to snad nemám ani já s M60 když jezdim celou dobu jenom město....tak na benál to mám tak 18 - 19 max....jinak běžně tankuju plyn po 250km...kolem 50-52L.....čili spotřeba 20-22 plynu max....a to jezdim kratky trasy, centrum, kolony, semafory...prostě pořádný MĚSTO
tady je komplet výpis tankování.... http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/341570.html
E38 728i LPG
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- fishmaker
- Kontaktovat uživatele:
Re: E38 728i LPG
First EX: BMW e38 740i 6/1995 
Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG
Third EX : BMW f01 740i 3/2009

Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG

Third EX : BMW f01 740i 3/2009

-
JaraX
a co z toho plyne? že se 2,8ma nevyplatí

ne fakt DDT, máš něco špatně, to nemuže tolik žrát.
ne fakt DDT, máš něco špatně, to nemuže tolik žrát.
BMW service expert - http://www.jarax.net
-
DDT
abych toho neměl málo, tak právě jsem se vrátil z nákupů (cesta cca 100km) a při výjezdu z místa hladové oko nesvítilo, ani v zatáčkách, prostě nic, dojedu a hladové oko svítí, podotýkám že celou cestu jsem jel na plyn.....teda WTF????
Na nachumeleném sněhu opět v jednom úseku začala při cca 90km/hod ustřelovat prdel až jsem měl fakt obavy, není to nic dramatického ale prostě cítím že jednou mi prdel jede doleva za chvíli do prava, a furt točíte volantem, furt to hlídátě, dost na nervy taková jízda.
Na nachumeleném sněhu opět v jednom úseku začala při cca 90km/hod ustřelovat prdel až jsem měl fakt obavy, není to nic dramatického ale prostě cítím že jednou mi prdel jede doleva za chvíli do prava, a furt točíte volantem, furt to hlídátě, dost na nervy taková jízda.
E38......zase
- scorpion
jo taky jsem měl občas stejný pocit a problém proto jsem si začal vyndavat pojistku od palivového čerpadla =DDDDD a ted s tím jezdím na benál =D ale jako dam tam za 500 kč ujedu tak 130 km co jsem plus mínus vyzjisti ale mam M30 =))
-
DDT
nechápeš mně, jel jsem na lpg a najednou se mi rožlo hladové oko ..........jak mohl mizet benál při jízdě na lpg?!
E38......zase
- scorpion
jj chápou to mě se to taky stávalo dal jsem tam benál abych měl klid na duši a nesvítilo pak jsem natankoval lpg a jel na plyn... ujel jsem 50 km a rozsvítlo se oko benálu a přitom jsem jel na plyn... =// ano přiznávam občas jsem to chvilkově přepnul na benál ale i tak to je blbost aby to sežralo tolik =// od té doby když jsem jezdil na plyn jsem vynadaval pojistku... a bylo to cajk... pak to začlo zlobit ten plyn už hodně tak jsem jezdil už jen na benál a ted chci ten plyn vyrvat a dát tam sekvenci jelikož je tam podtlak.... takže tím doufám vyřeším i problém toho benálu jelikož jsem to nějak neřešil =))) tedy on se celkově bude motor dávat dopucu.. jako přetěsnovat apod...
-
JaraX
do M30 bych se vysral dávat sekvenc, ten motor si tak krásně rozumí s tím podtlakem a je s tím mín starostí,
DDT, mužeš tam mít systém co přistříkne i benzín ve vyšších otáčkách, ale to spíš ne, bud to bylo hodně na hraně a přelil se ti někde litr benzínu z jedné pulky do druhé někde máš třeba trošku horší plovák a už se rožlo hladový oko a ono hlavně hladový oko v E38 se počítá podle stylu jízdu, resp spotřeby, takže pokud jsi jezdil jak prase a zvyšil sis spotřebu a měl jsi dojezd třeba 110km a pak jsi z toho udělal 90km při stejnym stavu paliva tak už se to rožne no.
DDT, mužeš tam mít systém co přistříkne i benzín ve vyšších otáčkách, ale to spíš ne, bud to bylo hodně na hraně a přelil se ti někde litr benzínu z jedné pulky do druhé někde máš třeba trošku horší plovák a už se rožlo hladový oko a ono hlavně hladový oko v E38 se počítá podle stylu jízdu, resp spotřeby, takže pokud jsi jezdil jak prase a zvyšil sis spotřebu a měl jsi dojezd třeba 110km a pak jsi z toho udělal 90km při stejnym stavu paliva tak už se to rožne no.
-
DDT
No právě že jezdím jak důchodce. I na dlouhé rovince mezi městy jedu max 120. Prostě s tím jezdím klidně, plynulý rozjezd, plynulé brždění. Krnov- Ostrava průměrná spotřeba 9,6 podle BC ovšem. Dojezd mi to hlásí 86km a už svítí hladové oko. To mi přijde docela dost brzo. Ale hlavně mně udivuje že se to rožně ikdyž jedu jen na plyn. Plyn je tam od firmy STAG, model tuším 3000 nebo takové nějaké číslo. Je to tam teď přesně rok. Motor jede klidně, nic nekouří, přijde mi že nikde nic neteče.
Ještě se k tomu připojily tyhle srandy, za jízdy se mi 2x zcela ztlumilo rádio, z ničeho nic se ztišilo, ostřik okna mi funguje jen na jedné trysce a to ještě jen pár kapek (asi ucpané, jdou jen vycvaknout ty trysky z kapoty? jde to snadno nebo je to tam na nějaký patent?), PDC vzadu funguje jak se mu chce, někdy jde někdy ne, už jsem na něj přestal spoléhat a je to jako bych ho tam neměl,což je k vzteku.
Ještě se k tomu připojily tyhle srandy, za jízdy se mi 2x zcela ztlumilo rádio, z ničeho nic se ztišilo, ostřik okna mi funguje jen na jedné trysce a to ještě jen pár kapek (asi ucpané, jdou jen vycvaknout ty trysky z kapoty? jde to snadno nebo je to tam na nějaký patent?), PDC vzadu funguje jak se mu chce, někdy jde někdy ne, už jsem na něj přestal spoléhat a je to jako bych ho tam neměl,což je k vzteku.
E38......zase
-
JaraX
no jo, to chce diagnostiku, a ještě jeden dotaz, membranu sani máš dobrou? nastartuj motor na volnoběh sundej víčko oleje a nesmí se ten motor začít hádat.
-
DDT
membrána sání je takový ten mýtický díl č. 2 který kupuje každý když mu po nastartování houpou otáčky nebo to rovnou po nastartování zdechne?
Pokud ano tak ten mám v BMW již zakoupen a zítra jej jedu vyzvednout, protože přesně to mi auto po nastartování dělá. To má vliv na spotřebu?
Pokud ano tak ten mám v BMW již zakoupen a zítra jej jedu vyzvednout, protože přesně to mi auto po nastartování dělá. To má vliv na spotřebu?
E38......zase