spolehlivost e32 ?

pokec jen ohledně 7er
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)

jak daleko byste se bez obav vydali ? cesta celkem tam i zpět...

do 200 KM
0
Žádná hlasování
do 1000KM
3
25%
do 3000KM
1
8%
kamkoliv
8
67%

Celkem hlasů: 12

šroťák

spolehlivost e32 ?

Příspěvek od šroťák »

Jak je na tom se spolehlivostí e32, šestiválec? Tak nějak v žigulíkách a škochtlích se na větší dálky vozilo víčko rozdělovače, palec, kladívka, cívka, membrána do benz. pumpy, svíčky, kabely, řemeny.... atd :o
V naftovym MB 123/124 stačí kousek hadičky na naftu a od vstřiků, řemen, možná uhlíky s regulátorem k altíku, jinak snad neni co by se pokazilo, prostě to jede ikdyž je to auto hodně rozbitý. Asi nejspolehlivější vozy na světě...
V Jaguaru xj6, 3,6 (xj40) - což považuju za velmi podobný auto jako e32, jak dobově, tak konstrukčně a množstvím elektroniky, jsem ujel desítky tisíc kilometrů, Skoro v kuse, běhemn pár dnů půlku evropy bez jediný závady a strachu že nedojedu :D
Naproti tomu tady furt vidim že na Báwu se může rozbít kdykoliv cokoliv, tak nějak mi tu chybí ta důvěra .... rád bych někam dál, ale taky nerad bych se před cestou vyučil autoelektrikářem a vezl si v kufru metrák dílů :o
Takže komu se co vysypalo tak že to bránilo další jízdě ???? Kdo se nebojí sednout do svýho auta a jet třeba 2000 km tam a za pár dnů zase zpět ???
KAMIL740

Re: spolehlivost e32 ?

Příspěvek od KAMIL740 »

nevim jezdim s e34 sice ale R6 furt dneksa 2,1t na tazaku a dal sem vklidu 800km normal tocky i 1500a nikdy se nic nedojebalo vzdycky sem dojel BMW me nikdy nenechalo stat zatim :lol:
ex skoda faborit 135 l
ex e38 740ia 10/97 DK66882
citoren AX 1,0 spot :)))
e34 525i spera rules elpídží by dejv :)))
JohnyK

Příspěvek od JohnyK »

Mám se sedmou 20tisic a jedinej problém bylo, že mi odešel spojkovej válec. Ale dojel jsem... sic ne jeden kvalt :D cca 80km
šroťák píše:V naftovym MB 123/124 stačí kousek hadičky na naftu a od vstřiků, řemen, možná uhlíky s regulátorem k altíku, jinak snad neni co by se pokazilo, prostě to jede ikdyž je to auto hodně rozbitý. Asi nejspolehlivější vozy na světě...
je fakt že tyhle káry jsou svoji spolehlivostí legendární, ale maj jednu chybu... nechaly jízdní vlastnosti v garáži :lol:
e32 M60B30 92' DD29019
caknakis

Příspěvek od caknakis »

no já teda nevím, mám zkušenost s neprůstřelným mamutem a na tom se posralo i to, co tam nebylo....ale tak možná to bylo tou váhou toho kolosa, muselo na to být už céčko.

ale nebylo to moje auto, takže taky mohlo záležet, jak se k tomu kdo choval....
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
šroťák

Příspěvek od šroťák »

no, mamut zrovna spolehlivostí neoplývá, to je známá věc :| . Ale piáno, nebo čtyřka teda zrovna nějak špatný jízdní vlastnosti nemá, ba naopak - subjektivní pocit může být v tom, že tydle auta mají za sebou klidně milion kilometrů s minimální údržbou a původní vlastnosti jsou dávno v tahu. Chtělo by to někdy zkusit auto co neni vymydlený na českejch silnicích s českou údržnou (0kč ročně) a nájezdem jen třeba 300 tisíc a nejspíš bys změnil názor.
A co se komfortu týče,také musíš srovnávat stejnou třídu - čili u MB vedle tý sedmičky postavit 126.
Jednou 124 jezdím já, druhou žena a samá spokjojenost. Oproti novejm pekáčům superkára... Co u mB následuje po 124 je děs běs ve všech třídách, kvalita šla silně do háje... :( Mám kolikrát pocit, že se starají o to aby měly prodejci dílů a servisy co dělat :|
Pián jsme taky měli několik a ač to v dnešní době už tolik komfortní neni (nezapomeň že se dělaly od roku 76), pořád je to velmi solidní- pokud je v pořádku. A hlavně ho nezničíš na českejch silnicích - vydrží fakt skoro všechno. Jezdí na nich dodnes půlka rozvojových zemí Afriky a okolí....a tam něco jako servis ani nevědi co je.
Mám tady sbírku součástek vyndaných z aut, co tak "trochu" zlobily - např. čepy s vůlí 4 mm :o , lamely s půlkou obložení, hardyspojky že se skoro šrouby opírají o sebe...to pak samozřejmě má člověk pocit že se s tím nedá jet, když je všechno v háji a nemůže se trefit na silnici :(

Ale tak rád slyšim aspoň od někoho že se snad z toho zahraničí i vrátim .. :D
Hlavně se bojim elektroniky, spojka by mě nenaštvala, bez ní jsem dojížděl několikrát...
caknakis

Příspěvek od caknakis »

já jsem na tom mamutovi miloval jen jednu věc. To absolutní ticho. To bylo až strašidelné, sedl jsi dovnitř a svět venku zmizel, nějáké projíždějící auto, nebo náklaďák....vůbec nic. Dokonce tam byl i interkom na komunikaci s venkem, jediné sklo, co se dalo otevírat, tak bylo řidičovo a to jen asi o dvacet čísel.....

A co se týká jizdních vlastností, tohle je neporovnatelné...auto, co na sobě mělo další tunu a půl pancíře. Chovalo se tak ropný tanker a to jak v zatáčkách, tak hlavně při brždění... ale prostě ta jízda v tom, měl jsi pocit, že by jsi snad musel nabourat do tanku, aby se ti něco stalo
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
Tomas750iL

Příspěvek od Tomas750iL »

bmw je proste take... tam sa kazi vselico a urcite nepatri medzi najspolahlivejsie znacky sveta ale myslim si ze je jedno z naj zo vsetkych variant...
ani mu to nezazlievam...mna totisto nebavia auta kde sadnem a idem nekonecno dlho a proste nuda...

ale keby som mal porovnat V12 s R6 tak asi spolahlivostou je to lepsie s R6 ...
V12
fivajs

Příspěvek od fivajs »

mám šestivála a myslím, že tento nesmrtelný motor pojede pořád. Názory na spolehlivost jsou různé. Tvrdím jednu věc: Jakmile dodržuješ servisní intervaly výměn kapalin a zachtíš potenciální závady už v začátku nebo preventivně dopředu, je spolehlivé každé auto
Audi A8 L W12 450hp + Liaz 151 290hp
JaraX

Příspěvek od JaraX »

bmw je jedno z nejspolehlivějších aut, patří do top 10 spolehlivosti, první je myslím porsche, i E32 je hooodně spolehlivy auto, se podívej na koncerny, tam odchází jedna řidici jednotka za druhou, furt to stojí těžky prachy a BMW jezdí a jezdí, kdo měnil v E32 DME? ta jednotka je nesmrtelná, EML po 1000letech pořád funguje, tempomat tempomatí, prostě vše fugnuje u aut s milionem kilometrů apod.
Jediny co jsem vypozorval tak že je to všecko dimenzovany na kilometry, to co se na sedmě posere ve 300tkm se na trojce posere ve 150 000, proto nějak začínám preferovat sedmy, vše je pevnější, spolehlivější.
spolehlivost auta prostě dělá jeho pořizovací cena a tvrdit že každý auto je spolehlivy je kravina, sou auta s kteryma bych nejel ani do brna.
BMW service expert - http://www.jarax.net
fivajs

Příspěvek od fivajs »

Koncerny není zrovna dobrý příklad. Třeba VW je opravdu nejspolehlivější auto na světě
Audi A8 L W12 450hp + Liaz 151 290hp
Odpovědět