LPG v 7er – zkusenosti po roce
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
Conscious
Re: LPG v 7er – zkusenosti po roce
Nevim chlape... faktem je že to olej žere,občas to hulí jak trabant...
Ale jinak se nedá říct že by to bylo špatný auto,spolehlivost je příkladná. Včera jsem jel s tím na pumpu a akorát jsem přetočil najetých 280000,těžko říct jestli to bylo stáčený nebo ne. Ale myslím že ta V12 volá minimálně po velmi detailní prohlídce. Celej problém může být v blbě udělanejch ventilech,to mi hoboj říkal že dělali než to prodal. Ale kdo to dělal a jak...
Prostě jsem tu sedmu prodával za 15 - rychle za 10000 a cena odpovídá. Snad si ji jeden člobrda odveze,dvě tu nechci.
Ale asi ji ještě protáhnu diagnostikou páč je dobrý vědět co je potřeba.
Nevim,třeba je někde blbý nějaký čidlo a to je celý. 
BMW E65 735i 9/01 (pro zlost), BMW E36 Compact 316i 8/94 (dailyna), BMW E21 318i 5/81 (pro radost a relax)
-
grassel.
co se týče lpg koupil jsem e32 s plynem a no problem taky mi odešlo čerpadlo tak jsem před čerpadlo dal prostě relatko které jsem propojil se spínačem na lpg ve voze a je po problému jak zapnu plyn tak se odpojí + k čerpadlu jednoduché zapojení které by měli automaticky dělat při přestavbě na lpg jediné
Mínus, rano to déle startuje když večer dojedete na plyn tak není v okruhu benzín.
Mínus, rano to déle startuje když večer dojedete na plyn tak není v okruhu benzín.
- hubas
Nezkoušel někdo tu krabičku, která upravuje u LPG předstih?
Faktem je to, že LPG má vyšší oktanové číslo a déle hoří, takže když je předstih z výroby nastevenej na benzin, tak to nastavení nevyužije tolik potenciál hoření směsi LPG...
Něco málo jsem o tom četl a mělo by to mít pozitivní vliv na výfukové ventily, spotřebu i výkon...
Puma LPG CNG AEB (1431Kč,-)
Stag TAP-01 (2376Kč,-)
Faktem je to, že LPG má vyšší oktanové číslo a déle hoří, takže když je předstih z výroby nastevenej na benzin, tak to nastavení nevyužije tolik potenciál hoření směsi LPG...
Něco málo jsem o tom četl a mělo by to mít pozitivní vliv na výfukové ventily, spotřebu i výkon...
Puma LPG CNG AEB (1431Kč,-)
Stag TAP-01 (2376Kč,-)
BMW e32-735i-10/91, manual+LPG
Volvo V70 I.-2,5d-10/99, automat
Opel Corsa E-1,4i-04/17, manual+LPG
EX BMW e38-740i-06/96, automat+LPG
Volvo V70 I.-2,5d-10/99, automat
Opel Corsa E-1,4i-04/17, manual+LPG
EX BMW e38-740i-06/96, automat+LPG
- DJ HONZA
- Kontaktovat uživatele:
hmm to je zajímavé,to se montuje u sekvence už myslím,já mám obyč podtlak ale příští rok dám stranou 40klacíků na LOVATO sekvenci pro V8 
jinak co používáte za SVÍČKY ,CHYSTÁM SE TEĎ NA VÝMĚNU A NEVÍM CO KOUPIT,LIŠÍ SE SEKVENCE/PODTLAK, ?jaká značka je nejlepší ?BOSCH ,NGK ,Jiskra Tábor ?:D:D:D
jinak co používáte za SVÍČKY ,CHYSTÁM SE TEĎ NA VÝMĚNU A NEVÍM CO KOUPIT,LIŠÍ SE SEKVENCE/PODTLAK, ?jaká značka je nejlepší ?BOSCH ,NGK ,Jiskra Tábor ?:D:D:D
BMW E38 740i 95´ 210KW 285PSVIN:DG42623

- WilD
- Kontaktovat uživatele:
Jak bylo řečeno, vem prostě úplně základní NGKáčka a hotovo... dle ETK pro M60 jsou to: NGK BKR 6 EK
Nic víc bych za mě neřešil...nějaký bambilion stojící "spešl LPG" apod. blbiny...
S tím předstihem...pokud má někdo potvrzení/vyvrácení třeba jen z principu nebo zkušenost, sem s tím...takovej "chiptuning" LPG, to bych si nechal líbit, ale abych pak nevyletěl do vzduchu, až mi to upraví předstih trochu moc
Nic víc bych za mě neřešil...nějaký bambilion stojící "spešl LPG" apod. blbiny...
S tím předstihem...pokud má někdo potvrzení/vyvrácení třeba jen z principu nebo zkušenost, sem s tím...takovej "chiptuning" LPG, to bych si nechal líbit, ale abych pak nevyletěl do vzduchu, až mi to upraví předstih trochu moc
WilDWerkE - (self)servis
7er: Lískulka 708MPI ...DF92280,
Other BMWs: KIT 812HTP, Alpinašrot 300NIC...
- DJ HONZA
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem je koupil ty co jsi mi doporučil,koukal jsem jsou na netu docela rozdíly já je sehnal kus za á200,-kč. ale našel jsem je taky za 950,- kus,sundal jsem dekl motoru a svíce nemůžu naleznout,má někdo please schéma na 740i M60B40?Asi jsem lama,ale pokud tuším správně,měli by být z boku každý hlavy jakoby pod tím sacím potrubím,u 325i Cabrio M20B25 byly přímo v hlavě a krásně zpřístupněný,tady p o nich ani vidu -ani slechu.Jinak jak jsem je hledal tak jsem našel v tý podlouhlý plastový krabičce v který je skovanej celej ten širokej el. svazek,tak jsem tam našel rozpojenej kabílek-označenej na fotce dole kroužkem,hnědo-zelenej,byla tam upadlá izolačka,tak jsem ho znova spojil ,zapnul klíček a žádný psíkusy to zatím nedělá:D potřebuju schéma elektriky jak sůlWilD píše:Jak bylo řečeno, vem prostě úplně základní NGKáčka a hotovo... dle ETK pro M60 jsou to: NGK BKR 6 EK

- DJ HONZA
- Kontaktovat uživatele:
jinak k danému tématu tady:koupil jsem svoji 740i 95" už s LPG-ještě klasickým podtlakem,dával jsem na repasi směšovač-nový lamely,filtry,trubičky,cca 8500,- a i po diag. to fachaLO GOOD.Ale tyhle dni jak furt prší to mám zas nějaký rozštelovaný a prostě jak bylo před 2ma týdnama pod nulou tak trvalo třeba 5minut než se to po nastartování a zahřátí přeplo na plyn a stejně to bylo takový zalehlý,no a teď když je vlhko to je líný po celou cestu do práce-cca 30km,byla by možnost že by vlhký počasí-mělo nějaký rapidní vliv na spalování plynu ?prostě za mokra to jel íný a nejede to,nejde za plynem,cuká a občas přepne na benál,štve mě to,musím zas na seřízení,a příští rok mu dopřeju sekvenci 

- WilD
- Kontaktovat uživatele:
Notykráso
Honzo, prosímtě, ten dekl sání vrať tam, kdes ho vzal a uvědom si, že to auto má čtyřventilovou techniku...Takže sundej ty plastový deklíky na ventildeklech a bingo
Uvidíš zap. moduly a pod nima je cooo?
Jinak nevím, kde kupuješ, i v posraný Kellyně stojí 180 Kč před slevou, kterou má "spousta" lidí...
A s plynem, tak snad jasný, že se musí motor trochu zahřát, než se to na ten plyn přepne...u mý sekvence je to obvykle při 75°C chladící kap., vyjímečně někdy dřív... Což cca odpovídá asi těm pětiminutám, než se to na to prohřeje... Cuká atd. ti to jen na plyn nebo i na benál...jestli obojí, mohlo zatýct k nějaké svíčce, to se mi stalo, když jsem neměl ještě právě ty plastový deklíky a byl jsem na myčce, jak to tam cáká i zespod, tak se pak voda dostala i ke svíčkám a to byla zvěř, co to vyvádělo...
Honzo, prosímtě, ten dekl sání vrať tam, kdes ho vzal a uvědom si, že to auto má čtyřventilovou techniku...Takže sundej ty plastový deklíky na ventildeklech a bingo
Jinak nevím, kde kupuješ, i v posraný Kellyně stojí 180 Kč před slevou, kterou má "spousta" lidí...
A s plynem, tak snad jasný, že se musí motor trochu zahřát, než se to na ten plyn přepne...u mý sekvence je to obvykle při 75°C chladící kap., vyjímečně někdy dřív... Což cca odpovídá asi těm pětiminutám, než se to na to prohřeje... Cuká atd. ti to jen na plyn nebo i na benál...jestli obojí, mohlo zatýct k nějaké svíčce, to se mi stalo, když jsem neměl ještě právě ty plastový deklíky a byl jsem na myčce, jak to tam cáká i zespod, tak se pak voda dostala i ke svíčkám a to byla zvěř, co to vyvádělo...
WilDWerkE - (self)servis
- DJ HONZA
- Kontaktovat uživatele:
Super,díky za radu,to víš člověk se furt učí a já to tušil že to bude pod ventildeklem.E38 mám 7mý měsíc,na parkingu v práci parkuji jedině v 7 mý řadě a moje rodiče se brali 7.7.1977 prostě 7mičky mi přirostly k srdci,a stále je co se učit.WilD píše:Notykráso![]()
Honzo, prosímtě, ten dekl sání vrať tam, kdes ho vzal a uvědom si, že to auto má čtyřventilovou techniku...Takže sundej ty plastový deklíky na ventildeklech a bingoUvidíš zap. moduly a pod nima je cooo?
![]()

- KAMIL740
doporucoval bych ti koupit si bentely manual tam je vsechno napis 100rmovi nebo stejkovi oni ho maj za prijatelny peniz a uz nemusi se na nic ptat sou tam i elektro schemata

ex skoda faborit 135 l
ex e38 740ia 10/97 DK66882
citoren AX 1,0 spot
))
e34 525i spera rules elpídží by dejv
))
ex e38 740ia 10/97 DK66882
citoren AX 1,0 spot
e34 525i spera rules elpídží by dejv