Začnu trošku zeširoka: Momentálně mám svého druhého baworáka (525TDS r.v. 94, předtím 524TD E34) a uvažuji, že skončím s naftou a koupím si pěknou benzínovou sedmičku, kterou následně přemontuju do LPG. Rok cca 1997/98, v plné výbavě, včetně klasické 4:3 navigace, kterou časem chci retrofitem předělat na novou 16:9. Investice je to pro mě dost veliká, proto se snažím neunáhlit se - stále si ještě nejsem jistý v některých bodech. Pokud byste mi v jakémkoliv mohli poradit, budu vám velice vděčný.
1) 740i z Německa. Z toho, co jsem slyšel, plynou výhody typu: Lepší německé silnice - málo zničené tlumiče; jiný vztah řidičů k autu; servisování u BMW a ne u Franty ve stodole. atd. Rovněž jsem se ale dozvěděl, že německý trh ovládá turecká "mafie" a to je velký průšvih. Spousta podvodů a tak dále. Má to smysl vůbec tahat auto z Německa nebo si koupit něco tady?
2) Cena - hledám káru z roku 98, v automatu, s navigací a plnou výbavou + béžový interiér. Je to reálné za cenu kolem 6000€? Nebude to nějaký vylítaný vrak? V této cenové kategorii jsem jich našel několik, pár jich bylo dokonce se serviskou.
3) Co udělat po koupi? Má řemen nebo řetěz? Výměna oleje je samozřejmostí.
4) Vím, že se dovoz z Německa rozebírá všude možně. Ale připadá mi, že každý autor opisuje od jiného. Jak je to třeba s koupí auta od soukromého majitele (nikoliv přes bazar?) Prý je průšvih s tím, že je málokdo ochotný zařizovat převozky a pojištění.
Našel jsem si tyhle dva mazlíky, co vy na ně?
Verze 1
Verze 2