Kajnarro BMW e38 740iA

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Kralik

Re: Kajnarro BMW e38 740iA

Příspěvek od Kralik »

Palubni pocitac funguje, on totiz o tom ze je tam nejaky plyn vubec nevi. Je to vlastne velmi zjednodusene odbocka dratu ke vstrikum a lambdam .... Takze LPG jednotka vraci udaje benzinove, jakoby mpotor makal furt na benal. LPG jednotka pak odepina benzinove vstriky a podle prepoctove mapy pousti LPG... To co ti ukazule BC je to co by ten motor zral v benzinu. Po pravde jsem nasel trosku rozdil v tom, ze kdyz jedu fakt na benal, tak ukazuje o trosku min nez kdyz jede to same na LPG, ale to je stejne teorie :shock: Smesovac mam jeden a stiha bez problemu. Hrdlo bych ti doporucil mozna resit jeste uplne jinak nez klasika v narazniku. Ja mam vlastne jen zavit schovany pod vickem plneni benzinu. A pak mam sroubovaci konektor - redukci. Takze na tom aute neni nic videt. Plnim LPG tak, ze prijedu na benzinku, otevru vicko nadrze, do toho M10 zavitu natocim redukci a do ni teprve plnici hlavici LPG. Vihodu navic jsem poznal ted v Nemecku a Belgii kde maji jine "koncovky", takze s sebou vozim dve redukce a podle stojanu tam natocim tu spravnou :)
Sam bych ted asi nadr dal valcovou 110 Litru za zadni sedadla, ktera stejne nejsou sklopna a rezervu vozil tam kde ma byt. Jak jezdim i dalky, tak mam stejne 18" rezervu hozenou v kufru a tak ji mam misto prepravky :D
Cena te me prestavby byla 38K.
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
100RM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 100RM »

Moc neodporucam montovat plniace hrdlo nad prave zadne svetlo do kufru. Mam to tak a neni to buhvico, ked tam zapojis plniacu hadicu, tak vlastna vaha hadice ti to taha smerom dolu a predpokladam ze casom sa to "vyvikla". Lepsie je nechat namontovat vedla hrdla benzinu alebo do kufru v zvislej polohe. Inak mne BC ukazuje asi o liter mensiu spotrebu aka je realna na plyn.
BMW 7 - The true definition of luxury. Yours.
e38 740iA poooomaly prerod (porod)
Kajnarro

Příspěvek od Kajnarro »

Můžete mi poslat foto hrdla za víčkem nádrže???
Dal bych mu to jako návrh ať to podle toho udělá...
Dále řeším jestli hodit nádrž do rezervy,což je max 70L a nechat zvednout kousek podlahu, a nebo nechat namontovat válec za sedačky a udělat přepážku a celkově tak zmenšit kufr...
Rezerva by zůstala původní a nádrž by byla něco kolem 100L. Kufr ovšem skoro žádný...
Pokud máte taky nějaké fotky zástavby,hoďte mi to klidně sem nebo na email...
Díky.
Kajnarro@email.cz :::::777003699:::::
Kralik

Příspěvek od Kralik »

Konektor pod vickem a diskusi najdes na:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... &start=225
Co se tyce nadrze: Ted bych preferoval velky valec v kufru, ale je to vic otazka vkusu a reseni otazky kam s "rezervou" ;)
Kajnarro

Příspěvek od Kajnarro »

Je to dobrý nápad. Nečekal jsem,že to může být tak malé. V tom případě mi šroubovací hrdlo nevadí...
Co se týká té nádrže,asi zvolím tu velkou a přepážku do kufru která to celé oddělí. Rezerva tím pádem zůstane kde je a nádrž bude větší...
Mám čas na rozmyšlenou...
Kralik

Příspěvek od Kralik »

Tak jeste popremyslej kam ti daji reduktor. V mem pripade je za levym svetlometem a tak je vymena zarovek jen pro sikovne prstiky :) A taky se preptej jak ti chteji dat vstriky. Videl jsem tech prestaveb par a vetsina jezdi bez deklu motoru, protoze tam diky umisteni vstriku nejde vrazit zpatky :( Ja mam vstriky hezky nacpane pod nim a krom hadic nic videt neni :) A spinac je mam v kastliku co ma ridic nad levou nohou. Takze ani v interieru nestrasi zadna blikajici nezakomponovana krabicka... jsou to spis blbiny co na ato nemaji vliv, ale kdyz uz to budou delat, tak at u toho trochu premysli a hezky to taky vypada!
Kajnarro

Příspěvek od Kajnarro »

No kluci,a jak se tak dívám z okna,přestávám věřit tomu,že na takové cestě ujedu.
Mám 16 zimy,včera jsem si i objednal nové pneu 215/65 r 16 ale nevim,nevim...
Jaké máte zkušenosti???
Je to moje první zima s BMW a navíc s tak težkým autem a zadním náhonem.
Už mám i domluvenou havarijku,jen ať jsem klidnější...
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

dnes jsem si moc hezky pojezdil v tom marastu cesta z CL do Liberce, se zimními pneu ASC a ABS výborná kombinace, ještě jsem v pohodě všechno předjížděl. Problém byl akorát při návratu, kdy jsem jel na chatu kousek za CL, která stojí na kopci, kam vede celkem dost prudká silnice z obou stran, jel jsem nejdřív ze severozápadní strany, kde je nafoukáno a zaledováno, skoro až nahoře jsem se v prudkým kopci v ostrý zatáčce zastavil, se zabržděnými koly, nohou na brzdě jsem sklouzl do škarpy, tou jsem zcouval zpátky zatáčkou na silnici, pomohli mi 4 chlapi, co se motali zrovna kolem :D opatrně jsem se otočil a vyjel nahoru z jihovýchodní strany, kde je to ještě prudší, ale není to tak umrzlý. Takže bych se u E38 zimy nebál, hned jsem si potom přidal do auta v garáži řetězy a autolopatku. :D
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Kajnarro

Příspěvek od Kajnarro »

Čus.
Je to fakt bomba. Přezul jsem 16" a čekám na nové gumy. Koupil jsem zimní sadu 16" z 7er 2001,ale jsou tam pneu 225/55r16 takže nic moc profilové číslo a nic moc vzorek.
Vyzkoušel jsem,že auto je fakt chytré.
ABS a ASC fungují na výbornou a myslím že s novýma gumama nebude žádný problém...
Navíc se starýma gumama vypínám semtam ASC takže dvoutunový šíp řiditelný plynem dodává ten správný adrenalin.
Řešil jsem tu havarijku,ale bylo mi řečeno,že auto starší 11let nelze havarijně pojistit :roll: ...
Mám pojistku u Generali a chtěl jsem to jen připojistit.
Máte někdo Havarijku na vaši 7er???
KAMIL740

Příspěvek od KAMIL740 »

Kajnarro píše:Čus.
Je to fakt bomba. Přezul jsem 16" a čekám na nové gumy. Koupil jsem zimní sadu 16" z 7er 2001,ale jsou tam pneu 225/55r16 takže nic moc profilové číslo a nic moc vzorek.
Vyzkoušel jsem,že auto je fakt chytré.
ABS a ASC fungují na výbornou a myslím že s novýma gumama nebude žádný problém...
Navíc se starýma gumama vypínám semtam ASC takže dvoutunový šíp řiditelný plynem dodává ten správný adrenalin.
Řešil jsem tu havarijku,ale bylo mi řečeno,že auto starší 11let nelze havarijně pojistit :roll: ...
Mám pojistku u Generali a chtěl jsem to jen připojistit.
Máte někdo Havarijku na vaši 7er???

pojistit jde ale za takovou palku ze se to moc nevyplati ja chtel havarko a protikradez a vychazelo to bez bonusu kolem 44t coz se mi zda moc :D :D
ex skoda faborit 135 l
ex e38 740ia 10/97 DK66882
citoren AX 1,0 spot :)))
e34 525i spera rules elpídží by dejv :)))
Odpovědět