Folie

pokec jen ohledně 7er
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
certoslav

Re: Folie

Příspěvek od certoslav »

a jak je to s tím pokovením dnes nikdo neví? Místní borci, co.. ? Kdysi jsem někde četl, že policajti a vubec ti, co sou v rolích buzermástrů, brali pokovení, že je uděláno z výroby a nesrali se do smrtelníků- čili za tmavé folie ty ty ty a mzej to dát důle, ale za pokovený skla, přes který není vidět ani tužku v pohéé :mrgreen:

Jde mi o to, jestli si pomůžu, když budu mět pokovýno místo fólií a nebo už je to dnes jedno a za oboje budu tepanej jak cyp
ex BMW 720iA 11/´99
ex C280
530dA, 524tdA, RX4
T613

Příspěvek od T613 »

taky me to zajima

ale nechapes zasadni vec s pokovenim, pokoveno okno zvenku vypada jak zrcadlo, ale zevnitr ma propustnost skoro jako by tam nic nebylo ... a vyhlaska pokud se nepltu urcuje propustnost prave zevnitr to co vidis, takze z teto pozice to splnuje. Na hodne novych aut je pokoveni z vyroby jak pises takze to bude urcite mozne udelat legalne dle me.
certoslav

Příspěvek od certoslav »

jo tale...to s tou propustností zevnitř jsem nevěděl, moc sem to nestudoval

ale na druhou stranu je pro hlídky PCR přece směrodatné, jestli tě přes folie rozeznaj v obličeji. Když ne, tak blbýýý. Čili když mě stopnou a uvidí maximálně sebe a svou poglcanou kravatu, tak jim řeknu že to je pokoveno z výroby a čest :?:
ex BMW 720iA 11/´99
ex C280
530dA, 524tdA, RX4
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

k pokoveni.. .ted sem nedavno videl e38 s pokovenejma sklama .. a vypada to pekelne buzeratsky :lol: .. jako ty priserny zrcadlovy slunecni brejle...¨
proste cerna sedma a misto oken... takovy zelenkave zlutavy jasne zarici odraz okoli... no desnej fekal.. fakt to vypadalo katastroficky
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
T613

Příspěvek od T613 »

tak tech odstinu je mraky od zlate po ruzove, tak si musis vybrat prihodny :-D me se to libi hlavne vidis ven poradne aj ve tme a z venku na tebe nejde videt vubec, takze muzes za jizdy sukat ... navic pokoveni neposkrabes jak folii po 20x stahnuti okna, nebo to nevybledne jak folie po nejakem case
T613

Příspěvek od T613 »

tak jsem volal do jedne firmy co to dela a oni na to vystavujou certifikat, ktery je smerodatny pro STK, PCR a plati i v EU
takze s tim problem nebude, jinak tu je vyhlaska, ktera se tim zabyva

Kód: Vybrat vše

Z vyhlášky č.341/2002 Sb.

§ 34
    (3) Úpravy a opravy zasklení vozidel, které mají za následek snížení světelné propustnosti, je možno provádět pouze při dodržení podmínek daných předpisem EHK č. 43 a musí být schváleny podle přílohy č. 15. V zorném poli řidiče nesmí být umístěny žádné předměty (např. okrasné a upomínkové předměty), které by omezovaly výhled řidiče všemi směry, s výjimkou schválených označení určených k umístění na skla vozidla. Tato podmínka neplatí pro zadní skla vozidel kategorie M3. Výhled zadním sklem vozidla kategorie M1 může být částečně snížen schváleným příslušenstvím nebo přepravovanými předměty, avšak jen za podmínky, že je vozidlo vybaveno pravým vnějším zpětným zrcátkem homologovaného nebo schváleného typu. Výhled předním sklem u vozidel kategorie M3 může být částečně snížen vedle schválených označení určených k umístění na skla jen směrovou tabulkou. Provedení a umístění tabulek na vozidle musí být schváleno podle přílohy č. 15.
§ 36
    (1) Jsou-li na vozidle závady, které ohrožují bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, nesmí být vozidlo užito v provozu na pozemních komunikacích, s výjimkou nouzového dojetí.
    (3) Závadou podle odstavce 1 v zasklení vozidla je vždy:

* prasklé nebo poškozené čelní sklo ve stírané ploše o velikosti větší než 20 mm,
        * zatemnění čelního skla na propustnost zjevně nižší než 75 % nebo zatemnění předního bočního skla na propustnost nižší než 70%.

Z §36 je zřejmé, že chybná instalace fólií je hodnocena jako závažná závada ohrožující bezpečnost provozu.

Tyto požadavky byly stanoveny s ohledem na bezpečnost provozu. Podmínky pro instalaci fólií v ČR jsou obdobné jako v ostatních státech EU. V případě porušení těchto předpisu lze očekávat při cestách do zahraničí penalizaci mistními kontrolními orgány.

Pro snažší orientaci uvádíme seznam držitelů schválení pro provádění úprav zasklení vozidel bezpečnostními a ztemňovacími fóliemi a ztemňovacími skly.

Tento seznam vám nabízí možnost výběru schválených autofólií a poskytuje záruku odborné instalace v souladu s předpisy. Ná závěr vám nabízíme v bodech jak postupovat při instalaci autofólií.

1. zvolit pouze shválené fólie-viz.seznam schválených držitelů Osvědčení
   2. propustnost čelního skla v žádném případě neupravovat
   3. propustnost předních bočních skel nesmí být nižší než 70% doporučujeme tyto skla neupravovat
   4. provedené úpravy musí být označeny na jednotlivých sklech schvalovací značkou ATEST 8SD 1818 v provedení dle přílohy č.15 vyhlášky MDS č.341/2002 Sb.
   5. požadovat od instalační firmy Osvědčení nebo Typový list o provedené úpravě skel
certoslav

Příspěvek od certoslav »

no kurvaaa...ten tvůj telefonát to tedy rozsekal- super, já mám rozhodnuto: ať je to jak zrcadlo 8-)
ex BMW 720iA 11/´99
ex C280
530dA, 524tdA, RX4
T613

Příspěvek od T613 »

ja nic nerozsekl :lol: jsem hledal asi hodinu na netu, nenasel jsem nic co by me presvedcilo tak jsem tam zavolal ... ja to na svoji 750 delat uz nebudu, mam folie a na tohle auto to uz nema smysl, ale na dalsi misto folii neni co resit

urcite se na legalnost informuj u dane firmy, co k tomu vystavuje, protoze verim ze bude par firem kde to bude levne ale neofiko ...
fivajs

Příspěvek od fivajs »

Tohle je zajímavý článek. Folie dobrý, ale sundávat poklice na STK?

http://www.novinky.cz/domaci/255553-maf ... i-stk.html
Audi A8 L W12 450hp + Liaz 151 290hp
T613

Příspěvek od T613 »

to je kvuli geometrii
Odpovědět