No tak ted mám na sedmě 145tkm a měním původní ramena (jedno bylo nic moc ,vyměnil jsem obě) a jelikož si ji chci nechat déle tak si nemyslím,že to jou peníze do kanálu. Zažil jsem pár šetrných výměn na emku jsem vytahoval půvpdní spojku ve 200tkm dal jsem LUK...udělala pápá po 20tkm. To samý brzdy na origo brzdy najedu jednou tolikT613 píše:pokud si to koupilo uz xx lidi a je to overene tak proc hazet penize do kanalu
Dílý ATP - zkušenosti - názory?
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
M3maniac
Re: Dílý FEBI BILSTEIN / TRW - zkušenosti - názory?
- T613
no ze jsi kokot jsi rekl sam
ale to je nesmysl ... nemotal bych dve auta dohromady
na Mko bych kupoval taky to nejlepsi, protoze to auto dostava zabrat trochu jinak, takze spojka nebo brzdy z nahrady staci 3x proslapnout a jsou na vyhozeni, s tim souhlasim
se sedmou vetsina lidi nejezdi jak na okruhu, navic treba tahle konkretni sada (jedna aukce u jednoho prodejce, a ze jich tam je ostatnich) ma celkovou prodejnost pres 500ks, takze to neni nahoda
ano original je nejlepsi, ja mel nekolikrat kotouce v ruce original sjete na papir a porad rovne, neoriginal na papir nesjedes, protoze se driv zvlni
nebo original ramena, ktere vydrzi tak dlouho ze jsou zahnile a nejdou sundat ...
ale taky to pekne zatahnes a vyhodneji dnes vychazi nahrada, proto to lidi kupujou
na Mko bych kupoval taky to nejlepsi, protoze to auto dostava zabrat trochu jinak, takze spojka nebo brzdy z nahrady staci 3x proslapnout a jsou na vyhozeni, s tim souhlasim
se sedmou vetsina lidi nejezdi jak na okruhu, navic treba tahle konkretni sada (jedna aukce u jednoho prodejce, a ze jich tam je ostatnich) ma celkovou prodejnost pres 500ks, takze to neni nahoda
ano original je nejlepsi, ja mel nekolikrat kotouce v ruce original sjete na papir a porad rovne, neoriginal na papir nesjedes, protoze se driv zvlni
nebo original ramena, ktere vydrzi tak dlouho ze jsou zahnile a nejdou sundat ...
ale taky to pekne zatahnes a vyhodneji dnes vychazi nahrada, proto to lidi kupujou
-
M3maniac
ne jen dnes ,ale vždy vyšla náhrada výhodněji nebo spíš levněji
v poho, já svýmu autu dopřávám to nejlepší, protože je to můj koníček no
zase nekouřím a piju sem tam
a děsí mě jak lidi dávaj různý čínský váhy vzduchu a podobně
u emka se jezdí rychle proto dobrý brzdy a sedma je těžká jako tank a proto i sem chci dobrý brzdy 
- fivajs
No já ještě neviděl čískou váhu vzduchu. A viz výše - ATE je velmi kvalitní druhovýroba, patří k těm nejlepším. Jestli někomu odešlo ATE po 3tkm, tak je chyba někde jinde a ne u kvality dílu. Je jasný, že když vyměníš přední kotouče a desky a máš v hajzlu zadek, kterej nebrzdí vůbec, tak jako zákon padajícího hovna odejde ten předek stokrát dřív, protože je víc namáhanej. A trpí i ramena a všechno, co se hejbe... Takže ATE není zrovna dobrej příklad špatné druhovýroby.
A souhlas Téčkem - zrovna ty ramena jsou lepší z druhovýroby.
Myslím, že bychom při opravách měli taky myslet na, že to je starý auto a jakmile do něj nacpeš zbytečně origo díly (někdy je nevyužiješ ani na životnost toho auta), už hodnota auta převyšuje v opravách několikanásobek jeho skutečné hodnoty a většinou to dopadá tak, že si pak majitelé drbou hlavu, kolik v tom mají naházeno a pak brečí !!!
Samozřejmě neplatí pro výstavní kousky 7er. Ale sáhněte si do duše, kdo z Vás má skutečný výstavní kousek?
Podle toho, co jsem zaznamenal na fóru, tak bych to spočítal na prstech jedné ruky....
Já ho rozhodně nemám a vůbec mi to nevadí, ačkoli fanda do 7er jsem velkej
Myslím, že bychom při opravách měli taky myslet na, že to je starý auto a jakmile do něj nacpeš zbytečně origo díly (někdy je nevyužiješ ani na životnost toho auta), už hodnota auta převyšuje v opravách několikanásobek jeho skutečné hodnoty a většinou to dopadá tak, že si pak majitelé drbou hlavu, kolik v tom mají naházeno a pak brečí !!!
Samozřejmě neplatí pro výstavní kousky 7er. Ale sáhněte si do duše, kdo z Vás má skutečný výstavní kousek?
Podle toho, co jsem zaznamenal na fóru, tak bych to spočítal na prstech jedné ruky....
Audi A8 L W12 450hp + Liaz 151 290hp
-
M3maniac
Říkám ti jen co jsem zažil a a měnil to mechoš kámoš co dělal x let v bmw,kterej ví jak namontovat brzdy (vyčistit náběh atd)500km se zajížděly a bum...dokonce jsem někde na netu i četl, že se to stalo s powerdiscama více lidem ,ale jebat. Já si na své vždy koupím origa a hlavu si nedrbu a už vůbec nebrečím,mám z toho radostfivajs píše:No já ještě neviděl čískou váhu vzduchu. A viz výše - ATE je velmi kvalitní druhovýroba, patří k těm nejlepším. Jestli někomu odešlo ATE po 3tkm, tak je chyba někde jinde a ne u kvality dílu. Je jasný, že když vyměníš přední kotouče a desky a máš v hajzlu zadek, kterej nebrzdí vůbec, tak jako zákon padajícího hovna odejde ten předek stokrát dřív, protože je víc namáhanej. A trpí i ramena a všechno, co se hejbe... Takže ATE není zrovna dobrej příklad špatné druhovýroby.
-
M3maniac
A ještě k tomu proč jsem odpůrce něčeho jiného než originál....kdysi jsem měl třeba značku Bilstein-Febi za velmi kvalitní značku a ejhle už i toto je šrot
a to že jako origo ramena jsou horší než neorigo asi nemyslíš vážně ,že né. U mý sedmy bylo chytlý jen jedno rameno ve 145tkm,zbytek je původní a že jich tam je 
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
dobre ale powerdisky si da na auto jen curak. me se rozpadly snad vsechny ktery sem videl... at na e32 tak e38 to ted nove i kolegovi na astre. to je nejhorsi kotouc vsech dob stejne jako ten laciny brembo...
musis brat ATE klasicky jako takovy... pak neudelas chybu. to jsou brzdy na 100 000...
btw budes se divit, ale vetsina sedmicek co ma kolem 300 000km tak maji porad puvodni ramena... zivotnost tlumicu a ramen je bezne u sedmy cca 300 000km... pak to jde vsehcno raz naraz rychle a jedna zima a klekne to cely... velmi peclive nacasovany... spousta lidi tu na foru ma vetsinu podvozku puvodniho..
no ale reknu ti jedno... muzes si v bmw koupit co cchces ale uz to nikdy nevydrzi tolik, co ten puvodni original... protoze uz to pro ne proste delaji stejni druhovyrobci... takze pokud jdes do bmw vetsinou dostanes beztak jen prebaleny febi, meyle, lemforder atd... coz jsou proste jakz takz kvalitni dily... ale uz ne zdaleka s vlastnostmi originalu jako takovyho...
je to tvoje vec za co vyhodis prachy, aspon na to nemrdas a tu vec opravis... to se ceni.. a je jedno jestli des do kelly, elitu, bmw nebo na ebay... proste se staras... to je dobre...
musis brat ATE klasicky jako takovy... pak neudelas chybu. to jsou brzdy na 100 000...
btw budes se divit, ale vetsina sedmicek co ma kolem 300 000km tak maji porad puvodni ramena... zivotnost tlumicu a ramen je bezne u sedmy cca 300 000km... pak to jde vsehcno raz naraz rychle a jedna zima a klekne to cely... velmi peclive nacasovany... spousta lidi tu na foru ma vetsinu podvozku puvodniho..
no ale reknu ti jedno... muzes si v bmw koupit co cchces ale uz to nikdy nevydrzi tolik, co ten puvodni original... protoze uz to pro ne proste delaji stejni druhovyrobci... takze pokud jdes do bmw vetsinou dostanes beztak jen prebaleny febi, meyle, lemforder atd... coz jsou proste jakz takz kvalitni dily... ale uz ne zdaleka s vlastnostmi originalu jako takovyho...
je to tvoje vec za co vyhodis prachy, aspon na to nemrdas a tu vec opravis... to se ceni.. a je jedno jestli des do kelly, elitu, bmw nebo na ebay... proste se staras... to je dobre...

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
-
M3maniac
snejku nebudu se ivit,vím že to vydrží hodně...proto mám bmw rád
já si prostě rád koupím originál po slevě a mnohdy jde pak o né až tak velkej rozdíl...a mám z toho dobrej pocit, že jsem pro auto uděll to nejlepší....nechtěl jsem tu vyvolat hádky,jen jsem prostě řekl svůj názor. Hele sem tam se rád svezu svižně a jednou kdysi dávno jsem byl u kámoše co dělá brzdy,výroba,velkoobchod atd a řekl mi dej si beremba ty jsou super,přece jen nejezdíš nejpomaleji a za 2tkm,začly kopat a já dal na doporučení prý super brzd.Od těch časů dávám vše originál a problémy už neřeším.....
těch příběhu s brzdama mám hafo...proto už nedělám pokusy. U bmw to platí o to víc,těžké a rychlé auto....které je háklivé na to když není náprava 100% a taky to tak v čr vypadá u 90% bmw v českých bazarech zabrzdíš a volant ti chce urvat ruky 
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
no ale presne co rikam... bremba a powerdisky to sou ty největší moče co existujou....
ale rozdil mezi ate kotoučem z bmw a ate kotoučem z kellyny neni proste žadnej a oba výborně fungujou...
a mam jednu negativni zkusenost i s tim bmw, tam brzdy kopaly uz po namontovani ale samozrejme se to vpohode vyresilo a vymenilo... ono je to problematicky, vadnej dil najdes vsude, i v originale...
problem je dnesni doba, mrda se uz uplne na vsechno, takze si muzes klidne soucastku jit koupit 3x nez najdes dobrej kus... i v originale...
a takovy bmw pokud to samo nemontuje, absolutne neprijima jakekoliv reklamace.. to samy kdyz ti prijde jinej dil a ty to zjistis az doma.. uz si ho z5 nevemou atd... kdezto u normalnich prodejcu nemas problem...
ja nerikam ze kupujes spatne dily.. ale vzhledem treba k dilum naprav kdy se da sehnat komplet predek i zadek i s rizenim za cenu dvou normalnich ramen... je to uplne neporovnatelnej rozdil. klidne si ty sady koupim tri...
ale rozdil mezi ate kotoučem z bmw a ate kotoučem z kellyny neni proste žadnej a oba výborně fungujou...
a mam jednu negativni zkusenost i s tim bmw, tam brzdy kopaly uz po namontovani ale samozrejme se to vpohode vyresilo a vymenilo... ono je to problematicky, vadnej dil najdes vsude, i v originale...
problem je dnesni doba, mrda se uz uplne na vsechno, takze si muzes klidne soucastku jit koupit 3x nez najdes dobrej kus... i v originale...
a takovy bmw pokud to samo nemontuje, absolutne neprijima jakekoliv reklamace.. to samy kdyz ti prijde jinej dil a ty to zjistis az doma.. uz si ho z5 nevemou atd... kdezto u normalnich prodejcu nemas problem...
ja nerikam ze kupujes spatne dily.. ale vzhledem treba k dilum naprav kdy se da sehnat komplet predek i zadek i s rizenim za cenu dvou normalnich ramen... je to uplne neporovnatelnej rozdil. klidne si ty sady koupim tri...

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
- T613
kolovratek hadra 
kdyz je tady sada predni napravy vcetne spojovacky za cenu pod 6t s dopravou, to same v bmw stoji 25t coz je 4x vic, a ten original 4x vic nevydrzi
ta nahradni sada je xx krat provarena ze je ok, xxx prodanych kusu, tak logicky si spocitam ze vyjde lip ta nahrada, je snad jeste nekdo kdo to nechape? to ze se najde jeden clovek co si koupi original protoze je to jeho konicek, ok proc ne
normalni clovek, ktery nechce vyhodit penize do kanalu si koupi tuhle sadu a je spokojeny, protoze usetri penize a vysledek je stejny
a jak pise had, zmetek se najde vsude, ze nejaky silac odejde po roce se stat muze kdekoliv
navic pokud jak opet pise had, kdyz si koupim predni napravu v bmw a nechci to tam za dalsich 10t namontovat tak zaruka je 0
kdezto tady je jako tako moznost reklamace pokud se neco utrhne po 10km ...
kdyz je tady sada predni napravy vcetne spojovacky za cenu pod 6t s dopravou, to same v bmw stoji 25t coz je 4x vic, a ten original 4x vic nevydrzi
ta nahradni sada je xx krat provarena ze je ok, xxx prodanych kusu, tak logicky si spocitam ze vyjde lip ta nahrada, je snad jeste nekdo kdo to nechape? to ze se najde jeden clovek co si koupi original protoze je to jeho konicek, ok proc ne
a jak pise had, zmetek se najde vsude, ze nejaky silac odejde po roce se stat muze kdekoliv
navic pokud jak opet pise had, kdyz si koupim predni napravu v bmw a nechci to tam za dalsich 10t namontovat tak zaruka je 0
kdezto tady je jako tako moznost reklamace pokud se neco utrhne po 10km ...