pre objasnenie, mas tam ale dve vzpery, a to jednu plynovu (ta nad baterkou) a druhu hydro - do tej tlaci motorcek ten olej a tym to otvara
a ano, ten kufor sa ma otvorit uplne sam od odskocenia... tlaci do tej hydrovzpery motorcek ten olej? odskusal si to na prazdno?
Bmw e38 montaž hydraulickeho otvarania kufra
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
Lopo
Re: Bmw e38 montaž hydraulickeho otvarania kufra
e38 '00 740d
-
wehr
Aj ja mam na lavej strane hydraulicku vzperu ktora to otvara a na pravej plynovu vzperu.Tu plynovu klasicku som teraz menil a mam upne novu.Mam v hydromotorceku olej ako ma byt.Odskusane to bolo hydromotor tlaci ako ma,len nevladze vytlacit to kufrove dvere a neviem preco,musim mu dopomahat stale rukou tak cca 10-15cm a ptom uz v pohode.Na videach som pozeral ze kazdemu tie dvere po otvoreni najprv nadskoci a az potom to az otvara plynule.tak neviem v com moze byt chyba,riesim dlavne to prvotne odskakovanie,co to sposobuje.Pruzne dorazy nenadvihuju tazke kufrove dvere az tak ako na videach.Ze by plynova vzpera?Ale ani ta nova nie je samostatne taka silna.Tak neviem.Uz ma to poriadne vytaca.
-
Lopo
to "nadskakovanie" je ten normalny elektricky zamok, co maju aj 7dmicky bez hydrokufra... proste ten kufor odskoci na kazdej sedme, ale to tak cm, dva, nie 10.. proste mas nieco nahovno s tym motorcekom (dufam ze nemas prehodene hadice alebo nieco)
e38 '00 740d
-
wehr
To naskakovanie-soft close mi funguje,tomu rozumiem,ale tomu nerozumiem ako je mozne,ze mam cisto nove plynove vzpery,mam hydraulicke otvaranie a ten hydromotor mi nevladze zdvyhnut kufrove dvere?Ved plynova vzera je predsa na to aby dopomahala hydraulickej nie?a ta moja aj ked je nova mi pripada ako keby tam ani nebola.A na tych videach z youtue.com vyzera tak ze to tak najprv nadhodi nieco a potom az dviha hydraulicka vzpera.Prosim opravte ma ak sa mylim.
-
Lopo
to sa ti zda, ale to vsetko robi motor
e38 '00 740d
-
caknakis
nezdá, nejdříve to povolí soft-close a pak to zvedne hydraulika
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
-
DDT
skontroluj si ty dva gumové odskoky, jsou na víku dveří, někdy se zaseknou, já jsem je teď čistil všechny, i přední (tam musel přijít jeden "nový" protože to bylo tak zarostlé že se rozpadl při čištění). Ty čudlíky musí hladce pružit když je budeš rukou mačkat, neměli by zadrhávat. Klidně je vyšroubuj, namazej, a několikrát projeď. Já jsem sundal tu gumu z nich a celé to prostříkal.
E38......zase
-
wehr
Tie dve gumove odskoky mam v poriadku,pekne ich mam nastavene a funguju ako maju,ale aj tak.Po otvoreni kufra soft close motorcekom sa mi kufrove dvere nadvihnu cca 2-3cm,to je v pohone,ale potom zacne fungovat hydromotorcek,ktory nevladze zdvihnut kufrove viko.Motorcek len pracuje ale nevladze a po case vypne.Ked mu pomozem tak cca 10-15cm rukou tak uz vladze zdvyhnut v pohode to tazke viko.Hydromotor je OK,netecie,neunika nikde nic.Tak neviem v com moze byt chyba a uz som z toho zufaly.
-
DDT
-
Lopo
kua wehr styri krat si zopakoval to iste a nepovedal nic nove... chod od zaciatku, pozri zapojenie, ci je tam dost oleja, ci si dal spravne hadicky od motorceka ku piestu, skus ten piest odmontovat z kufra a pustit ho bez zataze, ci sa pekne vystrie
e38 '00 740d