Rady před koupí
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
xark
Re: Rady před koupí
tak to potom nieje take zle... jasne ze keby mi odide prevodovka tak sa by som sa nedoplatil,, ale ako pises prevadzkove kvapaliny a filtre sa hadam daju utiahnut
-
Radek
v cene filtru opravdu neni zadny vetsi rozdil, tedy krom benzinoveho, ten je drahej.... jinak ja tak nejak prodavam svoji e65, tak pokud bys mel zajem tak SZ
MHD
-
xark
ako je to so spotrebou? podla tohto clanku nieje vynimocna spotreba okolo 25l/100km
http://www.tipcars.com/applications/mag ... lanek=2063
-
Burosh
bych řekl že 25L je extrem, při normálním ježdění takovou spotřebu neuděláš ani ve městě. Na 38 740 jsem měl nevětší spotřebu 17,5 mimo město a to jsem jel doraz, že hořely brzdy, popř na dálnici 200 +. E65 745 ve kterých jsem seděl spotřeba 11-14, vždycky záleží na tom jak a kde se s tím jezdí a taky hlavně natom v jaké je auto výbavě každá položka ve výbavě je nejakej ten gram navíc popř jestli je to L, na jakých je gumáchxark píše:ako je to so spotrebou? podla tohto clanku nieje vynimocna spotreba okolo 25l/100km
No a jestli řešíš ceny náhradních dílů ted jsem kupoval vzduch filtr origo BMW 470,-, čidlo teploty 270,-, pokud ufinancuješ TT 7er zvládneš taky a nebude to bolet
DK69411 - 740iA b.j. 98
DL90810 - 735iA b.j. 02
DL90810 - 735iA b.j. 02
-
xark
dik za rady, tak musim si zaklopat, za rok pouzivania TT som kupoval jedine olej a vodu do ostrekovacov
a uz zacinam pomaly vyberat, zial vyber v cenovej skupine ktoru si mozem dovolit nieje velky, budem musite priplatit
a uz zacinam pomaly vyberat, zial vyber v cenovej skupine ktoru si mozem dovolit nieje velky, budem musite priplatit
- Ivo
- Kontaktovat uživatele:
Za rok a půl používání jsem musel na E65 koupit pouze filtry pilové. Desky !!!!
Život je jen náhoda
730i DF37639
730i DF37639
-
xark
a to ja najazdim maximalne za rok 10 000 takze by som mal byt za vodou 
-
DDT
Jelikož si pomalu pohrávám s myšlenkou přesedlat do E65 tak bych se rád zeptal na následující body:
- nakolik jsou rozdílné náklady na provoz E38 vs. E65 (prosím realisticky), například přední náprava, zadní náprava, prodávají se taky takové sety na předek/zadek jako na E38 za cca 6-7 tis?
- spotřeba i pojistka je jasná,
- nejčastější problémy které jsem vyčetl - blbě hraje rádio (jen jedna strana atp), žere olej a vodu a kouří, vadné kroužky, v takovém případě s jakou částkou cca počítat za opravy, pokud můžete klidně sem nahoďte i další?
- repase převodovky 80tczk co mi říkal Jarax,
- od jakých km už o tom autě nemá smysl uvažovat? Ano vím že záleží na zacházení ale přeci jen už to není E38,
- co udělat hned po koupi, krom výměny olejů a filtrů (cca 8tis?!), rozvody předpokládám nikoliv, ještě nějaká preventivní akce v rozumném horizontu cena/výkon
V úvahu připadá jen 730D a nebo 745i v LPG. Vím že diesel mi sepsujete až do šroubku a 745i vychválíte.
S E38 jsem i přes to že tady furt brblám spokojený, ale okolí(žena,rodina,kolegové) do mně furt tak hučí že je to starý pekáč. Původně jsem myslel že ještě rok vydržím.
Zatím je to jen taková úvaha, koupi bych řešil až v květnu.
- nakolik jsou rozdílné náklady na provoz E38 vs. E65 (prosím realisticky), například přední náprava, zadní náprava, prodávají se taky takové sety na předek/zadek jako na E38 za cca 6-7 tis?
- spotřeba i pojistka je jasná,
- nejčastější problémy které jsem vyčetl - blbě hraje rádio (jen jedna strana atp), žere olej a vodu a kouří, vadné kroužky, v takovém případě s jakou částkou cca počítat za opravy, pokud můžete klidně sem nahoďte i další?
- repase převodovky 80tczk co mi říkal Jarax,
- od jakých km už o tom autě nemá smysl uvažovat? Ano vím že záleží na zacházení ale přeci jen už to není E38,
- co udělat hned po koupi, krom výměny olejů a filtrů (cca 8tis?!), rozvody předpokládám nikoliv, ještě nějaká preventivní akce v rozumném horizontu cena/výkon
V úvahu připadá jen 730D a nebo 745i v LPG. Vím že diesel mi sepsujete až do šroubku a 745i vychválíte.
S E38 jsem i přes to že tady furt brblám spokojený, ale okolí(žena,rodina,kolegové) do mně furt tak hučí že je to starý pekáč. Původně jsem myslel že ještě rok vydržím.
Zatím je to jen taková úvaha, koupi bych řešil až v květnu.
E38......zase
- dunnst
- Kontaktovat uživatele:
Prosím tě v jakých autech se ty lidi vozí, že je pro ně E38 starý pekáč? .-) Já když srovnám E38 s novou Oktávkou, tak mi E38 furt přijde jako mnohem zajímavější auto. Dokonce i když srovnám E32 s novou Oktávkou, tak je ta E32 zajímavější 
-
DDT
Já bych raději rozebíral to na co jsem se ptal, nerad bych z toho udělal diskusi na téma E38 vs E32 vs E65, diesel vs. benzín, plyn vs benzín, E65 vs Superb apod
Před filozofickou debatou v tomhle topicu dám přednost číslům ať vím cca s čím počítat.
E38......zase