Já se nenechal ukecat...původně mi bylo jedno jesli to bude 740i nebo 740D...ale v tomhle obsahu nejni zas takovej rozdíl ve spotřebě mezi ropou a benzínem a o to mi hlavně šlo...a zase ty náklady..neřikám, že se ta nafta musí každej rok posrat, ale když nafta tak nová no...a benzín i z důvodu, že bych prostě byl srab a časem do toho pořídil Lpg..vždy jsem ho odmítal, ale provoz bude mnohem ekonimičtější a na funkčnost auta to nebude mít žádnej vliv...JaraX píše:gratuluji, jsi jeden z mala co se nechal ukecat na tu spravnou motorizaci a ted si tu nehoni pero nad 728iOblacek píše:Po zvážení všech okolností, jsem usoudil, že ta 740i bude nejlepší..a dokonce jsem začal uvažovat i o Lpg...jen vybrat tu správnou
E38
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
Oblacek
Re: E38
- MrCaesar
Souhlas. 740i LPG a spokojenost maximální. Krom prasklýho víčka od termostatu, kdy se mi zavzdušňovala voda, nevyhříval se výměník a plyn řval, že je studenej, jsem o něm zatím za 30.000km nevěděl. Bobma v rezervě, průměrnej dojedz 350, resp. 300-400 město/dálnice/okresky-lehká/těžká noha. Včetně benzínu náklady při současných cenách (17Kč plyn, 35Kč benzín) 2Kč/km venku, 3Kč/km dojíždění do práce po městě. PJ740 to má teď nově od stejnýho pána v po FL, původně chtěl ronvěž 740D, tak se ho zeptej. Ale rozhodně lepší, než ta ropa, myslím 
"Sedmej" - Báwosedmaétřicetvosumpičo 1995 DG00309
"Chlapec" - Třicetčtyrkapětdvapětkapičo
"Chlapec" - Třicetčtyrkapětdvapětkapičo
-
JaraX
hlavně do E38 se dá do rezervy narvat 103 litru nádrž, takže ten dojezd je pak větší jak na benzín
BMW service expert - http://www.jarax.net
-
JaraX
plyn váží 0,57 kg - litr,takže nějakych 60 kg plná nádž plus 40kg váha nádže mínus cca 25kg váha rezervy. tzn 75kg navíc to není tak hrozný, samozřejmě nivo je lepší, proto si ho dodělávám.caknakis píše:Akorát by to asi chtělo longa, protože krátký bez niva asi sedne naprdel, když tam ještě hodíš 10O litrů plynu a nádrž
-
JaraX
velký, jiná servopumpa, nápravnice, ramena, zadní tlumiče, hromada trubek,
-
Oblacek
HmHm..konečně se mi tu rozjely náký komentáře a já mám z čeho čerpat
jako na longu zas netrvám, ptž krom niva pro mě zas takový výhody nemá..a hlavně když bych dal nádrž místo rezervy je to lepší než mít bombu mimo? jasný, ušetřim místo v kufru..ale i náký jiný plusy?
a ještě další..chtěl bych po Fl a co možná nejlepší výbavu..jen nevim jak je to se spolehlivostí elektroinstalace, abych pak furt neřešil proč mi nejde tohle a tohle...