LPG v 7er – zkusenosti po roce

pokec jen ohledně 7er
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Conscious

Re: LPG v 7er – zkusenosti po roce

Příspěvek od Conscious »

Nevim chlape... faktem je že to olej žere,občas to hulí jak trabant... :mrgreen: Ale jinak se nedá říct že by to bylo špatný auto,spolehlivost je příkladná. Včera jsem jel s tím na pumpu a akorát jsem přetočil najetých 280000,těžko říct jestli to bylo stáčený nebo ne. Ale myslím že ta V12 volá minimálně po velmi detailní prohlídce. Celej problém může být v blbě udělanejch ventilech,to mi hoboj říkal že dělali než to prodal. Ale kdo to dělal a jak... :roll: Prostě jsem tu sedmu prodával za 15 - rychle za 10000 a cena odpovídá. Snad si ji jeden člobrda odveze,dvě tu nechci. :mrgreen: Ale asi ji ještě protáhnu diagnostikou páč je dobrý vědět co je potřeba. :? Nevim,třeba je někde blbý nějaký čidlo a to je celý. :|
BMW E65 735i 9/01 (pro zlost), BMW E36 Compact 316i 8/94 (dailyna), BMW E21 318i 5/81 (pro radost a relax)
grassel.

Příspěvek od grassel. »

co se týče lpg koupil jsem e32 s plynem a no problem taky mi odešlo čerpadlo tak jsem před čerpadlo dal prostě relatko které jsem propojil se spínačem na lpg ve voze a je po problému jak zapnu plyn tak se odpojí + k čerpadlu jednoduché zapojení které by měli automaticky dělat při přestavbě na lpg jediné
Mínus, rano to déle startuje když večer dojedete na plyn tak není v okruhu benzín.
hubas

Příspěvek od hubas »

Nezkoušel někdo tu krabičku, která upravuje u LPG předstih?
Faktem je to, že LPG má vyšší oktanové číslo a déle hoří, takže když je předstih z výroby nastevenej na benzin, tak to nastavení nevyužije tolik potenciál hoření směsi LPG...
Něco málo jsem o tom četl a mělo by to mít pozitivní vliv na výfukové ventily, spotřebu i výkon...

Puma LPG CNG AEB (1431Kč,-)
Stag TAP-01 (2376Kč,-)
BMW e32-735i-10/91, manual+LPG
Volvo V70 I.-2,5d-10/99, automat
Opel Corsa E-1,4i-04/17, manual+LPG
EX BMW e38-740i-06/96, automat+LPG
DJ HONZA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ HONZA »

hmm to je zajímavé,to se montuje u sekvence už myslím,já mám obyč podtlak ale příští rok dám stranou 40klacíků na LOVATO sekvenci pro V8 :)
jinak co používáte za SVÍČKY ,CHYSTÁM SE TEĎ NA VÝMĚNU A NEVÍM CO KOUPIT,LIŠÍ SE SEKVENCE/PODTLAK, ?jaká značka je nejlepší ?BOSCH ,NGK ,Jiskra Tábor ?:D:D:D
BMW E38 740i 95´ 210KW 285PSVIN:DG42623
Obrázek
WilD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WilD »

Jak bylo řečeno, vem prostě úplně základní NGKáčka a hotovo... dle ETK pro M60 jsou to: NGK BKR 6 EK
Nic víc bych za mě neřešil...nějaký bambilion stojící "spešl LPG" apod. blbiny...
S tím předstihem...pokud má někdo potvrzení/vyvrácení třeba jen z principu nebo zkušenost, sem s tím...takovej "chiptuning" LPG, to bych si nechal líbit, ale abych pak nevyletěl do vzduchu, až mi to upraví předstih trochu moc :lol:
WilDWerkE - (self)servis
7er: Lískulka 708MPI ...DF92280,
Other BMWs: KIT 812HTP, Alpinašrot 300NIC...
DJ HONZA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ HONZA »

WilD píše:Jak bylo řečeno, vem prostě úplně základní NGKáčka a hotovo... dle ETK pro M60 jsou to: NGK BKR 6 EK
Nic víc bych za mě neřešil...nějaký bambilion stojící "spešl LPG" apod. blbiny...
S tím předstihem...pokud má někdo potvrzení/vyvrácení třeba jen z principu nebo zkušenost, sem s tím...takovej "chiptuning" LPG, to bych si nechal líbit, ale abych pak nevyletěl do vzduchu, až mi to upraví předstih trochu moc :lol:
tak jsem je koupil ty co jsi mi doporučil,koukal jsem jsou na netu docela rozdíly já je sehnal kus za á200,-kč. ale našel jsem je taky za 950,- kus,sundal jsem dekl motoru a svíce nemůžu naleznout,má někdo please schéma na 740i M60B40?Asi jsem lama,ale pokud tuším správně,měli by být z boku každý hlavy jakoby pod tím sacím potrubím,u 325i Cabrio M20B25 byly přímo v hlavě a krásně zpřístupněný,tady p o nich ani vidu -ani slechu.Jinak jak jsem je hledal tak jsem našel v tý podlouhlý plastový krabičce v který je skovanej celej ten širokej el. svazek,tak jsem tam našel rozpojenej kabílek-označenej na fotce dole kroužkem,hnědo-zelenej,byla tam upadlá izolačka,tak jsem ho znova spojil ,zapnul klíček a žádný psíkusy to zatím nedělá:D potřebuju schéma elektriky jak sůl :D KDyžtak předem díkec za odpověď
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
DJ HONZA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ HONZA »

jinak k danému tématu tady:koupil jsem svoji 740i 95" už s LPG-ještě klasickým podtlakem,dával jsem na repasi směšovač-nový lamely,filtry,trubičky,cca 8500,- a i po diag. to fachaLO GOOD.Ale tyhle dni jak furt prší to mám zas nějaký rozštelovaný a prostě jak bylo před 2ma týdnama pod nulou tak trvalo třeba 5minut než se to po nastartování a zahřátí přeplo na plyn a stejně to bylo takový zalehlý,no a teď když je vlhko to je líný po celou cestu do práce-cca 30km,byla by možnost že by vlhký počasí-mělo nějaký rapidní vliv na spalování plynu ?prostě za mokra to jel íný a nejede to,nejde za plynem,cuká a občas přepne na benál,štve mě to,musím zas na seřízení,a příští rok mu dopřeju sekvenci :)
Obrázek
WilD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WilD »

Notykráso :o

Honzo, prosímtě, ten dekl sání vrať tam, kdes ho vzal a uvědom si, že to auto má čtyřventilovou techniku...Takže sundej ty plastový deklíky na ventildeklech a bingo :D Uvidíš zap. moduly a pod nima je cooo? ;)

Jinak nevím, kde kupuješ, i v posraný Kellyně stojí 180 Kč před slevou, kterou má "spousta" lidí...

A s plynem, tak snad jasný, že se musí motor trochu zahřát, než se to na ten plyn přepne...u mý sekvence je to obvykle při 75°C chladící kap., vyjímečně někdy dřív... Což cca odpovídá asi těm pětiminutám, než se to na to prohřeje... Cuká atd. ti to jen na plyn nebo i na benál...jestli obojí, mohlo zatýct k nějaké svíčce, to se mi stalo, když jsem neměl ještě právě ty plastový deklíky a byl jsem na myčce, jak to tam cáká i zespod, tak se pak voda dostala i ke svíčkám a to byla zvěř, co to vyvádělo...
WilDWerkE - (self)servis
7er: Lískulka 708MPI ...DF92280,
Other BMWs: KIT 812HTP, Alpinašrot 300NIC...
DJ HONZA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ HONZA »

WilD píše:Notykráso :o

Honzo, prosímtě, ten dekl sání vrať tam, kdes ho vzal a uvědom si, že to auto má čtyřventilovou techniku...Takže sundej ty plastový deklíky na ventildeklech a bingo :D Uvidíš zap. moduly a pod nima je cooo? ;)

Jinak nevím, kde kupuješ, i v posraný Kellyně stojí 180 Kč před slevou, kterou má "spousta" lidí...

A s plynem, tak snad jasný, že se musí motor trochu zahřát, než se to na ten plyn přepne...u mý sekvence je to obvykle při 75°C chladící kap., vyjímečně někdy dřív... Což cca odpovídá asi těm pětiminutám, než se to na to prohřeje... Cuká atd. ti to jen na plyn nebo i na benál...jestli obojí, mohlo zatýct k nějaké svíčce, to se mi stalo, když jsem neměl ještě právě ty plastový deklíky a byl jsem na myčce, jak to tam cáká i zespod, tak se pak voda dostala i ke svíčkám a to byla zvěř, co to vyvádělo...
Super,díky za radu,to víš člověk se furt učí a já to tušil že to bude pod ventildeklem.E38 mám 7mý měsíc,na parkingu v práci parkuji jedině v 7 mý řadě a moje rodiče se brali 7.7.1977 prostě 7mičky mi přirostly k srdci,a stále je co se učit.
Obrázek
KAMIL740

Příspěvek od KAMIL740 »

doporucoval bych ti koupit si bentely manual tam je vsechno napis 100rmovi nebo stejkovi oni ho maj za prijatelny peniz a uz nemusi se na nic ptat sou tam i elektro schemata :lol: :lol:
ex skoda faborit 135 l
ex e38 740ia 10/97 DK66882
citoren AX 1,0 spot :)))
e34 525i spera rules elpídží by dejv :)))
Odpovědět