpodstatě samo do expanzky přes tu hadičku. Pak teda mám asi zaoxidovaný to čidlo, nebo jak to mám nazvat, co je v expanzce. Zkusím ho nožíkem očistit a uvidíme, pokud to bude stejný, bude asi chtít očistit druhý kontakt, páč ta chladicí kapalina vlastně slouží, jako vodič a pokud chybí, není mezi těmi kontakty vodicí článek a na to reaguje checkcontrol. Pokud je ten kontakt zaoxidovaný, nebo nějak zahleněný, nemusí plnit funkci, jak má a chová se to, jako když chybí chl.kap. Nic jinýho mě zatím nenapadá.... :)

lolita

Příspěvek od lolita »

Takze pokud me ztoho tece "bublajici" voda, tak je to zavzdusneny? Spis ta voda proste bubla/syci ven.
Zkousel jsem to hned po zastaveni a ani nebyla nejak extra horka.

Kdyz jsem to pujcil zene, co jezdi tak za pulku liru na sto nez ja, tak se a ji se teda teplota drzela na 90, ale to bych nejak neresil :)
Odpovědět