Čauko... vrže mi predná náprava alebo servo.
Začne to robit až po nejakej dobe jazdy...
Predne oba čapy na naprave su OK.. menili sa vo february (02/2010) tak isto aj čapy riadenia... uloženie tlmiča je tak tiež ok..
Vytiahol som z nadobky pre servo staru kapalinu a dal novu..
A kdy to vrze? Kdyz neco prejizdis? Nebo kdyz zatacis? Nevim co by melo vrzat v servu. Tam tak spis "lupe" kdyz mas velkej rejd a zatacis, tak si zapreskakuje... Vrzat toho muze spousta vcetne gumovych dorazu co mas pod prachovkama tlumicu Ale to uz by muselo byt...
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
Asi po pár km jazdy... alebo asi po 15-20min čo je motor zohriaty...
A vrže to ked točím volantom...
Všimol som si že ta hadica čo ide z nádobky pre servo kapalinu asi netesni...a ta spojka na tej hadici čo ide do chladiča ma hore-dole vôu asi 3-4mm ako keby išla povidiahnut... lenže tade kapalina neuteka..
Zda sa mi že uteka cez uzáver... alebo niekde z tej nádobky priamo...
Može to potom sposobovat to vrzganie?
Inak ked to začne vrgat tak som pozeral kapalinu a vobec neni zavzdušnena (bublinkova)
pokud jsi vyloucil zavzdusnovani, tak jeste muzes uvazovat, ze ti prokluzuje remen ... tam muze byt pricina at uz je vytahany nebo mas unaveny napinak
za dalsi zkus zajet nad nejakou jamu predkem a tocit na miste kolama a poslouchat pokud to nepomuze, tak zkus jenom ten predek zvednout a udelat to same s kolama ve vzduchu a potom i bez nich, a kdyz to budes mit nahore tak si vem rukavice a zkus se vsim lomcovat v ruznych pozicich, treba na neco dojdes
Takže zistil som že ta servo pumpa to neni... sice trošku to pretlača kapalinu cez nádobku.. ale to preto asi že tam je dost kapaliny.. nad MAX. risku..
Vrže to aj ked vypnem motor...
Po patrani sem zistil že to vrže v tom domčeku riadenia kam ide tyč riadenia od volantu...
Zrejme to urobi až ked sa zohreje.. lebo na dotyk bol horuci...
Asi to dnes pozrem..
Lebo ono to vrzganie ked idem rano (je chlad) alebo prší.. tak to nevrzga ani po dlhšej trase...
Ale ako je teplo tak to vrzga neznesitelne.
Dufam že to bude len takato banalita.. dnes to pozriem.. a premažem vazelinou najlepšie..
Takže...
Vrzal to čap na tyčke riadenia... respektývne ten na P.strane kde je pomocná spojovačka (rameno)
Problem bol v tom že to muselo ist cela tyč riadenia von... lebo tie čapy tam su od spodu.. a nejdu len tka lahko premazat.. .
Teraz to facha.. ))
Poslední dobou když musím prudčeji brzdit tak mi začne vrzat otáčení volantu. Kolik má být kapaliny v té nádržce? Po tu tyčinku co je uprostřed? Nebo má být utopená?