E38 728i LPG

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
JaraX

Re: E38 728i LPG

Příspěvek od JaraX »

vytahni pojistku toho čerpadla
BMW service expert - http://www.jarax.net
DDT

Příspěvek od DDT »

pojistka čerpadla? kde ji najdu a jaké má číslo?

A co by měla dělat?
E38......zase
JaraX

Příspěvek od JaraX »

DDT píše:pojistka čerpadla? kde ji najdu a jaké má číslo?

A co by měla dělat?
pojištuje čerpadlo kdyby náhodou shořelo tak ho zamortizuje a vyplatí odškodný
DDT

Příspěvek od DDT »

Ok tak napiš až za střízliva.
E38......zase
JaraX

Příspěvek od JaraX »

:D

pro ty co tuto metodu nepochopili, pojistka čerpadla napájí benzínové čerpadlo, pokud ta pojistka v autě nebude, nebude bežet čerpadlo, nemůže auto žrát benzín, tak si na jistotu vyzkoušíš jeslti ti to nežere benzín při jízdě na LPG, některý systémy to tak mají
DDT

Příspěvek od DDT »

Ok už tomu rozumím, sice nevím kde ji hledat ale to je maličkost, to někde dohledám. Nicméně jak nastartuji? Startuji na benzín. Musím říct že auto bylo už 3x na servise LPG a pokaždé mi přijde že je to po "seřízení" horší. Navíc proč by to do prčic mělo žrát benál při jízdě na LPG, to na to ti lidi co se živí jen tím že dělají LPG nepřijdou?! Neuvěřitelné za co si dneska nechá někdo zaplatit.
E38......zase
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

A tuto pojistku čerpadla najdeš v pojistkovém boxu, který se nachází přímo pod kapotou .-) U E32 má číslo 23, nevím jak u E38 s tvojí motorizací, každopádně je tam kartička s čísly všech pojistek a popisu v němčině, co která dělá. Kraftstoffpumpe je pojistka čerpadla .-) Nutno ještě podotknout, že pokud se ti z auta benzín ztrácí přímo z nádrže, tak to touhle procedurou nepoznáš .-) Pokud máš však podobný problém, jako já, kdy nějakým záhadným způsobem auto při jízdě na plyn spotřebovává i trošku toho benzínu, tak to poznáš. Je tedy nahovno tohle dělat, když jedeš pár metrů do práce, ale jak jedeš trošku dál, tak si všimneš, že ti benzín najednou nemizí .-) Systémy, kde každý x-tý vstřik je benzínový, sice existují, ale silně pochybuji, že ho máš, dávaly se až do novějších aut.
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

DDT píše:Ok už tomu rozumím, sice nevím kde ji hledat ale to je maličkost, to někde dohledám. Nicméně jak nastartuji? Startuji na benzín. Musím říct že auto bylo už 3x na servise LPG a pokaždé mi přijde že je to po "seřízení" horší. Navíc proč by to do prčic mělo žrát benál při jízdě na LPG, to na to ti lidi co se živí jen tím že dělají LPG nepřijdou?! Neuvěřitelné za co si dneska nechá někdo zaplatit.
Nastartuješ s pojistkou a po přepnutí na plyn ji vyndáš. Co se servisu LPG týče, bohužel, i toto je možné. Zkus napsat, ke komu chodíš, třeba se tu sejdou nějaké reference. A žraní benzínu při jízdě na lpg je čistě porucha. Jak se vzala a proč můžem jen teoretizovat, důležité je ji nejprve vůbec odhalit .-) U LPG converted car se ti i může stát, že ti mechanik řekne "Za to může LPG" a plynař zase "Za to může benzínová soustava, tohle nemá s LPG nic společného" a jsi v háji, je to o tom, na jaké lidi narazíš.
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
DDT

Příspěvek od DDT »

Nekupoval jsem si sedmičku abych vytahoval pojistku po každém nastartování a zpět, to je tak řešení pro nějakou š120. Tohle jsem nemusel podstupovat ani u 20 let starého Renaulta 19. Zajedu do LPG servisu ať se na to podívají. Posledně jsem tam byl na podzim na technickou prohlídku po koupi a místo 500 co mi slíbili za revizi to stálo 2500 s tím že museli nahrát novou mapu, vyměnit nějaké trysky a vyladit celý systém který byl prý špatný. Ve finále mám pocit že to od té doby žere prostě víc, před tím jsem to svaloval na vadnou membránu, pak na to že je zima, ale bylo jaro a nyní je léto a spotřeba se pořád nespravila. Vím že to není drama jako u jiných lidí kterým vyletí spotřeba na 20 a více l ale pro mně je rozdíl jestli si to bere 2L navíc v tom jestli to auto zůstane doma nebo ne. Nebudu dlouhodobě živit doma auto s těmito náklady, takovou přidanou hodnotu pro mne prostě nemá. On je rozdíl jestli s E65 má snejk spotřebu 16 nebo já 16 s E38. U té E65 vím že si připlácím za něco, tady ten pocit nemám.
E38......zase
JaraX

Příspěvek od JaraX »

DDT píše:Nekupoval jsem si sedmičku abych vytahoval pojistku po každém nastartování a zpět, to je tak řešení pro nějakou š120. Tohle jsem nemusel podstupovat ani u 20 let starého Renaulta 19. Zajedu do LPG servisu ať se na to podívají. Posledně jsem tam byl na podzim na technickou prohlídku po koupi a místo 500 co mi slíbili za revizi to stálo 2500 s tím že museli nahrát novou mapu, vyměnit nějaké trysky a vyladit celý systém který byl prý špatný. Ve finále mám pocit že to od té doby žere prostě víc, před tím jsem to svaloval na vadnou membránu, pak na to že je zima, ale bylo jaro a nyní je léto a spotřeba se pořád nespravila. Vím že to není drama jako u jiných lidí kterým vyletí spotřeba na 20 a více l ale pro mně je rozdíl jestli si to bere 2L navíc v tom jestli to auto zůstane doma nebo ne. Nebudu dlouhodobě živit doma auto s těmito náklady, takovou přidanou hodnotu pro mne prostě nemá. On je rozdíl jestli s E65 má snejk spotřebu 16 nebo já 16 s E38. U té E65 vím že si připlácím za něco, tady ten pocit nemám.
bože ty jsi fakt vůl
Odpovědět