sice není o co stát, ale přecejen představím trochu ten svůj pekáč...ovšem ještě předtím trochu osvětlím situaci a důvod koupě...
Ještě před řidičákem jsem věděl, že si hodně brzo potřebuju pořídit Bavora, takže během hledání něčeho, co odpovídalo mým požadavkům na první auto (tenkrát BMW E30 318iS) jsem nepohrdl na rozježdění maminčiným modrým Fazolem

Jenže tak ideální stavově rozhodně ta konkrétní tříca nebyla, takže se vesele srala a srala a já měl stále akorát pracky v motoru a bůhvíkde jinde a hlavně toho mnohem víc najezdil fávem a to hlavně pro díly na Báwo

Dodělal jsem nějaké dodělávky na iSu, pojezdil v maximálních teplotách 5°C s kábrem bez střechy a kábro odhlásil, že se začne pořádně. Jenže se mi téměř okamžitě povedlo mou šikovností iSo "faceliftovat", takže jsem měl najednou ve frontě dvě víceméně oficiálně nepojízdný třícy a zase si musel půjčit Favorita do služeb

Auto zimu přežívalo skvěle, sloužilo v podstatě bezchybně, akorát s blížícím se jarem jsem začal přemýšlet, co s ním dál. Jelikož už se mi moc nechtělo jezdit v takovým vzhledově "ciganwagenu", tak jsem začal sepisovat, do čeho zainvestuju jak vzhledově, tak stavově, až jsem se dostával k částkám několikrát převyšujícím pořizovačku, tak jsem si řekl, že ho snad raděj pošlu dál a pořídím lepší základ... Postupně vykrystalizovaly nějaké požadavky:
1) prostě to musí být V8, když už
2) rozumné provozní náklady
3) praktičnost by neškodila
...
Už jsem v podstatě kupoval E34 530i V8 Touring, ale nečekaně se zvedla cena proti původně projednané, tak jsem mrknul, co se dá za ty peníze ještě pořídit. A v tu chvíli to začalo, E38 se mi vždycky líbila, akorát jsem si nějak nedokázal představit, k čemu bych ji využil... Pak jsem si ale řekl něco ve smyslu: "využij tu šanci jezdit nepraktickým autem, dokud nemusíš řešit rozrůstající se rodinu"
Fakta:
E38 740iA, motor M60, nalítáno zatím ještě pod 400 tis km, výroba 7/94, barva Dunkelblau (ano, nemetalýza pro 7er
Z výbavy skoro nic, jen digiklima, telefon, dvojtá skla, xenony, základní audio s 6CD changerem, soft-close na kufru, šíbr...a "vrchol večera": intík ve světlým hadru
Prozatím provedeno:
Nalítáno nějakých skoro 15 tis km od koupě, základní údržba, pár prkotinek jako třeba výměna startéru na xenonu (v podstatě jediná věc, co se na samotným autě vysrala), 18" kola Styl 89 a pak opravy LPG systému, kde se mi nejdřív odporoučelo těleso filtru kapalné fáze a pak i reduktor, no takže tam mám teď novej reduktor a snad bude co se tohohle týče klíííd
Plány:
Nic extra, musím se pořád udržet v mezích denního užívání a na nesmyslný investice mám jiný objekty
Pár fotek (výběr):
Po koupi:

Po velkým defektu provizorně na 17" Zenderech:

A už na současných kolech - 18" Styling 89 (s ne úplně předpisovým rozměrem pneu, ale už jsem je sjel, tak přijdou jiný):

Z výletu do Blavy na maraton:

U kamaráda s lepším fotopřístrojem v okolí Vodňan:

koukám, že tyhle fotky to velikostně neudejchává, jak má, takže tady odkaz na kompletní galerku z té fotosession:
http://daudgen.rajce.idnes.cz/3er%2C5er ... together/#
Poslední "výlet" Pha - Považská Bystrica - oklikou přes "Paříž" a jiné zase zpět do práce
http://img248.imageshack.us/g/hpim4829.jpg/
Legenda:
Prvních 6 - Opatov večer před cestou,
další 1 - Sluboxův doprovod po PB,
následujících 5 - to jsem zajel i k Eifelovce Laughing ,
pak 2x - krátká zastávka doma v Špk,
2x "pitstop" Suchý Vrch,
poslední 3 - a zase "hurá" do zaměstnání...
(platí pro seřazení od nejstarší - možná to bude mít tendenci zobrazovat se naopak...)
Takové malé ne až tak dávné "haluzjubileum":

No a dovoz dárce:

Děkuji za pozornost a příště zase nashledanou